| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Inglaterra 4*

  • Destinația: Charter, Charter Costa Lisabona, Charter Portugalia
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 943 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-LIS-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asistență turistică.

Tariful nu include: Asigurare medicală de călătorie și storno; Taxe de stațiune; Excursii opționale.
Tarifele sunt cu plecări din București, au aplicată reducerea early booking valabilă pentru rezervare cu 90 de zile înainte de plecare. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Inglaterra 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 26 iunie 3 iulie 10, 24, 31 iulie 14, 21 august 4 septembrie
Tarif sejur / adult 968,50 € 943,00 € 968,50 € 943,00 € 943,00 €

Regim de masă disponibil, la cerere: demipensiune.

Informaţii hotel Inglaterra – sejur pe Costa Lisabona 2018

Hotelul Inglaterra 4* este situat pe o colină cu priveliștea oceanului Atlantic, la o scută plimbare pietonală de plaja Poça, de Centrul de Conventii Estoril și de Cazinou. Clădirea îmbină arhitectura „belle epoque” cu cea contemporană, hotelul este elegant, cu facilități moderne și atmosferă romantică.

Facilități camere: mobilier elegant, LCD, televiziune prin satelit, radio, acces internet, seif, telefon, minibar, aer condiţionat, duş, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, izolare fonică, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, aer condiținat, acces internet, lift, seif, cameră de bagaje, salon TV, săli de conferințe și petreceri, piscină exterioară, solar, sală de fitness, centru spa și wellness (saună, masaj, piscină), schimb valutar, loc de joacă, închirieri auto, închirieri biciclete, spălătorie, birou de turism, parcare în apropiere.

Informaţii utile pentru litoral Costa Lisabona

Stațiunea Estoril se află pe coasta Lisabona, la aproximativ 25 km distanță în vestul capitalei. Estoril este o destinație cosmopolită, pitorească, renumită pentru excelentele terenuri de golf, plajele cu nisip și sporturile nautice. Orășelul beneficiază de unul dintre cele mai faimoase cazino-uri din Europa, Casino Estoril, fosta resedință a lui Juan de Borbón. Plaja Tamariz este preferată de familiile cu copii, datorită nisipului fin, apelor liniștite și amenajărilor moderne, iar plaja Guincho este sălbatică, preferată de practicanții de surf datorită vântului puternic. La sfârșitul lunii iunie Estoril este gazda carnavalului anual, un prilej de bucurie atât pentru localnici, dar mai ales pentru oaspeți.

Clima: Costa Lisabona beneficiază de climă mediteraneană, cu influențe subtropicale și de ierni blânde. Iarna temperatura medie în timpul zilei este de 15ºC, cad precipitații însemnate cantitativ și bate vântul. Primavara și toamna temperatura medie este de 20°C. Vara durează aproape șase luni, din mai până în octombrie. Temperaturile sunt foarte ridicate, depășind deseori 30ºC. 

Moneda: €

Obiective turistice:

Lisabona, capitala Portugaliei, se află în partea de vest a țării, pe litoralul Atlanticului, aproape de gura de vărsare a fluviului Tejo în ocean. Istoria orașului Lisabona debutează în urmă cu 300 000 de ani, se spune că ar fost întemeiat de către eroul legendar Ulise. Inițial, orașul a fost locuit de fenicieni și disputat apoi, între greci, cartaginezi și romani. În timpul dominației romane devine unul dintre cele mai importante porturi ale imperiului, urmează o perioadă de peste 400 ani de dominație maură, iar în secolul al XIII-lea devine capitala țării. Cea mai înfloritoare epocă a fost între secolele al XV-lea și al XVIII-lea, când exploratorii portughezi navigau în întreaga lume (Bartolomeu Diaz, Vasco da Gama, Pedro Alvares Cabral), descoperind noi teritorii în America de Sud, Africa şi o nouă rută spre India. Portugalia devenea un mare imperiu colonial cu o puternică flotă. Lisabona este una dintre cele mai vizitate capitale europene cu numeroase obiective turistice: Castelul Sao Jorge, Turnul Belem, Mănăstirea Ieronimilor, Palatul Belem, Palatul Naţional Ajuda, Mănăstirea Carmo, Oceanario, etc.

Citadela din Cascais datează din secolul al XV-lea, având o pozitie strategică între Atlantic și gura de vărsare a râului Tejo și un rol defensiv important. Turnul Santo Antonio a fost finalizat în anul 1490, în timpul domniei  regelui Ioan al II-lea. Citadela a fost implicată în numeroase conflicte militare și a suferit distrugeri serioase în urma cutremurului din anul 1755. În prezent Citadela adăpostește un hotel de lux, un centru cultural și reședința de vară prezidențială.

Muzeul Maritim (Museu do Mar) prezintă tradiția navigatorilor din Cascais, de-a lungul secolelor, prin documentare video, fotografii și documente vechi, o colecție de haine și obiecte pescărești, nave de peescuit tradiționale.

Muzeul Castro Guimaraes prezintă o colecție de artă, care a aparținut conților Guimaraes și a fost donată comunității locale. Clădirea de la începutul secolului al XX-lea beneficiază de o arhitectură impresionantă, cu plăci decorative pictate în stilul tradițional portughez, un turn de piatră și o curte interioară frumoasă. Cel mai interesant exponat al bibliotecii este cartea din secolul al XVI-lea, „Cronicile regelui Alfonso Henriques”, bazată pe experiențele regale.

Biserica Nossa Senhora da Assuncao din Cascais a fost decorată în secolul al XVII-lea de o pictoriță, o practică neobișnuită a epocii, plăcile de gresie au fost pictate manual, iar altarul bogat ornamentat datează de la sfârșitul secolul al XVI-lea.

Parcul Natural Sintra-Cascais este un complex inclus în patrimoniului universal UNESCO, cuprinde opt castele și palate încadrate de un cadru natural de poveste și Mănăstirea Capucinilor construită în anul 1560.

Palatul Național Sintra este situat în centrul istoric al orașului omonim. Palatul cu o istorie de peste opt secole, din perioada dominației maure până la sfârșitul monarhiei în anul 1910, este singurul care și-a conservat forma de la mijlocul secolului al XVI-lea până în zilele noastre. Primele referiri despre existența palatului datează din secolul al XI-lea și aparțin geografului Al-Bakr. După Reconquista etapele ale construcției, ce constau în lucrări  de consolidare și extindere, au fost finanțate de primii regi portughezi. Palatul a fost reședință a guvernatorilor mauri și a regilor creștini datorită climei plăcute, așezării privilegiate și peisajului încântător.

Palatul Monserrate a fost resedință de vară a baronului englez, Francis Cook, proprietarul unei bogate colecții de obiecte de artă din Marea Britanie. Palatul a fost reconstruit în anul 1863 pe ruinele unui conac neo-gotic în mijlocul unor grădini exotice superbe, amenajate în secolul al XVIII-lea. Palatul beneficiază de o arhitectură romantică, cu influențe medievale și maure.

Palatul Pena este considerat o capodoperă a arhitecturii romantice portugheze, construcția îmbină elegant mai multe stiluri: neogotic, neorenascentist şi oriental. Silueta construcției este fermecătoare cu turnuri de diferite forme, minarete, terase, arcade, ziduri împodobite și cupole în diferite culori, perfect armonizate. Palatul este așezat la o altitudine de 500 metri (destul de greu accesibil), încadrat de un peisaj de basm, copaci și plante aduse din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Palatul Queluz așezat între Lisabona și Sintra este o construcție care îmbină în mod armonios arhitectura cu așezarea lui pitorească, în mijlocul grădinilor. Palatul, fostă reședință a unui marchiz a devenit reședința de vară a monarhilor Portugaliei în secolul al XVII-lea. Un secol mai târziu palatul baroc a fost extins și restaurat în stilul rococo, sala tronului amintește de sala oglinzilor din Versailles având  candelabre de cristal venețian și cariatide aurite ce susțin plafonul.

Castelul Maurilor din Parcul Natural Sintra-Cascais a fost fortificație construită în timpul invaziei arabe din secolul al IX-lea, pentru apărarea liniei de coastă a Atlanticului. Fortificația a fost restaurată în mai multe rânduri de monarhii lusitani. Lucrările arheologice au scos la iveală artefacte vechi, din perioada neolitică și până în epoca medieval.

Palatul Quinta da Regaleira din Sintra a fost construit la sfârșitul secolului al XVII-lea și a fost reședință aristocratică, denumirea provine de la baroneasa da Regaleira, care l-a achiziționat în anul 1840. Reconstrucția palatului de la începutul secolului al XIX-lea este legată de numele lui António Augusto Carvalho Monteiro, un milionar portughez, extrem de cultivat. Arhitectul italian, Luigi Manini, a folosit o multitudine de stiluri arhitecturale: roman, gotic, romantic, manuelin pentru reconstrucția minunatului și misteriosului palat. O parte din elementele arhitecturale utilizate compun ansambluri cu semnificații mitologice, istorice, religioase, ezoterice (fântâna inițiatică, fântâna abundenței, terasa zeilor).

Parcul Natural Arrábida este o rezervație naturală inclusă în Patrimoniul Mondial Unesco, cu peisaje unice, cuprins între plajele fermecătoare cu nisip fin ale Atlanticului și crestele muntoase Arrábida, cu păduri de pin, eucalipt și palmieri, castele și mănăstiri medievale, înconjurate de livezi întinse de portocali.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri