| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Baia Roşie Resort 3*, Slănic

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 5 nopți
  • Preț: 279 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 5 nopţi în cameră dublă standard (3*); Regim de masă: all inclusive; Acces la ștrand, piscine, jacuzzi.

Tariful nu include: Taxe de staţiune; Transport.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Baia Roşie Resort 3*, Slănic

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Perioada 1 iulie – 31 august*
Tarif adult / sejur 1300,00 lei

Check in în ziua de duminică.

Informaţii complex Baia Roşie Resort – sejur la Slănic 2018

Hotelul Baia Roşie Resort 3* se află într-o zonă pitorească din staţiunea balneoclimaterică Slănic. Complexul pune la dispoziţia oaspeţilor atmosfera prietenoasă, facilităţi moderne, piscine şi ştrand cu apă sărată, activităţi de agreement pentru toate vârstele, poate fi recomandat pentru un sejur de refacere şi relaxare.

Facilități camere: mobilier modern, aer condiţionat, încălzire, TV, televiziune prin cablu, telefon, acces internet, minibar, cadă sau duş, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi, family room, seif, aer condiţionat, încălzire, acces internet, cameră de bagaje, sală de conferinţe şi petreceri, mini-club (copii între 4-12 ani), loc de joacă, cadă cu hidromasaj, piscină exterioară, piscină pentru copii, solar, sală de jocuri, darts, biliard, masă de fotbal, tenis de masă, mini-golf, spălătorie, închirieri biciclete, închirieri ATV-uri, birou de turism, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în Slănic

Slănic este staţiune balneoclimaterică permanentă, situată în judeţul Prahova, la aproximativ 40 km distanţă de orașul Ploiești şi la 120 km de Bucureşti. Deseori staţiunea este numită Slănic Prahova pentru a evita confuzia cu Slănic Moldova din judeţul Bacău. Orașul din curbura munţilor Carpaţi este renumit pentru aerul puernic ozonat, saline şi lacurile sărate: Baia Baciului, Baia Verde și Baia Roșie. Din Salina Nouă se extrage sare, iar Salina Veche a fost amenajată pentru agreement. Izvoarele cu apă minerală conţin compuşi ai calciului, clorului, sodiului, sulfului, iar lacurile au o concentraţie mare de sare, băile sunt recomandate pentru tratarea bolilor reumatismale, stărilor posttraumatismale, afecţiuni ale nervos periferic, afecţiuni ginecologice, afecţiuni respiratorii, afecţiuni dermatologice şi vasculare. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1532 şi menţionată în anul 1685, odată cu deschiderea ocnei de exploatare a sării de către spătarul Mihai Cantacuzino. Denumirea oraşului, cu semnificaţia “sare” în limba slavonă, sugerează legătura strânsă între exploatarea zăcămintelor de sare şi istoria localităţii. 

Clima: Staţiunea Slănic beneficiază de un climat temperat, specific zonelor cu dealuri împădurite. Verile sunt plăcute, temperatura medie a lunii iulie este de 20°C, iar iernile sunt relativ blânde, tempreatura medie a lunii ianuarie este de -3,5°C. În staţiune temperatura medie anuală este de 9°C.

Obiective turistice: 

Muntele de Sare din Slănic este declarat monument al naturii, rezervație geologică cu o suprafață de 2 hectare care include masivul de sare şi lacul din mijlocul acestuia, format prin prăbușirea unei galerii de exploatare a sării. Muntele de sare face parte din Complexul Baia Baciului alături de Grota Miresei și Baia Miresei, Baia Baciului (lac hipersalinic) şi Baia Porcilor (lac cu nămol terapeutic).

Salina Slănic a fost deschisă în jurul anului 1685, când spătarul Mihai Cantacuzino a cumpărat o moşie pentru explotarea sării. Din documentul care consemnează achiziţia reiese faptul că existau ocne de sare mai vechi în împrejurimi. Exploatarea s-a încheiat în anul 1972, de atunci este destinată circuitului turistic și curelor medicale. Temperatura în salină este de 12ºC tot timpul anului, iar aerul este bogat în ioni de sodiu, potrivit pentru tratarea afecțiunilor respiratorii. Salina are amenajate terenuri de sport (fotbal, volei), spaţii pentru evenimente sportive, minele Mihai și Carol găzduiesc anual Campionatul Mondial de Aeromodelism.

Muzeul Sării prezintă cum au evoluat metodele de extracție a sării de la începuturi, până în prezent. Muzeul Sării este amenajat în Casa Cămărăşiei din Slănic şi a fost inaugurat în anul 2003, expune documente privind istoria prelucrării sării, unelte și utilaje, cristale de sare, informaţii despre flora și fauna regiunii, o reconstituire a biroului cămărașului.

Mănăstirea Crasna se află într-un cadru natural pitoresc din comuna Izvoarele, la poalele munților Ursoaia, în vecinătatea pădurii. Viaţa monahală de aici a debutat în secolul al XV-lea, prima atestare documentară datează din anul 1745 şi se referă la un schit de călugări cu o biserică din lemn. Biserica veche a schitului, construită în formă de cruce, are picture murale din anii 1832-1834. Schitul Crasna a devenit mănăstire în anul 2001.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri