| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Le Chateau Lambousa 4*

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 498 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: demipensiune; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-LCA-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asistență turistică.

Tariful nu include: Asigurare medicală de călătorie și storno; Excursii opționale.
Tarifele sunt cu plecări din București. Ofertele pentru sejur în Cipru sunt disponibile cu plecări din București, Cluj-Napoca şi Iaşi. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Le Chateau Lambousa 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 18 iunie 25 iunie 2, 9, 16 iulie 23, 30 iulie 6, 13, 20 august 27 august 3, 10 sept.
Tarif sejur / adult 498,00 € 516,00 € 549,00 € 549,00 € 549,00 € 547,00 € 542,00 €

Regim de masă disponibil, la cerere: all inclusive.

Informaţii hotel Le Chateau Lambousa – Kyrenia, charter Cipru 2018

Hotelul Le Chateau Lambousa 4* este situat într-o zonă liniştită, la câţiva paşi distanţă de plaja din Lapithos (Lapta), la aproximativ 10 km de oraşul Kyrenia. Hotelul combină arhitectura în stil medieval şi interioarele elegante cu facilităţile moderne. Hotelul a fost renovat de curând, pune la dispoziţia oaspeţilor plajă privată şi activități de divertisment destinate tuturor vârstelor.

Facilități camere: mobilier elegant, LCD, televiziune prin satelit, telefon, minibar, aer condiționat, încălzire, seif, acces internet, birou, zonă de relaxare, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, cadă, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, restaurant a la carte (turcesc), bar, pub, terasă, grădină, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi, family room, lift, seif, cameră de bagaje, aer condiţionat, acces internet, săli de conferinţe şi petreceri, magazine, programe de divertisment, trei piscine exterioare, solar, mini-club (copii între 4-12 ani), loc de joacă, sală de fitness, centru spa şi wellness (saună, masaj, hammam), tenis de masă, spălătorie, închirieri auto, serviciu de transfer (contra cost), plajă privată, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în Cipru de Nord – Kyrenia

Kyrenia sau Girne este un oraş-port situat pe litoralul nordic insulei, în Cipru de Nord. Kyrenia are o istorie bogată, oraşul a fost fondat de coloniştii ahei în secolul al X-lea î.e.n., în scurt timp a devenit un port prosper, ce şi-a menţinut importanţa economică şi în timpul ocupaţiei romane. În perioada medievală oraşul a fost administrat de cruciaţi, au fost construite castelul şi fortificaţiile din jurul orașului pentru apărarea împotriva asediilor arabilor, genovezilor și venețienilor. Conducătorii venețieni au modernizat castelul, zidurile de apărare şi au remodelat portul. În anul 1571 venețienii au fost învinşi de otomani, a început colonizarea insulei cu populaţii din zona Mării Negre. Din anul 1878 insula Cipru fost administrată de britanici, până în anul 1960, când şi-a declarat independenţa. În anul 1983 s-a format Republica Turcă a Ciprului de Nord. Kyrenia este o destinaţie animată, pitorească, cu plaje frumoase şi cu o istorie interesantă. Arcul vechiului portul venețian este împânzit de restaurante și magazine cochete.

Clima: Regiunea Kyrenia beneficiază de climă mediteraneană, cu multe zile însorite. Verile sunt lungi și uscate, iar iernile blânde și scurte. Vara, temperatura aerului se situează între 32°C și 36°C, iar cea a apei atinge 28°C. Iarna, temperatura medie este de 12°C.

Moneda: Lira turcească

Obiective turistice:

Castelul Kyrenia a fost construit de veneţieni în secolul al XVI-lea pe fortificaţiile ridicate de bizantini şi apoi de cavalerii cruciaţi.  De-a lungul secolelor, castelul a suferit numeroase restaurări în timpul dinastiei de origine franceză Lusignan şi în timpul administraţiei veneţiene. În interiorul castelului se află o capelă bizantină, mormântul amiralului turc, Mehmet Sadik, și Muzeul Epavei. În acest muzeu se află expusă cea mai veche navă comercială, recuperată din apele mării împreună cu încărcătura ei. Nava s-a scufundat în Marea Mediterană în timpul lui Alexandru cel Mare.

Castelul Sfântul Ilarion poartă numele unui călugăr pustnic din Palestina refugiat de teama persecuţiilor în secolul al IV-lea. În secolul al X-lea a fost construită o biserică, o mănăstire şi un fort, prima menţiune datează din anul 1191 când fortificaţia a fost cucerită de Richard Inimă-de-Leu. Castelul, consolidate în timpul dinastiei Lusignan a avut un rol important în apărarea insulei şi devenit reşedinţă regală de vară. Francezii îl numeau „Dieu d’amour”, cu trimitere la legenda zeiţei iubirii, Afrodita. Venețienii au restructurat castelul în secolul al XV-lea. Priveliştea împrejurimilor este superbă datorită amplasării la altitudinea de peste 720 metri.

Castelul Buffavento (care sfidează vântul) este amplasat pe o stâncă cu altitudinea de 950 metri, fortificaţia avea rolul de apărare împotriva atacurilor invadatorilor. Castelul a avut diverse utilizări de-a lungul secolelor, iniţial a fost turn de observaţie bizantin, fortificaţie şi închisoare, sub numele de „Chateau du Lion”. Castelul s-a degradat în timpul administraţiei venețiene, însă beneficiază de o privelişte spectaculoasă a împrejurimilor.

Muzeul Icoanelor din Kyrenia se află în biserică ortodoxă dedicată Arhanghelului Mihail, construită în anul 1860. Expoziţia conţine icoane adunate din bisericile din zonă şi este un prilej de a explora arta, istoria și fascinanta arhitectură a bisericii.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri