| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • Hotel Galini
 • Hotel Galini
 • Hotel Galini
 • Hotel Galini
 • Hotel Galini
 • Hotel Galini
 • Hotel Galini
 • Hotel Galini
 • Hotel Galini

Galini 3*

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 79 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

EARLY BOOKING: Sejur în Thassos 2015
Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Asistență turistică.
Tariful nu include: Excursii opționale; Asigurare medicală de călătorie și storno. Transport cu autocar dus – întors, cu plecare din București: 60 €/persoană; Taxă de ferry-boat (10 €/persoană, dus-întors).
Tariful include reducerea early booking valabilă până pe data de 30.04.2015. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Galini 3*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 20 mai 27 mai 3 iunie 10 iunie 17 iunie 24 iunie 1, 8 iulie 15, 22, 29 iulie 5, 12, 19, 26 august 2 sept. 9 sept. 16 sept. 23 sept.
Tarif sejur / adult 79,00 € 98,00 € 98,00 € 120,00 € 143,00 € 187,00 € 209,00 € 240,00 € 240,00 € 209,00 € 128,00 € 120,00 € 98,00 €

Sunt disponibile plecări cu autocarul din: Alba-Iulia, Arad, București, Buzău, Brăila, Bacău, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Caransebeș, Chișinău, Drobeta Turnu Severin, Deva, Focșani, Galați, Iași, Iernut, Luduș, Lugoș, Orșova, Oradea, Pitești, Ploiești, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Suceava, Sighișoara, Timișoara, Târgu Mureș, Turda.

Informaţii hotel Galini – sejur Thassos 2015

Hotelul Galini 3* este situat în centrul oraşului Limenas, la câțiva pași distanță de malul mării și de numeroasele taverne și magazine din capitala insulei Thassos. Hotelul este intim, ideal amplasat pentru explorarea zonei.

Facilități camere: mobilier clasic, telefon, TV, televiziune prin satelit, aer condiţionat, acces internet, minibar, cadă sau duş, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, balcon.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, aer condiţionat, acces internet, loc de joacă, parcare.

Informaţii utile litoral Thassos

Thassos este cea mai nordică insulă grecească din Marea Egee, supranumită „insula de smarald”, datorită reliefului montan cu vegetație bogată. Litoralul insulei este stâncos, întretăiat de golfuri cu apă limpede și plaje superbe cu nisip. Coastele stâncoase predomină în estul și vestul a insulei, plajele cu nisip predomină în nordul și sudul insulei. Insula are un trecut bogat în evenimente istorice, primele așezări au fost întemeiate de fenicieni, urmați de greci și apoi disputată de romani, bizantini, slavi, venețieni și turci, fiind încorporată Greciei la începutul secolului al XX-lea. Arhitectura și-a păstrat caracterul tradițional, cu rol de apărare împotriva atacurilor piraților, construcțiile au ziduri groase și înalte, balcoane de lemn și străduțe înguste.Viața de noapte este activă, cu multe variante de divertisment în tavernele și barurile din stațiuni, iar sărbătorile folclorice locale sunt preferate de vizitatorii de pretutindeni. Insula Thassos este faimoasă încă din antichitate pentru producerea mierii și vinului. Capitala insulei, orașul Thassos sau Limenas este așezat în partea nordică, fiind principalul port al insulei și o detinație foarte populară datorită peisajului montan atrăgător, plajelor însorite, atmosferei pitorești, siturilor antice ale metropolei. Cele mai importante destinații din insula Thassos sunt: Agios Georgios, Astris, Kallirachi, Kinyra, Limenaria, Maries, Ormos Prinou, Panagia, Potamia, Potos, Prinos, Rachoni, Skala Kallirachis, Skala Marion, Skala Rachoniou, Skala Sotirou, Theologos. Transferul pe insulă se face cu feribotul din Keramoti sau Kavala.

Clima: Thassos are climă mediteraneană, mai rece decât în celelalte insule. Iernile sunt blânde și ploioase, iar verile sunt calde și însorite, temperatura rar depășește 30°C.

Moneda: €

Obiective turistice:

Muzeul de Arheologie din Limenas deține o colecție bogată de exponate din perioada antichității și mai recente, expuse în incintă și în grădină. Colecția include vase de lut, sculpturi, obiecte de teracotă, monede, bijuterii, basoreliefuri, amfore datate din perioada dintre secolul al VII-lea î.e.n. și secolul al VII-lea e.n.

Ruinele antice din vecinătatea orașului Limenas includ zidul de apărare, Agora, sanctuarele zeilor Dionis și Poseidon, amfiteatrul, Acropole, portul militar. Amfiteatrul antic datează din secolul al V-lea î.e.n. și a funcționat până în ecolul al X-lea e.n., a fost utilizat pentru reprezentații artistice, apoi a găzduit lupte între gladiatori. În prezent se organizează ocazional spectacole de teatru.

Mănăstirea Sfântul Arhanghel Mihail se află între localitățile Astris si Aliki și este un important loc de pelerinaj al insulei. Mănăstirea este dedicată ocrotitorului insulei Thassos, Arhanghelul Mihail. În mănăstire se păstrează un cui cu care a fost pironit Iisus Hristos pe cruce. Izvoarele din jurul mănăstirii sunt considerate miraculoase, încă din perioada ocupației otomane.

Muzeul Folcloric din Theologos se află  în centrul localității, într-o vilă din secolul al XIX-lea, ce a aparținut primarului insulei Thassos. Colecția cuprinde unelte agricole vechi, războaie de țesut, o moară, obiecte casnice.

© 2012, DAIAVEDRA


Vizualizare hartă mărită


Comentarii și review-uri