| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • sejur skiathos thymis home
 • sejur skiathos thymis home
 • sejur skiathos thymis home
 • sejur skiathos thymis home
 • sejur skiathos thymis home
 • sejur skiathos thymis home
 • sejur skiathos thymis home
 • sejur skiathos thymis home

Thymi’s Home 3*

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 357 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

FIRST MINUTE: Charter în Skiathos 2016
Tariful include: Cazare 7 nopți în studio; Bilete de avion și taxe de aeroport; Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asistență turistică.
Tariful nu include: Excursii opționale; Asigurare medicală de călătorie și storno.
Tarifele sunt cu plecare din București și beneficiază de reducere early booking valabilă pentru plata integrală până pe 29.02.2016. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.
Ofertele pentru Skiathos sunt disponibile cu plecări din: București, Cluj-Napoca.

Rezervă acum

Thymi’s Home 3*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 28 mai 4 iunie 11 iunie 18 iunie 25 iunie 2 iulie 9 iulie 16, 23, 30 iulie 6, 13 august 20 august 27 august 3 sept. 10 sept. 17 sept.
Tarif sejur / adult 357,50 € 357,50 € 434,00 € 516,00 € 518,50 € 518,50 € 564,00 € 677,50 € 682,50 € 615,00 € 524,50 € 518,50 € 516,00 € 440,00 €

Informaţii hotel Thymi’s Home – sejur în insula Skiathos 2016

Hotelul Thymi’s Home 3* este amplasat în centrul orașului Skiathos, la aproximativ 3 km distanță de plaja Ftelia și la 3 km de plaja Xamenos. Hotelul este cochet, cu arhitectură și decorațiuni în stilul tradițional, o atmosferă intimă, înconjurat de magazine și taverne, poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare și explorare a zonei.

Facilități studio: mobilier modern, telefon, LCD, televiziune prin satelit, radio, CD player, acces internet, seif, fier de călcat, chicinetă utilată, frigider, cafetieră, aer condiţionat, duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, balcon.

Dotări și servicii: recepție, bar, terasă, grădină, salon TV, piscină exterioară, acces internet, parcare în apropiere.

Informaţii utile sejur în Skiathos

Skiathos face parte din grupul insulelor Sporade din Marea Egee, fiind cea mai vestică insulă a Greciei, este cea mai apropiată de continent. Insula, al cărei nume în limba greacă înseamnă „umbra lui Athos”, are o istorie de peste 3000 de ani, relieful este încântător, păduri întinse de pini, plaje cu nisip fin, golfuri stâncoase, apele mării limpezi. În Skiathos sunt peste 60 plaje, cele mai frumoase, ferite de vânturile nordice și ușor accesibile sunt cele din sudul insulei și anume: Vassilias, Achladies, Kalamaki, Kolios, Troulos, Mandraki, Kanapitsa. Plaja cu nisip auriu Koukounaries (Megali Ammos) este considerată una dintre cele mai frumoase din Europa.

Capitala insulei, orașul Skiathos, a fost construit într-un golf pe locul unui oraș antic, în partea de sud-est a insulei. Skiathos este un oraș mic, cochet și cosmopolit, cu multe restaurante, taverne, cluburi de noapte. Vechea fortăreață Bourtzi din portul Skiathos este un loc plăcut pentru o plimbare, priveliștea mării este fabuloasă. Trasportul public pe în interiorul insulei este asigurat de autobuze, iar pentru vizitarea plajelelor pitorești (Lalaria) de pe țărmul nordic transportul este asigurat de ambarcațiuni de agrement. Transferul spre insula Skiathos se poate face cu ferry-boat din orașul Volos.

Clima: Insula Skiathos beneficiază de un climat mediteranean. Verile sunt plăcute, temperatura rareori depășește 35°C, iar iernile sunt blânde, temperatura fiind de peste 15°C.

Moneda: €

Obiective turistice:

Kastro este fosta capitală medievală, fortificată din insula Skiathos. Cetatea este situată pe o stâncă imensă, în cel mai nordic punct al unei peninsule. Comunicarea cu uscatul se făcea cu ajutorul unui pod mobil din lemn. Kastro a fost ridicată în secolul al XV-lea, în timpul dominației bizantine, pentru a proteja populația de atacurile piraților. Cetatea a trecut sub administrație venețiană la mijlocul secolului al XVI-lea, apoi otomană până în anul 1821. Datorită spațiului redus din interiorul fortăreței, locuințele erau mici, cu toate acestea existau peste 20 de biserici și o moschee.

Mănăstirea Evangelistria, situată la aproximativ 5 km distanță de orașul Skiathos, are pe lângă semnificația religioasă un rol important în istoria modernă a țării. Mănăstirea a fost fondată la sfârșitul secolului al XVIII-lea, iar în anul 1807 conducătorii Eteriei au depus jurământul de credință și au binecuvântat primul steag al Greciei. Tezaurul mănăstirii cuprinde relicve religioase, icoane bizantine, cărți și manuscrise vechi.

Panaghia Eikonistria, mănăstirea cu hramul Maicii Domnului, este cel mai important loc de pelerinaj de pe insula Skiathos, datorită icoanei făcătoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria. Mănăstirea a fost construită în secolul al XVII-lea datorită icoanei miraculoase, descoperită în acest loc.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri