| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Fabesca Boutique 4*, Sovata

  • Destinația: în curând
  • Preț: 41 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun.

Tariful nu include: Transport; Taxe de stațiune.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Fabesca Boutique 4*, Sovata

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Perioada 1 – 30 iunie 1 iulie – 15 septembrie 16 septembrie – 13 octombrie 14 octombrie – 21 decembrie
Tarif adult / noapte 215,00 lei 275,00 lei 215,00 lei 190,00 lei

Regim de masă disponibil, la cerere: demipensiune (75 lei/adult/zi).

Informaţii hotel Fabesca Boutique – cazare Sovata 2018

Hotelul Fabesca Boutique 4* este situat în pitoreasca stațiune balneară Sovata, la aproximativ 200 metri distanță de centru. Hotelul a fost inaugurat în anul 2016, beneficiază arhitectură mediteraneană și de atmosferă intimă, de interioare minimaliste, contemporane și de facilități moderne, poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare și pentru o escapadă romantică.

Facilități camere: mobilier modern, aer condiționat, încălzire, LCD, televiziune prin satelit, acces internet, seif, birou, cadă sau duș, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, halat de baie, papuci de casă, izolare fonică, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, cafenea, terasă, camere pentru nefumători, family room, cameră de bagaje, bibliotecă, seif, aer condiționat, încălzire, acces internet, salon TV, sală de conferinţe şi petreceri, spălătorie, serviciu de transfer (contra cost), parcare (în apropiere).

Informaţii utile pentru sejur la Sovata

Sovata este o stațiune balneară din județul Mureș, situată în depresiunea Praid-Sovata de la poalele Munților Gurghiu, la aproximativ 60 km distanță de municipiul Târgu Mureș. Stațiunea de la confuența râurilor Târnava Mică și Sovata este pitorească, așezată între păduri întinse și lacurile sărate sau dulci. În regiune s-au făcut exploatări de sare gemă încă din perioada antică, prima mențiune a localității a fost făcută în anul 1578 într-un act emis de principele Transilvaniei, Cristofor Bathory. În anul 1850 Sovata a devenit stațiune balneară grație lacurilor cu ape clorurate și sodice și nămolului curativ. În Sovata sunt şase lacuri sărate (Ursu, Negru, Aluniș, Mierlei, Verde și Roșu), două cu apă dulce (Dulce și Paraschiva) și un lac sărat transformat în mlaştină (Şerpilor). În lacurile sărate, vara se manifestă fenomenul de heliotermie, temperature apei sărate se menține ridicată datorită apei proaspete de la suprafață provenită din râulețe. Apa dulce nu se amestecă cu cea sărată și acționează ca izolator termic. Procedurile terapeutice practicate în Sovata sunt indicate în tratamentul afecțiunilor ginecologice, inflamatorii, reumatismale, durerilor articulare, bolilor cardiovasculare, afecțiunilor sistemului nervos periferic, tulburărilor endocrine. Stațiunea beneficiază de condiții de cazare și de baze de tratament moderne, de posibilități divertisment și de practicare a sporturilor de iarnă.

Clima: În Sovata clima este temperat continentală cu accente subalpine, cu veri răcoroase și ierni blânde, temperatura medie din iulie este de 18°C, iar temperatura medie în luna ianuarie este de -3°C. Datorită munţilor ce împrejmuiesc stațiunea vântul bate destul de rar.

Obiective turistice: 

Corund este o comună situată la aproximativ 18 km distanță de Sovata în judeţul Harghita. Renumele comunei din ” Ţinutul Sării” se datorează ceramicii populare de aici. Aproape fiecare gospodărie a comunei deține un mic atelier de olărit.

Salina Praid este una dintre cele mai mari din România, exploatarea minei datează din epoca romană. În salină au fost amenajate cafenele, mese de biliard, o capelă, cinema și locuri de joacă pentru copii. Accesul în subteran se face coborând 300 de trepte. şederea în microclimatul din salină este benefică în tratarea afecţiunilor respiratorii.

Plimbarea cu Mocănița pe traseul Sovata – Câmpu Cetății oferă oaspeților posibilitatea de a admira frumusețile naturale ale zonei. Trenul cu aburi a fost reabilitat recent, durata unei călătorii dus-întors este de aproximativ 2 ore.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri