work travel greece

Sa recunoastem, nu mai e la moda America, mai ales in perioada aceasta de vara, cand vremea ne duce cu gandul la plaja, relaxare si muzica greceasca. Ei bine da, Work & Travel se aplica astazi mai degraba pentru Grecia decat pentru America, iar daca ai researchul bine facut nu va fi atat de greu sa muncesti si sa locuiesti pe o insula greceasca.

E cu siguranta o experienta interesanta, insa nu te astepta sa fie si usoara pentru ca, pana la urma, va trebui sa iti castigi existenta cot la cot cu localnicii grecii care muncesc 24h/24h, 7 zile din 7 pentru a acoperi si restul lunilor din extra sezon.

Totusi, iata mai jos cateva tips&tricks utile daca vrei sa te angajezi sezonier vara asta, in Grecia:

  1. Domeniul serviciilor – cel mai cautat

Daca lucrezi in domeniul serviciilor (receptioner, barman, ospatar, bucatar etc.), Grecia este clar o optiune pentru tine. In cazul in care nu gasesti de aici un job stabil, ai mai multe variante. Una ar fi sa pleci direct intr-o insula care iti place si sa te interesezi la fata locului despre joburile disponibile. O alta ar fi sa dai join grupurilor de Facebook pe care se posteaza astfel de anunturi. Bineinteles, exista si varianta mixta, cu si mai multe sanse de reusita.

Tehnica e simpla: dai search pe Facebook cu diverse combinatii de cuvinte (de exemplu: Work Zakinthos, Jobs Corfu etc.), dupa care apesi pe optiunea Groups.

Uite ce grupuri interesante si utile am gasit noi: Work in Greece: https://www.facebook.com/groups/workingreece/ , Summer work in Skiathos: https://www.facebook.com/groups/skiathos.work/ , Jobs in Zakynthos: https://www.facebook.com/zanteemployment/?fref=ts , Zakynthos Jobs’ and Emplyment: https://www.facebook.com/groups/324077274298731/ , Kefalonia Jobs Available and Wanted: https://www.facebook.com/groups/176559789218501/

  1. Verifica daca agentiile de turism locale au nevoie de reprezentanti

Cu siguranta ai fost pana acum in vacante in Grecia si ai vazut cate agentii locale sunt. Asadar, nu strica sa le identifici pe cele mai importante dintr-o anumita insula si sa ii contactezi in vederea unei colaborari. Pentru asta, ar trebui sa ai ceva experienta inainte (insa nu obligatoriu), sa stii limba engleza si sa oferi ceva nou respectivei firme (administrare cont Facebook, scriere articole, ghid in limba romana etc.).

  1. Freelancer pentru diferite afaceri locale

Grecia nu se reduce la taverne si excursii. Grecii sunt mari iubitori de arta si frumos, asa ca vei intalni la tot pasul magazine de arta sau antichitati, care mai de care mai spectaculoase. Unele nu sunt deloc ieftine, iar afacerile nu sunt unele restranse, asa ca au ceva buget si pentru marketing si reclama.

Asadar, o alta idee ar fi sa cauti un job in acest domeniu: sa ii ajuti cu scriere de articole pentru site-ul lor (daca stii limba engleza sau sunt de acord si cu o varianta in limba romana), sa le administrezi pagina de Facebook zilnic etc. Acesta este un job pe care il poti desfasura atat de acasa, de aici din Romania, cat si de acolo, insa daca iti gasesti o cazare convenabila, nu ai de ce sa nu iti faci vara mai frumoasa.

  1. Blogger in actiune!

Un vis mai greu de implinit, am spune noi, insa nu imposibil, mai ales daca ai ceva resurse din tara. Ai un blog destul de cunoscut sau vrei sa faci unul pe care sa il cresti repede si sigur? Ai o camera foto profesionala si talent fotografic si vrei sa incerci si altceva? Inchiriaza o camera pe o insula greceasca si incepe explorarea! Nu se stie niciodata cand o idee nebuneasca se poate tranforma in ceva serios pe care sa il cresti apoi la nivel de afacere.

Sunt destui care au facut asta, cum este si exemplul Annei, o grecoaica din Atena care a lasat totul pentru a se muta in Kefalonia. Ce a iesit poti vedea aici: http://www.kefaloniabyanna.com/web/

  1. Grecia – un décor de vis pentru “jobul de acasa”

Se poarta mai nou lucrul de acasa. Programatori, consultanti, redactori, jurnalisti – sunt doar cateva dintre categoriile care si-au transformat o camera a casei in birou. Si, daca tot ai norocul asta, de ce sa nu profiti de cele mai frumoase luni ale anului pentru a te muta intr-un décor de vis?

Nu, lucrurile nu sunt atat de complicate pe cat ai crede. Da, implica un research inainte, grupurile de suport Facebook si grecii din locurile respective fiind de mare ajutor din nou.

Partea buna e ca multi sunt dispusi sa iti raspunda la orice intrebare, ba chiar sa si intrebe de chirii pentru tine. E drept ca mai trebuie sa te interesezi de aspectul internetului care nu in orice insula functioneaza perfect, dar rezolvi tu si problema asta, suntem convinsi.

Acestea ar fi recomandarile noastre cu privire la programul din aceasta vara “Work & Trave in Grecia”. Daca decizi ca asta e ce iti doresti, fii hotarat, organizat, vezi ce buget ai si nu mai pregeta. Anul acesta sau cel viitor, recomandarile de mai sus sunt la fel de binevenite, asa ca nu pregeta sa visezi un pic si sa iti transformi visurile in realitate.