| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Europa Kokeltal 3*, Sighișoara

  • Destinația: Crăciun, Evenimente
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 214 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 3 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: demipensiune; Petrecere cu muzică populară şi pomana porcului pe 24.12; Foc de tabără, sosirea lui Moş Crăciun şi colindători; Masă festivă şi muzică live de Crăciun.

Tariful nu include: Taxe de stațiune; Transport.
Rezervările efectuate până pe 15.09 beneficiază de reducere early booking de 10%, iar până pe 15.11 de reducere de 5%. La cerere, sunt disponibile pachete de 4 nopți.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Europa Kokeltal 3*, Sighișoara

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 24 decembrie 2018
Tarif adult / sejur 990,00 lei

Informaţii hotel Europa Kokeltal – Sighișoara, oferte pentru Crăciun 2018

Hotelul Europa Kokeltal 3* din Albeşti se află pe traseul cetăților săsești din Transilvania, la aproximativ 7 km distanţă de Sighișoara, într-o zonă liniştită. Hotelul pune la dispoziţia oaspeţilor facilităţi moderne, de atmosferă prietenoasă şi activităţi de divertisment pentru toate vârstele, poate fi recomandat pentru un sejur de  relaxare şi pentru explorarea Cetăţii Medievale.

Facilități camere: mobilier clasic, LCD, televiziune prin satelit, telefon, acces internet, încălzire, birou, minibar, duş, articole de toaletă gratuite, uscător de păr.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, seif, încălzire, acces internet, cameră de bagaje, sală de conferinţe şi petreceri, tenis de masă, loc de joacă, mini-fotbal, teren de tenis, piscină exterioară, piscină pentru copii, solar, închirieri ATV, serviciu de transfer (contra cost), parcare.

Informaţii utile pentru sejur în Sighișoara

Orașul Sighişoara este amplasat în valea râului Târnava Mare din Podișul Târnavelor, în partea sudică a județului Mureș. Zona a fost locuită încă din epoca fierului, însă orașul a fost întemeiat în epoca medievală de coloniștii germani, aduși pentru paza frontierei estice a regatului maghiar. Meșteșugarii orașului medieval erau organizați în bresle din secolul al XIII-lea și săptămânal erau organizate târguri. De-a lungul timpului orașul s-a confruntat cu numeroase perioade tulburi, aspectul actual fiind cel după reconstrucția în urma incediului devastator de la sfârșitul secolului al XVII-lea. Sighișoara este un oraș fermecător, cu o atmosferă romantică și clădiri medievale impresionante, înconjurate de dealuri pitorești, localnici ospitalieri și tradiții fascinante. Vechea Cetate este considerată a fi unica cetate medievală din sud-estul Europei, locuită în întregime și este inclusă în Patrimoniul Universal UNESCO.

Clima:  Sighişoara beneficiază de clima temperat-continentală a Podişului Transilvaniei. Temperatura medie anuală este de 8°C, cele mai ploioase luni sunt mai și iunie, iar cele mai secetoase, noiembrie și decembrie.

Obiective turistice: 

Cetatea Sighişoara este cea mai bine conservată cetate medievală din Transilvania, ridicată sub numele de Castrum Sex în secolul al XIII-lea de coloniștii sași, pe locul unei vechi cetăți romane. Cetatea se află pe malul sudic al râului Târnava Mare, pe două terase și este înconjurată de un zid de apărare, cu o lungime de aproximativ 930 metri ridicat între secolele al XIV-lea și al XVII-lea. Zidul inițial avea 14 turnuri, în care funcționau breslele meșteșugărești, nouă turnuri au fost conservate și anume Turnul cu Ceas, Turnul Frânghierilor, Turnul Măcelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Tăbăcarilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Fierarilor. Cetatea medievală a fost martora numeroaselor evenimente istorice importante și a fost menționată în diverse cronici de-a lungul secolelor.

Turnul cu Ceas a devenit un simbol al orașului Sighișoara, în anul 1648 a fost adăugat un orologiul cu mecanism metalic. Turnul servea pe lângă rolul defensiv drept depozit de muniție, arhivă, trezorerie și sediu a Sfatului Orașului. Din anul 1899 Turnul cu Ceas a fost declarat muzeu.

Biserica din Deal este unul dintre cele mai valoroase edificii ale cetăţii. Biserica patronată de Sfântul Nicolae a fost construită în stilului gotic între anii 1345 și 1525, beneficiază de o capelă romantică și de un donjon patrulater. Frescele din perioada catolică au fost distruse parțial în timpul renovărilor din secolul al XVIII-lea. În prezent adăpostește un Muzeu de Artă Saxonă.

Biserica Mănăstirii are arhitectură în stilul gotic, a fost ridicată între anii 1484-1515 sub ordinul dominican și apoi refăcută după adoptarea lutheranismului de către sași. Biserica a conservat frumosul altar baroc realizat în anul 1680 și orga din balconul vestic, o cristelniță din bronz turnată în anul 1440 și o colecție de covoare orientale.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri