| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • Cascais Miragem - sejur Portugalia
 • Cascais Miragem - sejur Portugalia
 • Cascais Miragem - sejur Portugalia
 • Cascais Miragem - sejur Portugalia
 • Cascais Miragem - sejur Portugalia
 • Cascais Miragem - sejur Portugalia
 • Cascais Miragem - sejur Portugalia
 • Cascais Miragem - sejur Portugalia
 • Cascais Miragem - sejur Portugalia
 • Cascais Miragem - sejur Portugalia
 • Cascais Miragem - sejur Portugalia
 • Cascais Miragem - sejur Portugalia

Cascais Miragem 5*

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 1042 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Cascais Miragem 5*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 27 iunie 4, 11, 25 iulie 1, 15, 22 august 5 septembrie
Tarif sejur / adult 1075,00 € 1042,00 € 1092,00 € 1077,00 €

Informaţii hotel Cascais Miragem – sejur Costa Lisabona 2016

Hotelul Cascais Miragem 5* se află la 300 metri distanță de Praia Das Moitas, dintre stațiunile Cascais și Estoril, la aproximativ 30 km de aeroportul din Lisabona. Hotelul este luxos, cu decorațiuni aristocratice și servicii excelente, beneficiază de o priveliște superbă a oceanului.

Facilități camere: mobilier elegant, telefon, seif, LCD, televiziune prin satelit, acces internet, birou, aer condiţionat, încălzire, minibar, izolare fonică, cadă, uscător de păr, halat de baie, papuci de casă, articole de toaletă gratuite, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant principal, restaurant a la carte, trei baruri, grădină, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, lift, seif, încălzire, aer condiţionat, acces internet, cameră de bagaje, magazine, zonă pentru fumători, săli de conferinţe şi petreceri, beauty salon, sală de fitness, centru spa și wellness (saună, masaj, hammam), piscină exterioară, piscină pentru copii, loc de joacă, internet-cafe, baby-sitter (la cerere), spălătorie, schimb valutar, închirieri auto, bancomat, serviciu de transfer (contra cost), teren de golf (în apropiere), echitație, birou de turism, parcare (contra cost).

Informaţii utile litoral Costa Lisabona

Cascais este o elegantă stațiune de pe malul Oceanului Atlantic, situată la aproximativ 30 km distanță, în vestul orașului Lisabona. Cascais a devenit o destinație preferată de aristocrația europeană, după reconstrucția ce a urmat cutremurului devastator din secolul al XVIII-lea, când  Regele Luis I a mutat reședința de vară din Sintra în citadelă, în anul 1870. Cascais este un oraș cosmopolit, cu peisaje pitorești, cu străduțe animate, numeroase magazine și restaurante cochete, plaje întinse cu nisip fin, parcuri frumoase și infrastructură turistică modernă. Portul din Cascais amintește de imaginea fostului sat de pescari prin bărcile viu colorate și celebra piață cu pește din Praia da Ribeira. Cele mai faimoase plaje cu nisip fin sunt Praia da Rainha, Praia da Conceicao și Guincho, paradisul surferilor. Gastronomia este savuroasă, merită amintite preparatele din fructe de mare sau pește proaspăt și produsele de patiserie locale.

Clima: Costa Lisabona beneficiază de climă mediteraneană, cu influențe subtropicale și de ierni blânde. Iarna temperatura medie în timpul zilei este de 15ºC, cad precipitații însemnate cantitativ și bate vântul. Primavara și toamna temperatura medie este de 20°C. Vara durează aproape șase luni, din mai până în octombrie. Temperaturile sunt foarte ridicate, depășind deseori 30ºC. 

Moneda: €

Obiective turistice:

Lisabona, capitala Portugaliei, se află în partea de vest a țării, pe litoralul Atlanticului, aproape de gura de vărsare a fluviului Tejo în ocean. Istoria orașului Lisabona debutează în urmă cu 300 000 de ani, se spune că ar fost întemeiat de către eroul legendar Ulise. Inițial, orașul a fost locuit de fenicieni și disputat apoi, între greci, cartaginezi și romani. În timpul dominației romane devine unul dintre cele mai importante porturi ale imperiului, urmează o perioadă de peste 400 ani de dominație maură, iar în secolul al XIII-lea devine capitala țării. Cea mai înfloritoare epocă a fost între secolele al XV-lea și al XVIII-lea, când exploratorii portughezi navigau în întreaga lume (Bartolomeu Diaz, Vasco da Gama, Pedro Alvares Cabral), descoperind noi teritorii în America de Sud, Africa şi o nouă rută spre India. Portugalia devenea un mare imperiu colonial cu o puternică flotă. Lisabona este una dintre cele mai vizitate capitale europene cu numeroase obiective turistice: Castelul Sao Jorge, Turnul Belem, Mănăstirea Ieronimilor, Palatul Belem, Palatul Naţional Ajuda, Mănăstirea Carmo, Oceanario, etc.

Citadela din Cascais datează din secolul al XV-lea, având o pozitie strategică între Atlantic și gura de vărsare a râului Tejo și un rol defensiv important. Turnul Santo Antonio a fost finalizat în anul 1490, în timpul domniei  regelui Ioan al II-lea. Citadela a fost implicată în numeroase conflicte militare și a suferit distrugeri serioase în urma cutremurului din anul 1755. În prezent Citadela adăpostește un hotel de lux, un centru cultural și reședința de vară prezidențială.

Muzeul Maritim (Museu do Mar) prezintă tradiția navigatorilor din Cascais, de-a lungul secolelor, prin documentare video, fotografii și documente vechi, o colecție de haine și obiecte pescărești, nave de peescuit tradiționale.

Muzeul Castro Guimaraes prezintă o colecție de artă, care a aparținut conților Guimaraes și a fost donată comunității locale. Clădirea de la începutul secolului al XX-lea beneficiază de o arhitectură impresionantă, cu plăci decorative pictate în stilul tradițional portughez, un turn de piatră și o curte interioară frumoasă. Cel mai interesant exponat al bibliotecii este cartea din secolul al XVI-lea, „Cronicile regelui Alfonso Henriques”, bazată pe experiențele regale.

Biserica Nossa Senhora da Assuncao din Cascais a fost decorată în secolul al XVII-lea de o pictoriță, o practică neobișnuită a epocii, plăcile de gresie au fost pictate manual, iar altarul bogat ornamentat datează de la sfârșitul secolul al XVI-lea.

Parcul Natural Sintra-Cascais este un complex inclus în patrimoniului universal UNESCO, cuprinde opt castele și palate încadrate de un cadru natural de poveste și Mănăstirea Capucinilor construită în anul 1560.

Palatul Național Sintra este situat în centrul istoric al orașului omonim. Palatul cu o istorie de peste opt secole, din perioada dominației maure până la sfârșitul monarhiei în anul 1910, este singurul care și-a conservat forma de la mijlocul secolului al XVI-lea până în zilele noastre. Primele referiri despre existența palatului datează din secolul al XI-lea și aparțin geografului Al-Bakr. După Reconquista etapele ale construcției, ce constau în lucrări  de consolidare și extindere, au fost finanțate de primii regi portughezi. Palatul a fost reședință a guvernatorilor mauri și a regilor creștini datorită climei plăcute, așezării privilegiate și peisajului încântător.

Palatul Monserrate a fost resedință de vară a baronului englez, Francis Cook, proprietarul unei bogate colecții de obiecte de artă din Marea Britanie. Palatul a fost reconstruit în anul 1863 pe ruinele unui conac neo-gotic în mijlocul unor grădini exotice superbe, amenajate în secolul al XVIII-lea. Palatul beneficiază de o arhitectură romantică, cu influențe medievale și maure.

Palatul Pena este considerat o capodoperă a arhitecturii romantice portugheze, construcția îmbină elegant mai multe stiluri: neogotic, neorenascentist şi oriental. Silueta construcției este fermecătoare cu turnuri de diferite forme, minarete, terase, arcade, ziduri împodobite și cupole în diferite culori, perfect armonizate. Palatul este așezat la o altitudine de 500 metri (destul de greu accesibil), încadrat de un peisaj de basm, copaci și plante aduse din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Palatul Queluz așezat între Lisabona și Sintra este o construcție care îmbină în mod armonios arhitectura cu așezarea lui pitorească, în mijlocul grădinilor. Palatul, fostă reședință a unui marchiz a devenit reședința de vară a monarhilor Portugaliei în secolul al XVII-lea. Un secol mai târziu palatul baroc a fost extins și restaurat în stilul rococo, sala tronului amintește de sala oglinzilor din Versailles având  candelabre de cristal venețian și cariatide aurite ce susțin plafonul.

Castelul Maurilor din Parcul Natural Sintra-Cascais a fost fortificație construită în timpul invaziei arabe din secolul al IX-lea, pentru apărarea liniei de coastă a Atlanticului. Fortificația a fost restaurată în mai multe rânduri de monarhii lusitani. Lucrările arheologice au scos la iveală artefacte vechi, din perioada neolitică și până în epoca medieval.

Palatul Quinta da Regaleira din Sintra a fost construit la sfârșitul secolului al XVII-lea și a fost reședință aristocratică, denumirea provine de la baroneasa da Regaleira, care l-a achiziționat în anul 1840. Reconstrucția palatului de la începutul secolului al XIX-lea este legată de numele lui António Augusto Carvalho Monteiro, un milionar portughez, extrem de cultivat. Arhitectul italian, Luigi Manini, a folosit o multitudine de stiluri arhitecturale: roman, gotic, romantic, manuelin pentru reconstrucția minunatului și misteriosului palat. O parte din elementele arhitecturale utilizate compun ansambluri cu semnificații mitologice, istorice, religioase, ezoterice (fântâna inițiatică, fântâna abundenței, terasa zeilor).

Parcul Natural Arrábida este o rezervație naturală inclusă în Patrimoniul Mondial Unesco, cu peisaje unice, cuprins între plajele fermecătoare cu nisip fin ale Atlanticului și crestele muntoase Arrábida, cu păduri de pin, eucalipt și palmieri, castele și mănăstiri medievale, înconjurate de livezi întinse de portocali.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri