| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Conacul Domnesc 3*, Suceava

  • Destinația: în curând
  • Preț: 20 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun.

Tariful nu include: Transport.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Conacul Domnesc 3*, Suceava

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 ianuarie – 30 aprilie 1 mai – 15 octombrie
Tarif adult / noapte 90,00 lei 92,00 lei

Informaţii hotel Conacul Domnesc – Suceava, vacanţă 2017

Hotelul Conacul Domnesc 3* se află într-un parc dendrologic, la aproximativ 5 km distanţă de centrul oraşului Suceava şi la 17 km de aeroportul din Salcea. Proprietatea este un fost conac boieresc, construit la începutul secolului al XIX-lea. Hotelul beneficiază de facilităţi moderne, de servicii bune şi de amplasare pitorescă, pote fi recomandat pentru un sejur activ sau de relaxare.

Facilități camere: mobilier modern, telefon, LCD, televiziune prin satelit, acces internet, aer condiţionat, încălzire, birou, frigider, zonă de relaxare, uscător de păr, duș, articole de toaletă gratuite, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, cramă, terasă, grădină, camere pentru nefumători, family room, seif, aer condiţionat, încălzire, cameră de bagaje, săli de conferințe și petreceri, piscină interioară, centru spa şi wellness (saună, cadă cu hidromasaj, masaj), sală de fitness, teren de tenis, spălătorie, birou de turism, parcare.

Informaţii utile pentru sejur la Suceava

Suceava este reședința judeţului omonim, situat în partea de nord-est a ţării, în pitorescul Podiş al Sucevei, pe cursul râului Suceava. Oraşul este unul dintre cele mai vechi din ţară, a fost capitala feudală a Moldovei timp de aproximativ două secole, până în anul 1565. Așezarea a fost locuită din perioada Paleoliticului, descoperirile arheologice evidențiază cultura dacilor liberi urmată de o perioadă cu puternice influenţe romane. La sfârșitul secolului al XIV-lea Suceava devine capitală, Cetatea de Scaun a Domnitorului Petru I, a mai îndeplinit același rol și în secolul al XVI-lea. În secolul al XVIII-lea a fost inclusă în teritoriul Imperiului Austro-Ungar, iar în anul 1918 are loc Unirea cu România. Suceava este un bastion al culturii românești și al continuității ei de-a lungul veacurilor, evidențiat prin stilul arhitectonic moldovenesc al clădirilor istorice și al numeroaselor lăcașuri de cult din zonă. Regiunea istorică Bucovina atrage vizitatorii prin frumuseţea locurilor, prin istoria îndelungată, prin obiectivele turistice numeroase, prin ospitalitatea localnicilor şi prin gastronomia bogată.

Clima: Bucovina are un climat de tip temperat-continental, cu veri calde și ierni răcoroase. Vara temperatura maximă este de 30°C în luna iulie, iar în timpul iernii temperatura coboară constant sub 0°C.

Obiective turistice: 

Cetatea de Scaun a Sucevei este atestată documentar din anul 1388, fortificaţia a fost construită în timpul domniei voievodului Petru I Muşat, a fost întărită în timpul domniei lui Alexandru cel Bun şi a lui Ştefan cel Mare. Cetatea a fost martora numeroaselor evenimente istorice legate de conflictele cu Imperiul Otoman sau Polonia. În anul 1673 voievodul Dumitraşcu Cantacuzino primeşte poruncă de la turci să distrugă cetatea impenetrabilă vreme de trei secole. A fost restaurat parţial interiorul cetăţii, fosta reşedinţă a voievozilor, pentru a reface o pagină importantă din istoria Moldovei. Oaspeţii pot vizita: închisoarea, baia cu aburi, pivniţa, capela.

Mănăstirea Voroneț este un monument istoric ridicat în anul 1488 de către domnitorul Ștefan cel Mare, inclus în Patrimoniul UNESCO, o capodoperă a stilului arhitectural moldovenesc. Mănăstirea Voroneț este renumită pentru tonalitatea culorii albastre utilizate, numită “albastru de Voroneț” și pentru frescele exterioare impresionante.

Mănăstirea Humor este așezată pe valea râului Humor și este una dintre cele mai vestite ctitorii medievale. În timpul domniei lui Alexandru cel Bun a fost întemeiat un loc de rugăciune, pentru ca mai târziu în anul 1530 să fie ridicată biserica de către logofătul Teodor Bubuiog. Icoanele bizantine din secolul al XVI-lea sunt foare frumoase, iar stilul arhitectural este medieval.

Mănăstirea Putna, ctitoria lui Ștefan cel Mare, a fost finalizată în anul 1498 și adăpostește mormintele domnitorului și ale membrilor familiei sale. Muzeul mănăstirii păstrează broderii, țesături, manuscrise vechi și  documente medievale, foarte valoroase, obiecte de argint și icoane vechi.

Salina Cacica este una din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată prin fierbere și evaporare din Europa, ce datează din epoca Neoliticul timpuriu. Producerea sării cristalizate prin fierbere are o vechime milenară în acest loc. În salină au fost amenajate Capela romano-catolică Sfânta Varvara, Capela ortodoxă, lacul sărat, creat artificial și sala de dans.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri