| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Olimpo le Terrazze 4*

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 742 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Olimpo le Terrazze 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 24 iunie 1, 8, 15 iulie 22 iulie 29 iulie 5 august 12 august 19 august 26 august 2, 9 sept.
Tarif sejur / adult 742,00 € 746,00 € 802,00 € 811,50 € 862,50 € 871,00 € 820,00 € 755,50 € 746,00 €

Informaţii hotel Olimpo le Terrazze – sejur în Sicilia 2016

Hotelul Olimpo le Terrazze 4* face parte complexul Antares Olimpo-Le Terrazze situat în Letojanni, este situat la aproximativ 300 metri distanță de plaja cu nisip și la 6 km de orașul Taormina. Complexul este situat pe un deal, cu priveliștea panoramică a mării, hotelurile sunt conectate printr-un funicular. Hotelul beneficiază de facilități moderne și de servicii bune, poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare și pentru explorarea insulei. Proprietatea face parte din lanțul hotelier Parc Hotels Italia.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, telefon, acces internet, aer condiționat, încălzire, seif, minibar, cafetieră, uscător de păr, cadă sau duș, articole de toaletă gratuite, room service, balcon (majoritatea).

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, family room, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, aer condiționat, lift, seif, acces internet, programe de divetisment, cameră de bagaje, săli de conferinţe şi petreceri, sală de fitness, centru spa și wellness (masaj, cadă cu hidromasaj, hammam), beauty salon, piscină interioară, piscină exterioară, solar, baby-sitter (la cerere), mini-club (copii între 4-12 ani), loc de joacă, sală de jocuri, închirieri biciclete,  spălătorie, schimb valutar, magazin, închirieri auto, birou de turism, parcare.

Informaţii utile pentru vacanță în Sicilia

Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediteraneană și o regiune autonomă, situată  în partea de sud a Italiei continentale. Insula beneficiază de o poziție centrală în bazinul mediteranean și este separată de continent prin Strâmtoarea Messina. Relieful Siciliei este variat, cuprinde o continuare a lanţului Munților Apenini, vulcani activi (Etna, Vulcano, Stromboli), câmpii fertile și plaje cu nisip. Sicilia este o destinație  încântătoare, un amalgam cultural, la care au contribuit de-a lungul veacurilor, grecii, fenicienii, cartagenezii, romanii, normanzii, spaniolii și maurii, cu tradiții bine păstrate, cu o istorie fascinantă și vestigii arheologice interesante, cu peisaje pitorești, cu livezi nesfârșite de citrice, măslini și culturi de viță de vie, vulcani noroioși, gheizere spectaculoase și izvoare termale tămăduitoare. Siracuza, Messina, Ragusa, Agrigento, Cefalu sau Selinunte sunt orașe cu o istorie îndelungată, cu situri antice și arhitectură medievală frumoasă. Palermo, capitala insulei, este o destinație cosmopolită, cu numeroase obiective turistice și distracții nocturne, Catania este renumită pentru arhitectura în stilul baroc sicilian și pentru viața de noapte spumoasă. Cele mai cunoscute stațiuni litorale sunt: Taormina, Giardino-Naxos, Fontane Bianche, Mondello, San Vito lo Capo. Gastonomia locală este savuroasă, originală, bazată pe preparate din peşte şi fructe de mare, brânzeturi şi fructe proaspete, acompaniate de uleiul de măsline, iar vinurile siciliene sunt considerate printre cele mai bune vinuri italiene. Sicilia are o rețea dezvoltată de șosele și căi ferate,  aeroporturile principale sunt Aeroportul Internațional Palermo și Aeroportul Catania-Fontanarossa.

Clima: Sicilia se bucură de un climat mediteranean, fără temperaturi extreme, cu ierni blâde și umede, iar verile sunt fierbinți şi uscate, se manifestă des Scirocco, un vânt originar din nordul Africii. În intervalul dintre iunie până în septembrie, precipitațiile lipsesc, sezonul ploios durează din luna octombrie până în mai, noiembrie este cea mai ploioasă lună. Temperatura maximă a lunii august este de 33°C, iarna temperatura nu coboară sub 9°C.

Moneda: €

Obiective turistice:

Palermo este situat pe litoralul Mării Tireniene, în partea de nord a insulei. Orașul beneficiază de o istorie fascinantă și de o zestre culturală bogată, cu numeroase obiective turistice importante: Catedrala și bisericile medievale, Chiesa del Gesu; Palazzo dei Normanni, Palazzo Chiaramonte, Palazzo Abatellis; Muzeul de Arheologie Antonio Salinas, cu exponate valoroase ale civilizațiilor etrusce, cartagineze, romane și grecesti; Teatro Massimo, Teatro Politeama cu Galeria de Artă Modernă, Castello della Zisa.

Catania se află în partea de est a insulei și în sudul vulcanului Etna, pe ţărmul Mării Ionice, oaspeții pot admira arhitectura barocă siciliană și situri antice numeroase: Teatrul Greco-Roman, Amfiteatrul Catanian, Forumul Roman din Piazza San Pantaleone, Terme Achilliane de sub Piazza Duomo, Duomo di Sant’Agata, Badia di Sant’Agata, San Michele Arcangelo, Castello Ursino, Porta Garibaldi, Muzeul Giovanni Verga, Muzeul de Arheologie.

Vulcanul Etna se află la altitudinea de 3340 metri, este cel mai înalt vulcan activ din Europa, cu aproximativ 400 cratere secundate. Zona din jurulul vulcanului a fost declarată parc național, sunt amenajate câteva zone pentru schi alpin și un teleferic, care urcă până la altitudinea de 2600 metri. Conul vulcanic cuprinde trei regiuni, prima, de la bază, este foarte populată, cu terenuri fertile, plantații întinse de pomi fructiferi și viță de vie, a doua zonă este împădurită, iar cea de-a treia este acoperită de lavă și cenușă, iar în timpul iernii de zăpadă.

Etnaland este situat la aproximativ 18 km distanță de orașul Catania și poate fi recomandat drept locul ideal de distracții pentru familiile cu copii și nu numai. Etnaland cuprinde grădină zoologică, parc acvatic, parc tematic, distinse cu numeroase premii internaționale.

Siracusa se află pe litoralul estic al Siciliei, a fost fondat de coloniștii greci, este orașul natal al lui Arhimede și unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Siracusa abundă în obiective turistice impresionante: Castello Maniace, Palazzo Lanza Buccheri, Palazzo Mergulese-Montalto, Palazzo Bellomo, Palazzo Vermexio, Palatul Arhiepiscopului cu Librăria Algoniană, Duomo, Bazilica Santa Lucia, Bazilica San Giovanni, Santuario della Madonna delle Lacrime.

Arhipelagul Lipari sau insulele eoliene se află în partea de nord a Siciliei, era considerat ținutul legendar al zeului vânturilor, Eol, care ţinea vânturile închise într-o peşteră. Astăzi, insulele sunt renumite pentru apele albastre, cristaline, grotele ascunse și pentru vulcanii, care încă mocnesc, iar Stromboli este cunoscută și datorită peliculei cu același nume din anul 1950, având-o ca protagonistă pe Ingrid Bergman.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri