| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Șuior Bază 3*, Șuior

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 78 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 3 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: pensiune completă; Prânz câmpenesc şi petrecere pe 29.04; Foc de tabără pe 30.04; Două urcări gratuite cu telescaunul la cota 1000; Acces la saună, jacuzzi, sală de fitness şi sală de jocuri.

Tariful nu include: Transport; Taxa de stațiune.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Șuior Bază 3*, Șuior

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 28 aprilie – 1 mai 2018
Tarif adult / sejur 365,00 lei

Informaţii complex Șuior Bază – Șuior, oferte pentru 1 Mai 2018

Complexul Șuior Bază 3* cuprinde unităţile hoteliere Iza, Mara sau Igniş, se află la baza pârtiilor de schi Şuior, într-o zonă pitorească de la poalele Munţilor Gutâi, la aproximativ 8 km de Baia Sprie. Complexul pune la dispoziţia oaspeţilor variante de petrecere a timpului liber în orice sezon, poate fi recomandat pentru un sejur activ.

Facilități camere: mobilier modern, TV, televiziune prin satelit, telefon, acces internet, încălzire, birou, minibar, zonă de relaxare, duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, patru restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, încălzire, acces internet, cameră de bagaje, sală de conferinţe şi petreceri, sală de jocuri, biliard, darts, tenis de masă, teren de tenis, volei, paint ball, sală de fitness, saună, jacuzzi, teren de joacă, şcoală de schi, drumeţii, păstrăvărie, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în Maramureș

Maramureș este denumită regiunea din nordul României, unde se învecinează cu Ucraina. Sudul Maramureșului este teritoriu românesc, județul Maramureș, iar partea nordică cu raioanele Hust, Rahău și Teceu este teritoriu ucrainean. În Maramureș relieful este variat, cu unităţi geomorfologice distincte: munții Rodnei, Oaș, Gutâi, Ţibleş, munții și depresiunea Maramureșului fac parte din Carpaţilor Orientali, partea mai joasă, cu depresiunile Baia Mare şi Lăpuşului fac parte din Podișul Transilvaniei, cel mai înalt vârf muntos este Pietrosul Rodnei cu o altitudinea de 2304 metri. Oaspeții sunt atrași de frumusețea locurilor, de fauna și flora din parcurile naționale, de arhitectura inconfundabilă, de portul popular, de gastronomia bogată și de ospitalitatea localnicilor. Păstrarea nealterată a tradițiilor și obiceiurilor ancestrale este trăsătura definitorie a acestei destinații fermecătoare. Baia Mare, reședința județului Maramureș, este un oraș cu o istorie îndelungată, strâns legată de activitatea minieră. Localul Monetăriei construit în secolul al XVIII-lea, Turnul Ștefan din secolul al XV-lea, fosta a clopotniță unei foste biserici, Bastionul Măcelarilor ridicat în secolul al XV-lea, concomitent cu zidul de apărare, Casa Iancu de Hunedoara, catedrala Sfânta Treime și  catedrala Adormirea Maicii Domnului sunt câteva dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Baia Mare.

Șuior este o stațiune montană, pitorească, situată la 18 km distanţă de oraşul Baia Mare. Stațiunea se remarcă prin facilitățile oferite iubitorilor sporturilor de iarnă. Pârtiile de schi Șuior situate pe versantul nordic al Masivului Mogoșa măsoară o lungime de 3600 metri. Pârtiile de schi sunt cotate cu dificultate medie, zonele de dificultate ridicată alternează cu porțiuni mai line.

Rezervaţia Biosferei Pietrosu Rodnei din vecinătatea staţiunii Borşa este cea mai mare rezervaţie naturală din partea de nord a ţării, importantă datorită diversităţii şi unicităţii florei şi faunei. Rezervaţia are o suprafaţă de aproximativ 3300 ha cu păduri de conifere sau combinate, vârful Pietrosu Mare se remarcă prin înălțimea de 2303 metri.

Cascada Cailor este considerată drept cea mai înaltă şi una cele mai frumoase cascade din România, formată pe versantul nordic al Munţilor Rodnei, în apropierea staţiunii Borşa. Circul glaciar al apei rezultate din ploi şi în urma topirii zăpezii formează cascada cu căderi successive pe o lungime de 90 metri. Cascada este accesibilă cu telescaunul sau pe traseul montan.

Clima:  În Maramureș clima este temperat-continentală cu specific montan, verile sunt răcoroase, iar iernile sunt reci, cu ninsori abundente. Temperatura medie anuală este de 7°C, precipitațiile sunt abundente, ninsorile se manifestă în intervalul dintre lunile octombrie și martie. Stratul de zăpadă din zonele mai înalte depăşește frecvent grosimea de 1 metru.

Obiective turistice: 

Orașul Sighetu-Marmației este situat în nordul țării, în vecinătatea frontierei cu Ucraina, la confluenţa râurilor Iza şi Tisa. Sighetu-Marmației a fost o așezare străveche, însă prima atestare apare în secolul al XIV-lea în documente privind privilegiile orășenești conferite de către regele Carol Robert de Anjou. Numele oraşului provine din termenul dacic „seget”, care înseamnă „cetate”. Cele mai importante obiective turistice sunt: Muzeul Satului Maramureșean, Muzeul Etnografic al Maramureşului, Memorialul victimelor comunismului și al rezistenței și Casa memorială Elie Wiesel. Muzeul se află în casa natală a renumitului scriitor, eseist și filozof umanist, distins cu Premiul Nobel pentru Pace, sunt prezentate personalitatea scriitorului și episoade din viața comunității evreiești din Sighet înainte și după Holocaust.

Cimitirul Vesel din Săpânța a devenit atracție turistică datorită picturilor naive, multicolore de pe cruci și versurilor care relatează cu umor câte ceva din viața persoanelor înhumate. Se presupune că sursa a artistului popular, Stan Ioan Pătraș, a fost viziunea dacilor despre moarte.

Valea Vaserului este un defileu spectaculos din Maramureş, o plimbare cu Mocăniţa oferă vizitatorilor poibilitatea de a admira privelişti încântătoare, cu sate tradiționale, păduri și poienițe din Parcul Natural Munții Maramureșului. În ciuda vârstei înaintate, trenul cu locomotiva cu aburi transportă agale vagoanele cu lemn și vagoanele cu turiștii fascinați de sălbăticia tulburătoare a locului.

Bisericile de lemn din Maramureş sunt monumente remarcabile pentru arhitectura ortodoxă, sunt înguste, dar înalte, cu turle zvelte. Ansamblul bisericilor de lemn din zona Maramureș reprezintă un tezaur arhitectural unic, ele demonstrează maturitatea artistică a meștesugarilor locali. Opt dintre aceste biserici au fost incluse în Patrimoniul Mondial al UNESCO, merită admirate: bisericile din Budești, Desești, Ieud, Plopiș, Rogoz, Poienile Izei, Mănăstirea Bârsana, Biserica veche din Bârsana.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri