| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Ciucaș 3*, Băile Tuşnad

  • Destinația: Evenimente, Paște
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 164 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 5 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: demipensiune; Masă tradițională de Paște; Acces la saună, jacuzzi, piscină și aquazumba.

Tariful nu include: Taxe de stațiune; Transport.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Ciucaș 3*, Băile Tuşnad

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Perioada 26 – 29 aprilie 2019
Tarif adult / sejur 780,00 lei

Informaţii hotel Ciucaș – Băile Tuşnad, oferte de Paște 2019

Hotelul Ciucaș 3* se află în centrul staţiunii Băile Tuşnad, într-o zonă pitorească, la aproximativ 500 metri distanţă de pârtia de schi. Complexul beneficiază de facilități moderne, de servicii bune şi de bază de tratament pentru afecțiuni cardiovasculare, digestive, endocrine, etc. Hotelul poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare sau la schi.

Facilități camere: mobilier modern, încălzire, LCD, televiziune prin cablu, telefon, minibar, seif, birou, cadă sau duş, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, balcon (majoritatea).

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, family room, lift, seif, acces internet, aer condiționat, încălzire, cameră de bagaje, săli de conferinţe şi petreceri, servicii medicale și bază de tratament, centru spa şi wellness (saună, masaj, cadă cu hidromasaj, salină), sală de fitness, piscină interioară cu secțiune pentru copii, sală de jocuri, biliard, tenis de masă, bancomat, birou de turism, spălătorie, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în staţiunea Băile Tuşnad

Băile Tuşnad este o staţiune balneo-climaterică din județul Harghita, aşezată în depresiunea Ciucului, încadrată de munţii Harghita şi Bodoc. Staţiunea se află pe malul stâng al râului Olt, la altitudinea de aproximativ 650 metri. Cel mai mic oraş din România, Băile Tuşnad, este renumit pentru efectele curative ale izvoarelor minerale din anul 1845 când a început exploatarea izvoarelor. Izvoarele de ape minerale, mezotermale şi mofetele sunt recomandate pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, urinare, cardiovasculare, ale sistemului nervos şi ale aparatului locomotor. În baza de tratament a staţiunii permanente se efectuează băi carbogazoase calde, aplicaţii cu parafină, hidroterapii şi fizioterapii, kinetoterapie, electroterapie. Lacul Ciucaş a fost creat artificial la sfârşitul secolului al XIX-lea folosindu-se apa râului Olt. Oaspeţii se pot bucura de aerul puternic ozonat şi de linişte, pot practica drumeţii montane, cicloturism şi sporturi de iarnă. Pârtia de schi are o lungime de 500 metri şi un grad scăzut de dificultate, este dotată cu teleschi şi tunuri de zăpadă.

Clima: În stațiunea Băile Tuşnad climatul este subalpin, ferit de vânturi puternice. Iernile sunt lungi cu zăpadă abundentă, iar verile sunt scurte și răcoroase. Temperatura medie anuală este de aproximativ 6°C, cele mai ploioase luni sunt mai și iunie, iar cele mai puține precipitaţii sunt toamna. Temperatura medie a verii este de 17°C, iar cea a iernii este de -4°C.

Obiective turistice: 

Turnul Apor din Băile Tuşnad a fost construit în anul 1883 şi restaurat în anul 2017. Turnul, situat la altitudinea de 700 metri, este locul ideal pentru a admira frumuseţea peisajelor montane. Traseul amenajat din staţiune şi până la turn are o lungime de 1,5 km.

Lacul Sfânta Ana se află în apropierea staţiunii Băile Tuşnad, în masivul Ciomatu de pe teritoriul județului Harghita. Lacul Sfânta Ana este singurul lac de origine vulcanică din România, situat la altitudinea de 940 metri. Lacul nu are izvoare, este alimentat doar de apa de ploaie, puritatea apei este apropiată de cea a apei distillate. Tinovul Mohoş este o mlaştină formată în craterul nordic al Masivului Ciomatu, situat la altitudinea de 1050 metri şi face parte din Rezervaţia Naturală Mohoş. Rezervația floristică și faunistică adăpostește specii de pin, mesteacăn, specii de turbărie şi ruginare. Fauna este reprezentată prin păsări, reptile și batracieni.

Ruinele cetăţii Balvanyos se află la altitudinea de aproximativ 1030 metri, deasupra staţiunii Balvanyos. Construcţia cetăţii s-a făcut în secolul al XII-lea după unele izvoare şi în secolul al XI-lea după Apor Peter, care susţinea că cetatea a fost ridicată în timpul domniei regelui Ştefan I al Ungariei. Numele cetăţii, având semnificaţia de „cetatea păgânilor”, provine din perioada în care locuitorii zonei erau forţaţi să se creştineze. Legenda spune că stăpânii cetăţii, familia Apor, continuau să se închine idolilor şi că primul rege al Ungariei, a purtat numeroase războaie cu ei pentru a creştina populaţia. În secolul al XVI-lea cetatea a fost părăsită definitiv.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri