| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Cheile Grădiştei Moieciu 3*, Moieciu

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 91 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 3 nopți în cameră dublă standard 3*; Regim de masă: mic dejun; Cină festivă de Crăciun.

Tariful nu include: Taxe de stațiune; Transport.
La cerere sunt disponibile pachete de 4 sau 5 nopţi. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Cheile Grădiştei Moieciu 3*, Moieciu

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 24 decembrie 2017
Tarif adult / sejur 415,00 lei

Informaţii complex Cheile Grădiştei Moieciu – oferta pentru Crăciun 2018

Complexul Cheile Grădiştei Moieciu 3* este amplasat într-o zonă pitorească de la poalele Munților Bucegi şi Piatra Craiului, în Moieciu de Sus, la aproximativ 9 km distanţă de Castelul Bran și la 35 km de oraşul Brașov. Complexul include hotelurile Grădiştea, Cheia şi şapte vile de vacanţă, beneficiază de arhitectură montană, de servicii bune şi de facilităţi modern. Oaspeţii au posibilitatea de a schia pe pârtia de schi, de a face dumeţii şi de a se relaxa la centrul spa.

Facilități camere: mobilier rustic, aer condiționat, LCD, televiziune prin satelit, minibar, încălzire, zonă de relaxare, cadă sau duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, balcon.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, acces internet, cameră de bagaje, săli de conferințe şi petreceri, sală de jocuri, darts, biliard, tenis de masă, sală de fitness, piscină interioară, cadă cu hidromasaj, saună, teren de joacă, teren de sport, închirieri echipamente de schi, închirieri biciclete, parcare.

Informaţii utile pentru sejur la Moieciu

Moieciu este o comună din județul Brașov, situată la o altitudine între 800-1200 metri, compusă din satele Cheia, Drumul Carului, Măgura, Moieciu de Jos, Moieciu de Sus și Peștera. În ultimii ani Moieciu a devenit o destinaţie turistică renumită datorită peisajelor montane spectaculoase din culoarul Rucăr-Bran, aerului ozonat, oamenilor ospitalieri şi bucătăriei locale.

Fundata este reședința comunei omonime din județul Brașov, formată din satele Fundata, Şirnea şi Fundăţica. Fundata este o destinaţie turistică pitorească situată între Parcul Naţional Bucegi şi Parcul Naţional Piatra Craiului, la o altitudine de peste 1300 metri. Oaspeţii se pot bucura de peisaje montane impresionante, de aer curat, de obiceiuri şi tradiţii populare, de ospitalitatea localnicilor, de gastronomie savuroasă, de sporturi de iarnă, drumeţii şi mountainbike.

Clima: În zonă se manifestă clima temperat-continentală cu influențe montane, cu veri răcoroase și ierni friguroase. În luna iulie temperatura ajunge la 25°C, iar în luna ianuarie temperatura poate atinge -15°C, stratul de zapadă durează aproximativ 100 de zile anual.

Obiective turistice: 

În apropiere puteţi vizita: Parcul Național Piatra Craiului, Cheile Moieciului, Cheile Grădiștei, Rezervațiile naturale La Chișătoare, Peștera și Cheile Dâmbovicioara, Barajul Pecineagu, Lacul Vidraru.

Castelul Bran a fost o fortăreață construită de Cavalerii Teutoni în anul 1212, pe care au cucerit-o sașii la sfârșitul secolului al XIII-lea. În anul 1377 sașii din Scaunul Brașovului au primit acordul Regelui Ludovic I de Anjou de a construi o cetate pe locul vechii fortărețe. Castelul a fost administrat de Împăratul Sigismund de Luxemburg, de Voievodul Mircea ce Bătrân, de Scaunului Brașovului și de coroana Ungariei. În anul 1920, castelul a fost donat Reginei Maria a României și au început lucrările de modernizare. În prezent castelul este muzeu, expune colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri.

Muzeul Satului Brănean se află în parcul de lângă castelul Bran și evidențiază bogăția culturală a zonei. Muzeul prezintă tipuri de gospodării țărănești, tradițiile, ocupațiile de bază și meșteșugurile localnicilor.

Cetatea Râșnov a făcut parte din sistemul de fortificații ale Transilvaniei, a fost numită “cetate țărănească” deoarece principala ocupație a constructorilor era agricultura. Cetatea de piatră a fost ridicată pe ruinele unei cetăți de lemn construită de cavalerii cruciaţi. Prima menționare datează din anul 1335, când cetățile Tâmpa și Râșnov au rezistat invaziei tătarilor în Țara Bârsei. În cetate se poate vizita muzeul de artă feudală cu expoziții de armuri, arme, mobilier vechi.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri