| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • sejur exotic sri lanka Cinnamon Bey Beruwala
 • sejur exotic sri lanka Cinnamon Bey Beruwala
 • sejur exotic sri lanka Cinnamon Bey Beruwala
 • sejur exotic sri lanka Cinnamon Bey Beruwala
 • sejur exotic sri lanka Cinnamon Bey Beruwala
 • sejur exotic sri lanka Cinnamon Bey Beruwala
 • sejur exotic sri lanka Cinnamon Bey Beruwala
 • sejur exotic sri lanka Cinnamon Bey Beruwala
 • sejur exotic sri lanka Cinnamon Bey Beruwala

Cinnamon Bey 5*

 • Destinația: Exotice, Oferte All Inclusive, Sri Lanka
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 1454 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă superior promo; Regim de masă: all inclusve; Bilete de avion și taxe de aeroport OTP-CMB-OTP (via Dubai); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asigurare medicală de călătorie și storno; Asistență turistică.

Tariful nu include: Taxa de viză (35 €/persoană); Early check in; Excursii opționale.
Ofertele pentru sejur în Sri Lanka sunt disponibile cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Cinnamon Bey 5*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 10, 17 noiembrie 8, 15 decembrie 26 decembrie 5, 12, 19 ianuarie 9, 16 februarie
Tarif adult / sejur  1454,50 €  1454,50 €  2311,50 €  1612,00 € 1675,00 €

 

Informaţii hotel Cinnamon Bey – sejur exotic în Sri Lanka 2017 – 2018

Hotelul Cinnamon Bey 5* este amplasat pe malul oceanului, în stațiunea Beruwala, la aproximativ 55 km distanță de orașul Colombo. Hotelul este elegant, cu un teritoriu vast, cu grădini luxuriante, facilități luxoase și servicii ireproșabile, plajă cu nisip fin și posibilități pentru practicarea sporturilor nautice.

Facilități camere: mobilier elegant, telefon, LCD, televiziune prin satelit, aer condiţionat, ventilator, fier de călcat, minibar, cafetieră, birou, seif, acces internet, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, cadă, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant principal, patru restaurante a la carte (internațional), patru baruri, cafenea, grădină, terasă, camere pentru nefumători, aer condiţionat, acces internet, seif, programe de divertisment, zonă pentru fumători, cameră de bagaje, săli de conferinţe şi petreceri, sală de fitness, centru spa și wellness (saună, masaj, yoga), teren de joacă, teren de tenis, piscină exterioară, spălătorie, schimb valutar, servicii medicale (la cerere), birou de turism, serviciu de transfer (contra cost), sporturi nautice, parcare.

Regimul all inclusive: micul dejun și prânzul se servesc tip bufet, iar cina este organizată ca bufet tematic. În intervalele 11:00 – 16:00 și 22:30 – 23:30 se servesc aperitive, cafea și prăjituri, băuturi alcoolice locale (brandy, vodka, gin, rum, cocktail-uri), băuturi răcoritoare, sucuri de fructe, cafea, ceai. Mesele în restaurantele a la carte și cafeaua espresso sunt contra cost.

Informaţii utile pentru sejur în Sri Lanka

Sri Lanka este o republică insulară din Oceanul Indian, despărțită de India prin Strâmtoarea Palk. Insula tropicală are forma unei lacrimi, cu o frumusețe idilică, înconjurată de plaje cu nisip auriu, printre cele mai frumoase din lume, apele oceanului limpezi și plantații nesfârșite de palmieri. Recent s-a descoperit că insula a fost legată de continent prin „podul lui Adam” până în secolul al XV-lea, o serie de insule de corali, care permiteau traversarea pe uscat. Legenda spune că podul a fost construit de eroul epopeii hinduse Ramayana, zeul Rama. Sri Lanka este renumită pentru producția de ceai, cu o aromă foarte puternică și pentru zăcămintele de pietre prețioase. În perioada colonială, Sri Lanka a fost cunoscută cu numele de Ceylon și a fost administrată pe rând de portughezi, olandezi, francezi și britanici. Cele mai importante grupuri etnice sunt sinhalezii (budiști) și tamilii (hinduși), care au migrat din India în secolul al VI-lea î.e.n, respectiv în secolul al III-lea î.e.n. Istoria modernă a țării a fost marcată de conflictele deseori sângeroase dintre cele două grupuri etnice. Colombo este capitala comercială și cel mai mare oraș al țării, situat pe coasta de vest. Orașul a fost capitală până în anul 1978, când conducerea legislativă s-a mutat în apropiere, la Sri Jayawardenepura Kotte.

Kalutara este o stațiune situată la aproximativ 40 km distanță, în sudul orașului Colombo. În zonă sunt numeroase fortificatii construite în perioada colonială, de portughezi, olandezi și englezi și temple impresionante precum Vihara și Asokaramaya. Orașul a fost nodul principal în comerțul cu condimente din perioada colonială. Beruwala a fost prima așezare musulmană de pe insulă, fondată de comercianți arabi în secolul al VIII-lea, stațiunea găzduiește cea mai veche moschee din Sri Lanka și se poate mândri cu o plajă superbă cu nisip fin. Ahungalla este destinația preferată a cuplurilor, datorită frumuseții plajelor sale. Stațiunea se află la 90 km distanță, în sudul orașului Colombo.

Aeroportul Internațional Bandaranaike este amplasat la aproximativ 35 km distanță de Colombo. Gastronomia locală se bazează pe orez însoțit de carne de pasăre sau pește și multe mirodenii: scorțișoară, ghimbir, șofran, chili iar ceaiul este băutura preferată a localnicilor.

Clima: Sri Lanka are un climat tropical-musonic, partea de nord-est este influențată din luna decembrie până în luna martie, iar partea de sud-vest între lunile iunie și octombrie. Cel mai potrivit sezon pentru o vacanță în Sri Lanka este între noiembrie și aprilie. Cea mai ploioasă perioadă este între lunile septembrie și octombrie, iar cele mai lipsite de precipitații și mai calde sunt lunile martie și aprilie. Temperatura se situează între 30°C și 35°C tot timpul anului, în regiunile muntoase temperatura este cu aproximativ 10°C mai scăzută.

Moneda: Rupia srilankeză (LKR)

Obiective turistice:

Parcurile Naturale Naționale: Horton, Yala, Wilpattu și Pinnawala (orfelinatul elefanților) sunt cele mai renumite destinații pentru iubitorii expediții safari, datorită frumuseții ireale a reliefului, cu piscuri montane, păduri tropicale, râuri și cascade, lacuri sau plaje și a nenumăratelor de specii de animale și de plante protejate.

Vechile orașe, Polonnaruwa, Sigiriya, Anuradhapura sunt incluse în patrimoniul UNESCO. Polonnaruwa a fost primul oraș al țării și capitală în secolul al XI-lea, păstrându-și grandoarea mai puțin de un secol, datorită distrugerilor provocate de conflictele cu armatele indiane. Complexul include palatul regal, bazinul cu apă, temple și altare, piramida, statui imense. Muzeul Polonnaruwa deține o colecție impresionantă de obiecte de artă din complex. Citadela Sigiriya a fost constrită în secolul al V-lea de prințul uzurpator Kassapa, care a transformat-o în capitală, fortăreața de pe Muntele Leului apăra palatul, terasele și grădinile regale. După confruntarea cu moștenitorul tronului, Mogallana, uzurpatorul a fost învins iar citadela Sigiriya a devenit mănăstire budistă. Anuradhapura este una dintre cele mai vechi așezări umane din Sri Lanka, fondată în secolul al IV-lea î.e.n de câtre sinhalezi și capitală pentru aproximativ 600 de ani. Complexul include monumente de o rară frumusețe arhitectonică, palatul, temple și mănăstiri budiste, stupe, grădini, bazine.

Muntele lui Adam (Sri Pada) cu o înălțime de 2243 metri este situat în zona montană central-sudică, înconjurat de vegetație tropicală, aici îsi au originea patru râuri principale ale insulei. Muntele lui Adam este un important loc de pelerinaj, patru religii ale lumii îl consideră sacru. Budiștii consideră că stânca din vârful muntelui păstrează urma tălpii lui Budha, brahmanii spun că este talpa lui Shiva, musulmanii și creștinii consideră că ar fi urma lui Adam, când a atins pământul după izgonirea din rai sau urma Sfântului Apostol Toma, care a propăvăduit creștinismul în aceste locuri.

Excursii opționale:

Kandy – Templul Dintelui Sacru – Grădina Botanică din Peradeniya. Orașul Kandy, inclus în Patrimoniu Mondial UNESCO, a fost prima capitală regală. Turul include: bazarul, muzeul Ceaiului, muzeul pietrelor prețiose și Templul Sri Dalada Maligawa sau Templul Dintelui Sacru, un important loc de pelerinaj pentru lumea budistă.  Acest templu păstrează dintele lui Budha adus în Sri Lanka de prințesa Orissan în secolul al IV-lea. La întoarcere se vizitează Grădina Botanică din Peradeniya, poate fi admirată una din cele mai mari plantații de orhidee, plante medicinale și mirodenii.

Fort Galle și ferma de broaște țestoase de la Kosgoda – excursia debutează cu vizitarea primului oras colonial de pe insulă, construit de olandezi, Fort Galle. Turul panoramic include biserica englezească și cea olandeză, Casa Guvernatorului, Piața Centrală, vechiul spital olandez, Fortul Negru Portughez, Farul și Turnul cu Ceas. Ferma de broaște țestoase de la Kosgoda protejează o specie de țestoase pe cale de dispariție.

Templul de la Dambulla și Fortăreața Cerului de la Sigiriya – itinerariul începe cu vizitarea celui mai vechi templu al insulei. Tempul de la Dambulla este situat într-o zonă muntoasă, într-un labirint de peșteri, decorate cu frece și statuete cu scene din viata lui Buddha și a altor zei și regi. Complexul deține una dintre cele mai mari suprafețe coperită de picturi rupestre, foarte bine conservate. Urmează vizitarea Fortăreței Cerului cu renumitele ei fresce, construită între anii 477 – 495 de către regele Kashyapa. Complexul urban se întindea pe o suprafață de aproximativ 70 ha, includea grădini, bazine, temple și maiestuosul palat. Dejunul este inclus și se va servi în timpul vizitelor.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri