| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • Almirante - sejur Lisabona
 • Almirante - sejur Lisabona
 • Almirante - sejur Lisabona
 • Almirante - sejur Lisabona
 • Almirante - sejur Lisabona
 • Almirante - sejur Lisabona
 • Almirante - sejur Lisabona

Almirante 3*

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 6 nopți
 • Preț: 484 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Oferte Costa Lisabona
Tariful include: Cazare 6 nopți în cameră dublă standard. Regim de masă: demipensiune. Bilete de avion și taxe de aeroport. Transfer aeroport-hotel-aeroport. Asistență turistică.
Tariful include: Excursii opționale și și intrări la obiective turistice. Asigurare medicală de călătorie și storno.

Ofertele pentru Costa Lisabona sunt disponibile cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Almirante 3*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1, 8, 15, 22, 29 august 5 septembrie
Tarif sejur / adult 484,00 € 484,00 €

 

Informaţii hotel Almirante – sejur Costa Lisabona

Hotelul Almirante 3* este situat zona centrală a orașului Lisabona, aproape de staţia de metrou Anjo, cu legături excelente de transport public. Hotelul este cochet, cu facilități moderne, poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare și explorare a orașului.

Facilități camere: mobilier clasic, birou, fier de călcat, seif, aer condiţionat, încălzire, TV, televiziune prin telefon, radio, minibar, duş sau cadă, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, izolare fonică, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, lift, seif, aer condiţionat, acces internet, cameră de bagaje, baby-sitter (contra cost), sală de fitness, sală de conferințe și petreceri, spălătorie, închirieri auto, birou de turism, parcare (contra cost).

Informaţii utile litoral Costa Lisabona

Lisabona, capitala Portugaliei, se află în partea de vest a țării, pe litoralul Atlanticului, aproape de gura de vărsare a fluviului Tejo în ocean. Istoria orașului Lisabona debutează în urmă cu 300 000 de ani, se spune că ar fost întemeiat de către eroul legendar Ulise. Inițial, orașul a fost locuit de fenicieni și disputat apoi, între greci, cartaginezi și romani. În timpul dominației romane, primește numele Felicitas Julia și devine unul dintre cele mai importante porturi ale imperiului. Urmează o perioadă de peste 400 ani de dominație maură, în secolul al XIII-lea devine capitala țării. Cea mai înfloritoare perioadă a Lisabonei a fost între secolele al XV-lea și al XVIII-lea, când exploratorii portughezi navigau în întreaga lume (Bartolomeu Diaz, Vasco da Gama, Pedro Alvares Cabral), descoperind noi teritorii în America de Sud, Africa şi o nouă rută spre India. Portugalia devenea un mare imperiu colonial cu o puternică flotă. În urma cutremurului devastator din anul 1755, orașul renaște din propria-i cenușă. În prezent, Lisabona este una dintre cele mai vizitate capitale europene, un oraș modern, cosmopolit, gazda multor evenimente culturale, o destinație fascinantă. Preparatele gastronomiei portugheze sunt foarte aromate, iar vinurile sunt excelente.

Clima: Lisabona beneficiază de climă mediteraneană, cu influențe subtropicale și de cele mai calde ierni, dintre capitalele europene. Iarna, temperatura medie în timpul zilei este de 15ºC, cad precipitații însemnate cantitativ și bate vântul. Primavara și toamna temperatura medie este de 20°C. Vara, durează aproape șase luni, din mai până în octombrie. Temperaturile sunt foarte ridicate, depășind deseori 30ºC. 

Moneda: €

Mijloace de transport public: tramvaie, autobuze și metroul asigură transportul în Lisabona și sunt variantele cele mai economice pentru a descoperi orașul. O variantă inedită de transport sunt funicularele și ascensoarele. Aeroportul Lisabona Portela este situat la aproximativ 6 km distanță de oraș, transferul se poate face cu autobuze sau taxi.

Restaurante și cafenele: Restaurant A Severa, Restaurant 100 Maneiras, Restaurant A Travessa, Restaurant Ad Lib, Bar A Parodia, Cofetăria Pasteis de Belem.

Obiective turistice:

Castelul Sao Jorge este o veche fortăreață maură și reședință regală până în anul 1147, când Afonso Henriques, primul rege al Portugaliei o cucerește cu ajutorul cavalerilor cruciați. Regele dedică numele castelului, Sfântului Gheorghe, patronul spiritual al Angliei și devine reședința regală portugheză. Taxă de intrare : 7.5 € (adult), 4 € (copii, studenți)

Turnul Belem a fost ridicat în secolul al XVI-lea, în perioada marilor descoperiri geografice, pentru a proteja estuarul Tejo. Arhitectura farului fortificat este în stilul manuelin și a devenit o emblemă a Lisabonei. Turnul este inclus în patrimoniul UNESCO.

Mănăstirea Ieronimilor (Jeronimos) este cel mai prestigios locaş de cult din Lisabona, inclusă în patrimoniul UNESCO. A fost construită în timpul domniei regelui Manuel I, pentru a comemora călătoria lui Vasco da Gama în India. Succesul voiajului a fost dedicat Sfintei Fecioarei Maria. Construcția Mănăstirii Ieronimilor a început în anul 1502, arhitectura este în stilul manuelin, care îmbină goticul cu elementele renascentiste. Biserica este o capodoperă a arhitecturii portugheze, folosind măiestria arhitecților Doigo Boitac și Juan de Castilho. Mănăstirea adăpostește Muzeul Maritim, Muzeul Naţional de Arheologie și monumente funerare regale și ale unor personalități (Vasco da Gama).  Taxă de intrare: 7 € (adult), 3,5 € (redus).

Palatul Belem a fost construit în secolul al XVIII-lea, servind ca reședință regală și apoi a preşedinţilor Portugaliei, din anul 1910. Palatul beneficiază de decorațiuni impresionante, de grădini interioare și de un muzeu al republicii (Museu da Presidencia da Republica).

Palatul Naţional Ajuda din Lisabona este o bijuterie arhitecturală în stilul neoclasic și a fost reședință regală până la cutremurul din 1755. Interiorul este decorat cu piese de mobilier luxoase, tapițerii, statui, piese din porţelan şi candelabre extravagante, amintind de perioada de înflorire a imperiului colonial portughez.

Mănăstirea Carmo din Lisabona a fost distrusă în mare parte în timpul cutremurului din 1755. Ruinele complexului monastic, ce a fost construit la inceputul secolului al XV-lea, de un influent cavaler potughez, evocă splendoarea medievală a fostei mănăstiri.

Oceanario este interesantă expoziție acvatică, cu aproximativ 25000 de pești, păsări și mamifere marine. Oceanario din Lisabona deține un acvariu central imens, o adevărată incursiune în lumea viețuitoarelor marine. Taxă de intrare: 13 € (adulți) 9 € (copii, pensionari).

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri