Te-ar tenta ideea unei vacante ceva mai diferite, in destinatii mai putin cunoscute, dar care sa ascunda obiective turistice speciale si in care sa afli lucruri interesante? Inseamna ca trebuie sa citesti acest scurt ghid al celor mai frumoase castele din Europa.

Aproape de casa, incarcate de istorie, traditie, dar si frumuseti naturale, urmatoarele 5 propuneri sunt fara doar si poate de tinut minte atat pentru vara aceasta, cat si pentru vacantele ce vor veni.

 

Palatul Pena, Sintra, Portugalia

Deasupra orasului Sintra se inalta turnurile galbene si rosii ale unui palat desprins parca din povesti. “Pena Palace” poate fi vazut din Lisabona, in zilele fara nori si atrage anual milioane de turisti.

Palatul face parte din Patrimoniul UNESCO si dateaza inca din Evul Mediu, pe cand era doar o capela. Cu timpul, a fost transformat intr-un palat regal de catre Regele Ferdinand al II-lea, iar astazi castelul farmeca prin arhitectura unica in Europa. Daca mai amintim si ca celebrul Hans Christian Andersen a numit Pena Palace “cel mai frumos castel din Portugalia”, e clar ca trebuie sa il pui si tu pe lista de “must see”.

Palatul Pena - Lisabona

Palatul Pena, Sintra, Portugalia

 

Fortareata Segovia, Spania

Locatia aleasa de catre producatorii filmului “Camelot” (1967), “The Alcazar Castle” a fost construit intitial pentru aparare. Acum, insa, pare mai degraba un castel din povesti, mai ales daca amintim faptul ca producatorii Disney s-au inspirat din arhitectura lui atunci cand au “proiectat” castelul din “Cenusareasa”.

De-a lungul timpului, Segovia a servit ca palat regal, inchisoare, academie militara, iar astazi adaposteste cele mai spectaculoase picturi, piese de mobilier si arsenal de arme, fiind un castel-muzeu, deschis publicului larg.

Fortareata Segovia Spania

Fortareata Segovia – Spania

 

Castelul Neuschwanstein, Germania

Unul dintre cele mai apreciate si vizitate castele din Europa, The Neschwanstein Castle atrage anual in jur de 1.4 milioane de turisti. Castelul a fost construit de Regele Ludwig II tocmai pentru ca acesta sa aiba un loc privat, in care sa se retraga. Daca ajungi vreodata in zona Bavariei, Germania merita sa iti planifici o excursie intr-un cadru atat de idilic.

Castelul Neuschwanstein, Germania

Castelul Neuschwanstein, Germania

 

Castelul Conwy, Tara Galilor

Potrivit UNESCO, pe coasta de nord a Tarii Galilor se afla una dintre cele mai elocvente exemple ale arhitecturii militare de inceput de secol 14. Castelul Conwy este o fortareata medievala, construita de catre Edward I, intre 1283 si 1289. Alaturarea de raul Conwy si celelalte detalii legate de localizare fac din acest castel unul impresionant si demn de vizitat.

Castelul Conwy, Tara Galilor

Castelul Conwy, Tara Galilor

 

Palatul Chambord, Franta

Francois I, cel care invinsese in batalia de la Marignan, este regele are a ordonat constructia unui palat in regiunea Sologne, Franta. Palatul Chambord a fost de fapt gandit ca un simbol al puterii, o modalitate a lui Francois I de a se lauda in fata regilor si ambasadorilor cu o piesa arhitecturala de exceptie.

Palatul Chambord, Franta

Palatul Chambord, Franta