| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Arion 4*

  • Destinația: Charter, Charter Grecia, Charter Samos & Kos, Oferte Early Booking
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 646 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: demipensiune; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-SMI-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asistență turistică.

Tariful nu include: Taxe locale; Asigurare medicală de călătorie și storno; Excursii opționale.
Tarifele au aplicată reducerea early booking valabilă până pe data de 25.01. Ofertele pentru sejur în Samos sunt disponibile cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Arion 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 15, 22, 29 iunie 6 iulie 13 iulie 20, 27 iulie 3 august
10 august 17 august 24 august 31 august 7 sept. 14 sept.
Tarif sejur / adult 661,00 € 646,50 € 654,00 € 664,00 € 679,00 € 688,00 € 659,00 € 661,00 € 675,50 € 661,00 € 646,50 €

Informaţii hotel Arion – charter insula Samos 2019

Hotelul Arion 4* se află la aproximativ 600 metri distanţă de plajele Tsamadou și Lemonakia, la 10 km de oraşul Samos şi la 25 km distanţă de aeroportul insulei. Complexul beneficiază de un teritoriu generos, cu amplasare pitorească în vecinătatea staţiunii Kokkari, cu grădini frumoase şi facilități moderne, poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare şi pentru explorarea zonei. Hotelul pune la dispoziţia oaspeţilor transfer gratuit în Kokkari în timpul sezonului estival.

Facilități camere: mobilier modern, telefon, LCD, televiziune prin satelit, frigider, aer condiţionat, seif (contra cost), cadă sau duş, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, aer condiţionat, lift, acces internet, cameră de bagaje, programe de divertisment, sală de jocuri, biliard, tenis de masă, darts, internet-café, piscină exterioară, piscină pentru copii, solar, saună, jacuzzi, loc de joacă, spălătorie, schimb valutar, închirieri biciclete, sporturi nautice, birou de turism, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în insula Samos

Samos este cea mai sudică insulă arhipelagul insulelor Sporade, o destinaţie turistică renumită a Greciei datorită frumuseţii nealterate, cu golfuri pitoreşti şi apele mării cristaline, cu podgorii renumite şi livezi de măslini, cu masivii muntoşi Ampelos şi Kerkis, cu vegetaţie bogată. Insula din Marea Egee este despărţită de coasta Turciei prin strâmtoarea Mycale. Filozoful şi matematicianul Pitagora, filozoful Epicur şi astronomul Aristarchus, primul care a susţinut ideea că Pământul se roteşte în jurul Soarelui, s-au născut aici. Potrivit lui istoricului antic, Strabon, numele insulei Samos provine din limba feniciană, cu semnificaţia “ridicat de lângă ţărm”. Încă din timpuri străvechi Samos s-a bucurat de dezvoltare economică, reprezenta o puternică forţă navală în civilizaţia ioniană şi păstrează o moştenire culturală bogată. Psili Ammos, plaja cu nisip din estul capitalei este ideală pentru familiile cu copii şi pentru înot. Majoritatea plajelor sunt cu pietricele, cele mai pitoreşti sunt considerate Lemonakia, Tsabou şi Tsamadou pentru nudişti, toate situate pe litoralul nordic.

Capitala Samos (Vathy), principalul port al insulei, situat pe ţărmul nord-estic, este o destinaţie cosmopolită, fermecătoare, cu clădiri neoclasice şi străzi înguste, labirintice. Karlovassi este considerat centrul industrial şi comercial al insulei, oaspeţii apreciază articolele de pielărie locale, ceramică sau textile. Pythagorion este principala staţiune a insulei, locul unde trecutul şi prezentul istoric se armonizează perfect, oraşul a fost ridicat pe locul oraşului antic, Samos. Kokkari se află pe ţărmul nordic al insulei, beneficiază de multe restaurante, baruri şi de viaţă de noapte activă, Kambos are cea mai lungă plajă din Samos. Aeroportul Internațional din Samos (SMI) este situat la aproximativ 5 km distanță de orașul Pythagorion.

Clima: Insula Samos beneficiază de climat mediteranean, cu aproximativ 300 zile însorite pe an şi vânturi moderate. Verile sunt calde și secetoase, iar iernile sunt blânde și cu precipitații abundente. Datorită temperaturilor ridicate apa mării este caldă și în extrasezon, în Samos sezonul touristic debutează în luna mai. În iulie şi august temperatura medie este de 29°C.

Moneda: €

Obiective turistice:

Tunelul proiectat de arhitectul elen Eupalinos în secolul al VI-lea î.e.n. este una dintre cele mai importante realizări ale antichității. Tunelul cu o lungime de 1036 metri, servea drept apeduct, aproviziona locuitorii din Pythagoreion, cu apa potabilă a râului Agiades. Lucrarea de inginerie este foarte apreciată deoarece săpăturile sub munte au demarat simultan în capetele diametral opuse. Apeductul descris de Herodot, a fost utilizat aproximativ 1000 de ani şi redescoperit întâmplător, în anul 1872.

Heraion, templul dedicat zeiţei Hera, este situat în oraşul Pythagorion, la aproximativ 20 km distanţă de capitala Vathy. Templul iniţial din situl arheologic a fost construit în secolul al VIII-lea î.e.n., înlocuit de altul ridicat în secolul al VI-lea î.e.n, care a fost distrus de un cutremur devastator în scurtă vreme. Potrivit mitologiei elene Samos este locul naşterii zeiţei Hera, patroana mariajului, a căminului şi a femeilor măritate.

Castelul Lykourgos Logothetis din Pythagorion a fost construit în secolul al XIX-lea cu scop defensiv, folosind rămășițele diferitelor monumente arheologice. Castelul poartă numele liderului local al revoltei împotriva turcilor declanşată în anul 1821. Castelul a fost sediul revoluţionarilor din insula Samos, în vecinătate se află o biserică ridicată în anul 1824, când revoluționarii au reușit să îi învingă pe turci.

Muzeul de Folclor din Pythagorion prezintă: o colecție de unelte agricole, obiecte din lut, instrumente utilizate în scopul extragerii mierii şi fabricării brânzeturilor, obiecte artizanale, haine, perdele, pături, replica unei case tradiţionale din anii ’30 cu mobilier autentic. Muzeul oferă oportunitatea de a cunoaşte istoria, obiceiurile și tradiţiile locale. Muzeul este găzduit în complexul Doryssa şi a fost înființat cu contribuția Fundației Literare Nikolaos Dimitriou.

Muzeele de Arheologie din Vathy şi din Pythagorion prezintă istoria îndelungată a insulei, locuită pe peste 4 milenii. Colecţiile cuprind: sculpturi antice, obiecte din ceramică, obiecte din bronz şi obiecte din fier, ofrande votive, bijuterii, monede. O mare parte din obiecte au fost descoperite în siturile arheologice din Heraion şi din orașul vechi Samos.

În Samos sunt numeroase mănăstiri ortodoxe şi biserici cu arhitectură frumoasă, ridicate între secolele al XVI-lea şi al XVIII-lea. Merită vizitate: Panagia Spiliani cu Peştera Fecioarei Maria, Zoodochos Pigi, Timios Stavros, Megali Panagia, Panagia Vrontiani. În partea sudică a masivului montan Kerkis pot fi vizitate peșterile: Sarantaskaliotissa care adăposteşte o mică biserică şi Pythagoras, în care s-ar fi refugiat Pitagora de teama persecuţiei lui Polycrates.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri