Sporturile de iarna sunt pasiunea ta, iar schiul se afla la loc de cinste? Inseamna ca astepti cu nerabdare concediul pentru a pleca si a te distra intr-o destinatie perfecta pentru acest tip de activitati.

Si pentru ca nu mai e mult pana la Craciun si zilele libere de sarbatori, iata mai jos un mic ghid al celor mai potrivite alegeri atunci cand vine vorba despre “vacanta ta perfecta la schi”!

 

Alpbach, Austria

Da, Austria e recunoscuta pentru statiunile ei montane, insa Alpbach e cea mai buna alegere mai ales daca nu ai un buget ridicat si nu esti inca un avansat intr-ale schiatului. Preturile nu sunt atat de mari, chiar daca ne referim la Austria, iar partiile sunt potrivite si incepatorilor. La asta, adauga atmosfera feerica, de iarna, completata de bomboanele de ciocolata traditionale si ai cu siguranta imaginea unei vacante perfecte.

Alpbach, Austria

Alpbach, Austria

 

Val D’Anniviers, Elvetia

Elvetia are numeroase optiuni pentru pasionatii de schiat. Dintre acestea, cele mai cunoscute si cele mai ofertante, deopotriva, sunt statiunile Grimentz, Zinal, St. Luc si Chandolin. Daca, insa, nu te incadrezi in buget, o varianta la fel de buna este si Val D’Anniviers. O statiune care s-a extins mult in ultimii ani, cu doua zone de schi, teleferic si multe alte activitati de iarna.

Val D’Anniviers, Elvetia

Val D’Anniviers, Elvetia

 

 

Bansko, Bulgaria

Vizitezi centrul vechi al orasului, mananci preparate gustoase si traditionale si bei un vin fiert bun, asta dupa ce ti-ai petrecut cateva ore pe partiile modern amenajate – cam asa am descrie in cateva cuvinte aventura ta foarte aproape de Romania, in Bansko, Bulgaria. Preturile sunt mai mult decat accesibile, fie ca ne referim la lectiile de schi, accesul pe partii sau mancare. Destule avantaje, spunem noi, pentru ca Bansko sa rivalizeze cu statiunile din Alpi.

Bansko, Bulgaria

Bansko, Bulgaria

 

 

Val di Fassa, Trentino, Italia

O zona incredibil de frumoasa si ofertanta, Trentino ofera o retea de resorturi , alaturi de drumul Sella Ronda, lung de 430 km, prin Dolomiti, un lant de munti spectaculos in Italia, dar nu numai. Cele doua satuce ce tin de Val Di Fassa, Canazei si Campitello au fiecare avantajele si dezavantajele ei. De exemplu, Campitello nu este atat de ofertant in privinta partiilor de schi in comparatie cu Canazei, insa este mai linistit si mai ieftin.

Val di Fassa, Trentino, Italia

Val di Fassa, Trentino, Italia

 

 

Straja, Hunedoara, Romania

Daca nu vrei sa calatoresti in afara tarii, poti gasi si aici statiuni de schi ofertante din multe puncte de vedere. Una dintre cele mai renumite si apreciate resorturi de acest fel este si Straja din judetul Hunedoara. La o altitudine de 1445 de metri, in Muntii Valcan, la doar 8 km de Lupeni, Straja are astazi 12 partii de schi, fiecare cu teleschi, instalatii de nocturna si instalatii de produs zapada artificiala. Nici preturile nu sunt foarte mari si, luand in calcul deplasarea in strainatate in cazul celorlalte optiuni, oricum iesi mult mai ieftin daca alegi sa iti petreci vacanta acasa, in tara.

Resort Schi Straja

Resort Schi Straja