| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Potcoava Mountain Hideaway 3*, Runcu

  • Destinația: Evenimente, Paște
  • Durată sejur: 4 nopți
  • Preț: 397 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 4 nopţi în cameră dublă standard; Regim de masă: pensiune completă; Masă festivă și muzică live de Paște; Animaţie pentru copii; Acces la saună, jacuzzi, salină; Drumeție călare 3 ore/cameră.

Tariful nu include: Taxe locale; Transport.
La cerere sunt disponibile pachete de 5 nopţi. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Potcoava Mountain Hideaway 3*, Runcu

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Perioada 27 aprilie – 1 mai 2019
Tarif adult / sejur 1890,00 lei

Informaţii pensiunea Potcoava Mountain Hideaway – Runcu, oferte de Paște 2019

Pensiunea Potcoava Mountain Hideaway 3* este situată într-o zonă pitorească din Runcu, la aproximativ 110 km distanţă de Bucureşti şi la 32 km de Târgoviște. Pensiunea beneficiază de teritoriu generos, de poveste, ferit de freamătul cotidian, de atmosferă intimă, de interioare rustice, de servicii ireproşabile şi de centru de echitaţie, poate fi recomandată pentru un sejur active sau de relaxare.

Facilități camere: mobilier rustic, zonă de relaxare, încălzire, acces internet, duş, articole de toaletă gratuite, balcon.

Dotări și servicii: recepţie, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, încălzire, acces internet, cameră de bagaje, salon TV, bibliotecă, darts, tenis de masă, jacuzzi, saună, masaj, salină, loec de joacă, teren de joacă, tir cu arcul, airsoft, tiroliană, închirieri biciclete, echitaţie, zonă pentru fumători, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în Runcu

Runcu este o comună din nordul județului Dâmbovița, situată într-o zonă montană, în valea râului Ialomicioara, la poalele masivului muntos Leaota. Comuna cuprinde satele: Runcu, Bădeni, Brebu, Ferestre, Piatra și Siliștea. Prima atestare a localităţilor Runcu şi Brebu datează din anul 1564, însă regiunea a fost locuită încă din perioada mezolitică. Legenda spune că localitatea poartă numele unui cioban ardelean Runceanu, care a ales să se stabilească în valea Ialomicioarei. Tot legendele munteneşti spun că în această zonă şi-ar fi făcut veacul haiducul Radu Anghel, cunoscut din cântecul “Radu, mamii, Radule” şi ar fi ascuns o comoară în una dintre peşteri. Runcu se află la aproximativ 110 km de Bucureşti şi la 36 de Târgoviște, beneficiază de aşezare pitorească, cu zone împădurite, livezi şi păşuni, de faună şi floră bogată, de gazde primitoare. Oaspeţii pot practica ciclism, alpinism, pescuit, echitaţie.

Clima: Runcu beneficiază de climă temperat-continentală, specifică depresiunilor subcarpatice, cu ierni blânde şi veri răcoroase. Temperatura medie anuală este de 8ºC, vara temperatura medie este de 22ºC, iar temperatura medie a iernii este de -6ºC.  

Obiective turistice: 

Turnul Chindiei din oraşul Târgoviște a fost ridicat de voievodul Vlad Țepeș pentru a supraveghea cetatea şi mai târziu pentru adăpostirea tezaurului. Turnul a fost restaurat în întregime în secolul al XIX-lea de către domnitorul Gheorghe Bibescu, el a înălțat turnul cu 5 metri, față de înălțimea inițială. În prezent turnul are o înălţime de 27 metri.

Curtea Domnească din Târgoviște a fost ridicată la sfârşitul secolului al XIV-lea, în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, ca reşedinţă domnească, pe locul unei fortificaţii vechi. Curtea Domnească a fost menționată în documente pentru prima dată în anul 1427, oraşul Târgoviște era capitala Țării Românești în acea perioadă. Curtea Domnească a fost utilizată ca zonă rezidențială de către voievozi și avea rol de apărare. Ansamblul de clădiri cuprinde: Turnul Chindiei, Biserica Sfânta Vineri şi alte construcții civile vechi.

Lacul Bolboci este un lac de acumulare de pe cursul râului Ialomița, rezultat în urma construirii barajului omonim. Zona lacului este extrem de pitorească, la altitudinea de 1438 metri. La aproximativ 10 km distanţă se află Peștera Ialomița cu  mănăstirea de la intrarea în peșteră ctitorită în secolul al XVI-lea, de voievodul Țării Românești, Mihnea cel Rău.

Casa memorială Ion Luca Caragiale se află în satul dâmbovițean omonim, în perioada contemporană scriitorului localitatea se numea Haimanale. Vizitatorii pot vedea scrisori, fotografii, telegrame şi afișe ale pieselor de teatru, jucate în premieră, cărți în ediții rare, detalii despre viața și familia lui. Casa memorială poate fi vizitată în zilelede miercuri până duminică.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri