| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Aldemar Olympian Village 5*

  • Destinația: Charter, Charter Grecia, Charter Kalamata, Oferte All Inclusive, Oferte Early Booking
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 816 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: all inclusive; Bilete de avion și taxe de aeroport; Asigurare medicală de călătorie și storno; Asistență turistică.

Tariful nu include: Transfer aeroport-hotel-aeroport; Excursii opționale.
Tarifele beneficiază de reducere early booking valabilă până pe 31.01. Ofertele pentru sejur în Peloponez sunt disponibile cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Aldemar Olympian Village 5*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 12 iunie 19 iunie
26 iunie 3, 10, 17 iulie 24 iulie 31 iulie 7, 14 august 21 august 28 august 4 sept.
11 sept. 18 sept.
Tarif sejur / adult 937,00 € 1016,00 € 1044,00 € 1081,50 € 1129,00 € 1192,50 € 1192,50 € 1117,00 € 1016,00 € 956,50 € 877,50 € 816,00 €

Informaţii hotel Aldemar Olympian Village – Skafidia, charter în Peloponez 2019

Hotelul Aldemar Olympian Village 5* este situat pe malul mării, într-o zonă pitorească din staţiunea Skafidia, pe ţărmul vestic al peninsulei Peloponez, la aproximativ 130 km distanţă de aeroportul Kalamata. Complexul este luxos, cu teritoriu generos, cu interioare cochete, cu facilități moderne şi cu plajă frumoasă, poate fi recomandat pentru un sejur estival familiilor cu copii și cuplurilor.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, telefon, aer condiţionat, acces internet, birou, seif, minibar, cafetieră, cadă, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant principal, două restaurante a la carte (italian, franţuzesc), cinci baruri, terasă, grădină, programe de divertisment, family room, facilități pentru persoane cu dizabilități, cameră de bagaje, aer condiționat, acces internet, magazine, programe de divertisment, săli de conferinţe şi petreceri, sală de fitness, centru spa și wellness (saună, jacuzzi, masaj, hammam), beauty salon, piscină interioară, piscine exterioare, tobogan acvatic, solar, mini-club (copii între 4-12 ani), teren de joacă, sală de jocuri, darts, bingo, tenis de masă, teren de tenis, aerobic, servicii medicale (la cerere), spălătorie, închirieri auto, schimb valutar, birou de turism, plajă privată, sporturi nautice, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în Peloponez

Peloponez (Peloponnisos) este regiunea din sudul Greciei, situată în mare parte în peninsula omonimă din sudul Golfului Corint. Canalul artificial Corint inaugurat în anul 1893 a transformat peninsula Peloponez în insulă. Canalul are lungimea de 6,3 km şi leagă Golful Corint al Mării Ionice cu Golful Saronic al Mării Egee. Relieful este spectaculos, predominant muntos, cu cel mai înalt vârf Taygetos (2407 metri), cu plaje superbe şi coline împădurite. Zona a fost locuită din preistorie, poartă numele regelui legendar, Pelops, cu semnificaţia „insula lui Pelops”, care ar fi cucerit întreaga regiune. Prima civilizaţie antică a lumii elenistice, civilizaţia minoică, a dominat în Peloponez, aici au înflorit metropole antice precum Micene, Sparta, Corint, Argos, Megalopolis. După cucerirea romană a regiunii au urmat administraţia bizantină, veneţiană şi otomană. În războiul de independenţă din anul 1821 regiunea a jucat un rol crucial, aici s-au declanşat primele rebeliuni împotriva turcilor, lupta navală decisivă a avut loc în Golful Navarino, în largul portului Pylos şi prima capitală a Greciei libere a fost orașul Nafplio.

Regiunea abundă în obiective turistice renumite în întreaga lume, destinaţii turistice precum: Kalamata, Chrani, Costa Navarino, Messinia, băile termale de la Loutraki Perachora, gastronomia savuroasă şi ospitalitatea gazdelor atrag numeroşi vizitatori anual. Cele mai importante oraşe din regiune sunt: Patras, Kalamata, Corinth, Tripoli, Argos, Pyrgos, Aigion, Sparta şi Nauplion (Nafplion). Cele mai mari aeroporturi din Peloponez sunt: Kalamata International Airport şi Araxos Airport din Patras.

Clima: Regiunea Peloponez are climă mediteraneană, cu ierni blânde, umede și veri calde, fără precipitaţii. În timpul verii, din iunie până în august, temperatura se situează în jurul valorii de 30° C, uneori poate atinge 40° C. În regiunile din nordul peninsulei, temperaturile sunt mult mai scăzute în comparaţie cu sudul regiunii. Precipitaţiile se manifestă cel mai des între octombrie și martie. Pentru a evita temperaturile ridicate, este recomandat să vizitaţi zona în timpul primăverii şi al toamnei. 

Moneda: €

Obiective turistice:

Epidaurus (Epidavros) este un sit arheologic fascinant, inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO, include templul lui Asclepios, amfiteatrul construit în secolul al IV-lea î.e.n., tholos-ul, ruinele unor case de oaspeţi, băi şi stadionul. Epidaurus este considerat locul natal al lui Asclepios, fiul zeului Apollo, premergătorul medicinii, instruit de centaurul Chiron. Sanctuarele dedicate lui Asclepios erau clinici medicale antice, toți preoții fiind și medici. Amfiteatrul gigantic, cu o capacitate de aproximativ 14000 de spectatori, a fost proiectat de Polykleitos cel tânăr şi este renumit pentru acustica excepţională. În antichitate oamenii veneau în Epidaurus pentru însănătoşire, teatrul făcea parte din procesul de catharsis (purificare). Muzeul expune instrumente medicale, vase şi sculpturi antice. Amfiteatrul antic găzduieşte anual Festivalul Atenei, sunt proiectate piese de teatru greceşti, subtitrate în limba engleză.

Corint a fost unul dintre cele mai importante oraşe-stat ale Greciei antice, rivalizând cu Atena sau Teba. Poziţionarea pe istmul Corint, relaţiile comerciale, coloniile Corcyra şi Siracuza au adus prosperitatea metropolei, care alături de Argos şi Sparta alcătuiau Liga Peloponeziacă. Mitologia elenă atribuie fondarea oraşului lui Corinthos, descendent al zeului Helios, alte surse menţionează că locuitorii ar fi urmaşii lui Sisif. În anul 146 î.e.n. romanii au cucerit şi distrus cetatea, în timpul lui Iulius Cezar cetatea a fost reconstruită din temelii pentru a service drept capitală a coloniei. Acrocorint a fost de-a lungul secolelor metropolă elenă, citadelă romană şi citadelă bizantină, capturată de franci în secolul al XIII-lea, administrată de Napoli, de cavalerii din Rodos, de veneţieni şi de turci şi în final, iar de greci. Situl cuprinde: fortăreaţa aşezată pe o colină, înconjurată de ziduri de apărare, templele lui Apollo, al Afroditei şi al lui Poseidon, Fântâna sacră cu cu oracolul, agora în care Sfântul Apostol Pavel a propovăduit creştinismul.

Micene a fost un centru important al civilizației grecești, situat pe partea de est a peninsulei Peloponez. Cetatea era impenetrabilă datorită așezării ei pe un deal, de unde putea controla căile de comunicare din zonă. Fortificaţia aheilor cu “ziduri ciclopice” a dominat regiunea între anii 1600-1200 î.e.n. Legendele relatează despre trecutul sângeros al dinastiei instaurată de regele Atreus, fiul lui Pelops. Fii săi, Agamemnon, rege în Micene şi Menelau, rege al Spartei sunt cunoscuţii eroi ai Iliadei. Civilizația miceniană a intrat în declin în secolul al XII-lea, când Micene şi alte cetăți din zonă au fost distruse.

Olympia a fost un oraș al Greciei antice, cunoscut în întreaga lume deoarece aici s-au născut Jocurile Olimpice, la fiecare patru ani, găzduia competiţia sportivă, din secolul al VIII-lea î.e.n până la fârșitul secolului al IV-lea cand au fost abolite de împăratul Teodosiu I. În stadionul antic din Olympia se aprinde odată la patru ani flacăra Jocurilor Olimpice moderne. Situl inclus în patrimonial cultural mondial UNESCO cuprinde: stadionul, sanctuarul lui Zeus, templul Herei, hipodromul şi băile. În Olympia se afla şi una dintre cele şapte minuni ale lumii antice, imensa statuie a lui Zeus, opera lui Phidias era făcută din fildeș și aur.

Nafplio este considerat cel mai frumos oraş din partea de est, Argolis, şi unul dintre cele mai romantice oraşe greceşti. Potrivit mitologiei, orașul a fost fondat de Nafplios, fiul zeului Poseidon. Istoria orașului începe în preistorică, când locuitorii au participat la expediția Argonautică și la războiul troian. Nafplio, capitala Greciei între anii 1823-1834 este încărcat de mituri şi istorie. Atmosfera este fermecătoare, cu castele medievale, clădiri venețiene şi neoclasice, fântâni turcești, străduţe înguste şi bacoane încărcate cu flori. Merită vizitat Muzeul Arheologic cu artefacte din epoca preistorică și miceniană, Castelul Palamidi, cetatea veneţiană Bourtzi.

Monemvasia este o destinaţie romantică din Laconia, în sudul Peloponesului, situată pe o insulă mică, legată de uscat printr-un singur pod. De aici provine şi şi numele fortăreţei medievale care înseamnă „o singură intrare”. Fortăreaţa a fost sculptată în stâncă în secolul al VI-lea pentru a proteja locuitorii de invaziile slave, arabe sau normande. Monemvasia păstrează între ziduri vechi biserici bizantine.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri