| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Rosso Verde 4*

  • Destinația: în curând
  • Preț: 29 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Rosso Verde 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 01.05 – 25.05 26.05 – 15.06 16.06 – 29.06 30.06 – 13.07 14.07 – 17.08 18.08 – 31.08 01.09 – 21.09 22.09 – 12.10 13.10 – 31.10
Tarif adult / noapte 29,50 € 38,50 € 45,00 € 53,50 € 62,50 € 53,50 € 45,00 € 38,50 €  29,50 €

 

Informaţii hotel Rosso Verde – sejur Bodrum

Hotelul Rosso Verde 4* este situat în centrul stațiunii Gumbet, foarte aproape de plajă,  la aproximativ 5 km distanță de orașul Bodrum și la 35 de aeroport. Hotelul beneficiază de o panoramă frumoasă a golfului, a fost renovat în anul 2011, poate fi recomandat familiilor cu copii pentru un sejur estival.

Facilități camere: mobilier modern, TV, televiziune prin satelit, telefon, seif (contra cost), aer condiţionat, minibar, cafetieră, duș, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, curățenie zilnic în cameră, schimbarea așternuturilor de trei ori pe săptămână, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, trei baruri, terasă, grădină, discotecă, family room, lift, seif, cameră de bagaje, programe de divertisment, sală de conferințe și petreceri, acces internet, centru spa și wellness, piscină exterioară, servicii medicale (la cerere), aer condiționat, spălătorie, schimb valutar, parcare.

Servicii gratuite: aerobic, saună, hammam, tenis de masă, darts.

Servicii contra cost: masaj, biliard, internet-cafe, fotograf, sporturi nautice.

Facilități pentru copii: piscină, loc de joacă, mini-club (copii între 4-12 ani), baby-sitter (contra cost).

Plajă publică cu nisip și pietriș. La piscină umbrelele, șezlongurile, proasoapele de plajă  sunt gratuite, saltelele sunt contra cost.

Informaţii utile vacanță în Bodrum

Bodrum este situat în peninsula cu același nume din regiunea Mugla, în partea sud-vestică a Turciei, la aproximativ 180 km de Kusadasi. Bodrum este un important port și o destinație turistică importantă a Mării Egee. Bodrum are o istorie îndelungată, așezarea întemeiată de greci în antichitate se numea Halicarnas și a fost locul natal al istoricului elen Herodot. Bodrum adăpostește ruinele uneia dintre cele șapte minuni ale lumii antice, Mausoleul din Halicarnas. Orașul a fost cucerit și stăpânit pe rând de perși, bizantini și otomani. Bodrum beneficiază de o așezare geografică  privilegiată, înconjurat de munți, cu golfuri spectaculoase și apele mării cristaline, cu o mare diversitate de specii marine, plaje frumoase cu nisip și climă blândă. Orașul are o viață de noapte foarte activă cu multe baruri și discoteci, iar hotelurile din stațiune satisfac exigențele oricărui vizitator. Orașul este renumit pentru construcția de bărci tradiționale numite tirhandil și yachturi elegante și pentru atmosfera lui boemă și prietenoasă, fiind preferat de elita artistică a Turciei. Aeroportul Milas Mugla se află la 35 km distanță de Bodrum, transferul durează aproximativ 35 minute. Insula grecească Kos se află la numai 30 minute distanță de mers cu vaporul din Bodrum.

Clima: În Bodrum clima este mediteraneană, cu ierni ploioase și veri fierbinți și uscate. Cele mai călduroase luni sunt iulie şi august. În timpul iernii temperatura se situează între 6-16°C, iar vara temperatura variază între 30-35°C.

Moneda: Lira turcească

Obiective turistice:

Castelul Sfântul Petru Eliberatorul din Bodrum este unul dintre cele mai bine conservate monumente medievale din lume. Construcția fortificată a început în anul 1402, din inițiativa cavalerilor din Rodos, fiind considerat un simbol al rezistenței Europei creștine împotriva otomanilor. La ridicarea construcției s-au folosit o parte din materialele Mausoleului din Halicarnas, care se degradase datorită cutremurelor. Castelul Sfântul Petru Eliberatorul a rămas  până în secolul al XVI-lea ultimul adăpost pentru creștini de pe întregul țărm al Asiei Mici, când a fost cucerit de sultanul Mahomed al II-lea. În prezent, castelul servește drept muzeu, cu exponate apaținând cavalerilor și adăpostește Muzeul de Arheologie Subacvatică, cu exponate recuperate din adâncul mării.

Mausoleul din Halicarnas a fost ridicat între anii 377- 353 î.e.n, servind drept monument funerar regelui Mausolus. În timpul domniei acestuia, capitala Halicarnas a cunoscut o perioadă de înflorire economică și culturală. Monumentul a fost considerat una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, iar termenul de mausoleu provine din numele regelui. Mausoleul s-a degradat datorită unor cutremure puternice și a cavalerilor din Rodos, în secolul al XV-lea.

Amfiteatrul datează din perioada elenă, a fost construit în secolul al iV-lea î.e.n. și extins în perioada cuceririi romane. Capacitatea amfiteatrului este estimată la 13 000 de persoane și a fost restaurat recent.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri