| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Carlos V 5*

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 932 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-AHO-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asistență turistică.

Tariful nu include: Taxă de stațiune; Asigurare medicală de călătorie și storno; Excursii opționale.
Tarifele au aplicată reducerea early booking valabilă până pe data de 31.01. Oferta pentru sejur în Sardinia este disponibilă cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Carlos V 5*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 20, 27 iunie 4, 11 iulie 18, 25 iulie 1, 8 august 15, 22 august 29 august 5 sept.
Tarif adult / sejur 932,00 € 932,00 € 932,00 € 1030,00 € 1030,00 € 974,00 € 932,00 €

Regim de masă disponibil, la cerere: demipensiune.

Informaţii hotel Carlos V – Alghero, sejur în Sardinia 2018

Hotelul Carlos V 5* este amplasat pe promenada din Alghero, la aproximativ 1 km de centrul orașului și la 15 km distanță de aeroport. Hotelul este elegant, modern cu o priveliște frumoasă a mării și servicii bune, poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare.

Facilități camere: mobilier elegant, telefon, LCD, televiziune prin satelit, aer condiţionat, încălzire, acces internet, seif, birou, minibar, uscător de păr, cadă sau duș, articole de toaletă gratuite, izolare fonică, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, lift, seif, aer condiţionat, acces internet, cameră de bagaje, săli de conferințe și petreceri, masaj, sală de fitness, piscină exterioară, piscină pentru copii, loc de joacă, tenis de masă, teren de tenis, birou de turism, închirieri auto, spălătorie, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în Sardinia

Insula Sardinia este situată în zona centrală a Mediteranei, în sudul insulei Corsica, având capitala la Cagliari pe coasta sudică. Sardinia este o destinație impresionantă, cu peisaje edenice și o climă caldă, cu o bogăție culturală fascinantă și o istorie îndelungată, tradiții interesante, cu festivaluri fastuoase și localnici opitalieri, cu o gastronomie savuroasă, mediteraneană cu influențe catalane și continentale. Legenda spune că locuitorii insulei sunt urmașii lui Sardus, fiul legendarului Hercule. Insula a fost populată din preistorie, civilizația nuragică a fost cea mai importantă înainte de cucerirea romană. Sardinia a fost provincie romană, bizantină, a trecut sub administrarea Regatului Aragon și a Regatului casei de Savoia, din secolul al XIX-lea a devenit parte a Regatului Italiei.

Alghero este un oraș-port situat pe coasta de vest a Sardiniei și o destinație turistică renumită pentru frumusețea centrului istoric ridicat în perioada dominației catalane începând cu secolul al XIV-lea. Moștenirea culturală locală are o amprentă catalană preponderentă în stilul arhitectural al clădirilor și bisericilor. Se vizitează Catedrala Santa Maria din secolul al XVI-lea, opțional se vizitează cu barca Grota lui Neptun sau pietonal prin promontoriu Capo Caccia.

Cagliari a fost capitala Sardiniei încă din perioada romană, orașul este un important centru cultural și economic al regiunii un centru comercial prosper de sute de ani, situat pe malul golfului cu același nume. Se presupune că orașul datează din perioada feniciană, a fost invadat de cartaginezi, romani, pisani, barbari, spanioli și englezi până integrarea în regatul italian. Centrul vechi al orașului beneficiază de obiective turistice numeroase: Amfiteatrul roman, bastionul San Remy, Castelul San Michele, biserica Santa Eulalia, biserica Sfântului Mormânt, Catedrala Santa Maria, Palatul Arcivescovile, Palatul Viceregio.

Clima: Sardinia beneficiază de climă mediteraneană, cu primăveri și toamne plăcute, veri fierbinți și secetoase și ierni blânde. Temperatura minimă nu coboară sub 10°C în timpul iernii, iar temperatura maximă depășește 30°C în timpul verii. Mistral și Libeccio sunt vânturile care bat în timpul iernii, iar Sirocco și Levant sunt vânturi africane, care aduc precipitații. Primăvara și toamna sunt anotimpurile ideale pentru explorarea insulei.

Moneda: €

Obiective turistice:

Sassari este unul dintre cele mai importante orașe italiene și al doilea ca întindere teritorială și populație din Sardinia, renumit pentru frumusețea plajelor sale cu nisip și pentru viața de noapte activă. În Sassari merită vizitate: Cattedrale di San Nicola, Palatul Ducal, Palatul Giordano, Piazza Italia și Fontana di Rosello.

Castelsardo este un oraș medieval, așezat pe o stâncă din apropierea golfului Asinara, cu o priveliște impresionantă a mării. Deși locuit din timpuri străvechi, orașul a fost fondat de familia genoveză Doria prin ridicarea castelului în secolul al XII-lea. În prezent castelul găzduiește un muzeu cu exponate domestice, unelte și manufacturi vechi. Se vizitează Biserica Santa Maria și Catedrala San Antonia Abate.

Costa Smeralda (“Coasta de Smarald”) se află în partea de nord a insulei Sardinia, și-a atras reputația turistică datorită plajelor frumoase, apelor de culoarea smaraldului și cluburilor de golf. Stațiunile din zonă sunt risipite pe plajele idilice, cel mai important oraș este Porto Cervo. Coasta de Smarald se întinde între orașul-port Olbia şi până la vârful Capo de Testa.

Nuraghi sunt uluitoare construcţii de piatră, ridicate din blocuri de bazalt, fără îmbinări cu mortar, de către o populație indigenă, cu mult înainte de sosirea fenicienilor și a cartaginezilor. Civilizația nuragică a fost încadrată în Epoca Bronzului, construcţiile cu scări interioare, camere de locuit, curţi interioare cu ziduri groase, turnuri serveau drept fortificații, lăcaşuri de cult sau monumente funerare. Nuraghi au devenit simbolurile Sardiniei, peste 7000 de construcții se găsesc pe teritoriul insulei. Cele mai cunoscuste nuraghi sunt: Su Nuraxi di Barumini din partea de sud a insulei, Nuraghe Santu Antine din nordul Sardiniei, Nuraghe Palmavera, Macomer, Abbasanta, Nuraghe Arrubiu, Nuraghe Seruci și Villanovaforru.

Oristano este un orășel situat pe coasta de vest, la sud  de Alghero, renumit pentru moștenirea culturală și pentru plajele albe, idilice, scăldate de apele cristaline ale mării. Merită vizitate: Catedrala Santa Maria Assunta, monumentul din Piazza Eleonora, Turnul Mariano al II-lea și Muzeul Arborense.

Munții Gennargentu sunt situați în partea de est a insulei, masivul ajunge până la 1800 metri înălțime și fac parte din Parco Nazionale del Gennargentu. În cătunele izolate de aici sunt păstrate ocupațiile și tradițiile locale, frumusețile naturale sunt impresionante.

Croazieră în Arhipelagul La Maddalena:  Îmbarcarea pe ferry-boat se face în portul Palau, pentru un tur al arhipelagului La Maddalena, cu opriri în cele mai pitorești locuri. Pe insula Caprera se vizitează orașul și Muzeul Giuseppe Garibaldi.

Nuoro și Orgosolo: În Nuoro, orașul situat în centrul insulei, se vizitează central vechi și Muzeul Vieții și Tradițiilor Populare din Sardinia, colecția cuprinde peste 7000 de exponate: haine, bijuterii, amulete, măști magice, țesături, instrumente muzicale, unelte, piese de artă popular vechi. În satul Orgosolo vom admira un adevărat muzeu în aer liber, picturile, ce împodobesc casele localnicilor.

Corsica este situată în partea de nord a Sardiniei și despărțită de aceasta prin Strâmtoarea Bonifacio. Corsica a fost descrisă metaforic de Balzac ca fiind “o insulă franceză scaldată de soarele italian”. Insula beneficiază de peisaje mirifice, cu plaje cu nisip alb și apele mării cristaline, de munți semeți și de livezi întinse de măslini. Oaspeții sunt fermecați de Ajaccio, capitala regiunii, locul natal al lui Napoleon Bonaparte și de orășele tradiționale corsicane precum: Calvi, Sartene sau Bonifacio. Vom vizita Bonifacio, pitorescul oraș amplasat pe vârful falezei din calcar. Portul a fost întemeiat în secolul al IX-lea de Bonifacio, marchizul de Toscana, şi fortificat de genovezi în epoca medievală. Cetatea Bonifacio se află la o înălțime de 70 metri, pe stâncile de calcar. Clădirile medievale ale orașului sunt cochete, cu aer romantic, iar străzile sunt împânzite de terase și magazine. Principalele obiective turistice sunt: Catedrala Santa Maria Majore, Biserica Sfântul Dominique, vechile turnuri ale fortificaţiei (Torra di Sant’ Amanza şi Torra di Sponsaglia).    

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri