| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Balvanyos Resort 4*, Băile Balvanyos

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 330 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 3 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: demipensiune; Slujbă privată şi concert la nai; Cină festivă şi petrecere de Paşte; Cadouri pentru copii ascunse de iepuraş în parc; Acces la saune, piscine, salină, sală de fitness.

Tariful nu include: Taxe de stațiune; Transport.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Balvanyos Resort 4*, Băile Balvanyos

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 6 aprilie 2018
Tarif adult / sejur 330,00 €

Informaţii hotel Balvanyos Resort – Băile Balvanyos, oferta pentru Paşte 2018

Hotelul Balvanyos Resort 4* se află într-o zonă pitorească din staţiunea Băile Balvanyos. Hotelul este amplasat între păduri seculare şi izvoare tămăduitoare, beneficiază de facilităţi moderne, de servicii bune, de un centru spa generos şi de parc de aventură, poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare şi refacere.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin cablu, acces internet, încălzire, minibar, seif, duș, articole de toaletă gratuite, balcon (majoritatea).

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi, lift, seif, acces internet, încălzire, cameră de bagaje, săli de conferinţe şi petreceri, zonă pentru fumători, teren de joacă, sală de jocuri, biliard, darts, tenis de masă, teren de tenis, baschet, tir cu arcul, sală de fitness, centru spa şi wellness (cadă cu hidromasaj, saună, hammam, masaj), piscină interioară, piscină exterioară, închirieri biciclete, spălătorie, drumeţii, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în staţiunea Băile Balvanyos

Băile Balvanyos este o staţiune balneo-climaterică, permanentă, din județul Covasna, aşezată pe versanţii Muntilor Bodoc din Carpaţii de Curbură, la o altitudine de peste 840 metri. Băile Balvanyos se află la aproximativ 25 km distanţă de oraşul Târgu Secuiesc. Datorită arealului de natură vulcanică aşezarea prezintă caracteristicile fenomenelor postvulcanice: mofete, peșteri, izvoare cu apă minerală. Datorită compoziţiei chimice, izvoarele minerale pot fi utilizate în tratarea afecţiunilor stomacale şi intestinale, pentru ameliorarea afecţiunilor de cord şi hipertensiune arterială, pentru afecţiuni reumatismale şi ale sistemului vascular. Aerul ozonat, liniştea, vegetaţia montană şi peisajele spectaculoase sunt atributele staţiunii.

Clima: În stațiunea Băile Balvanyos climatul este subalpin datorită altitudinii. Iernile sunt lungi cu zăpadă abundentă, iar verile sunt scurte și răcoroase. În bazinul Turiei, temperatura medie anuală este de aproximativ 7 °C, aerul este umed în general, cu ceaţă persistentă. Cele mai ploioase luni sunt mai și iunie, iar cele mai puține precipitaţii sunt toamna, vânturile sunt slabe. Temperatura medie a verii este de 16°C, iar cea a iernii este de -6°C.

Obiective turistice: 

Lacul Sfânta Ana se află în apropierea staţiunii Băile Tuşnad, în masivul Ciomatu de pe teritoriul județului Harghita. Lacul Sfânta Ana este singurul lac de origine vulcanică din România, situat la altitudinea de 940 metri. Lacul nu are izvoare, este alimentat doar de apa de ploaie, puritatea apei este apropiată de cea a apei distillate. Tinovul Mohoş este o mlaştină formată în craterul nordic al Masivului Ciomatu, situat la altitudinea de 1050 metri şi face parte din Rezervaţia Naturală Mohoş. Rezervația floristică și faunistică adăpostește specii de pin, mesteacăn, specii de turbărie şi ruginare. Fauna este reprezentată prin păsări, reptile și batracieni.

Ruinele cetăţii Balvanyos se află la altitudinea de aproximativ 1030 metri, deasupra staţiunii Balvanyos. Construcţia cetăţii s-a făcut în secolul al XII-lea după unele izvoare şi în secolul al XI-lea după Apor Peter, care susţinea că cetatea a fost ridicată în timpul domniei regelui Ştefan I al Ungariei. Numele cetăţii, având semnificaţia de „cetatea păgânilor”, provine din perioada în care locuitorii zonei erau forţaţi să se creştineze. Legenda spune că stăpânii cetăţii, familia Apor, continuau să se închine idolilor şi că primul rege al Ungariei, a purtat numeroase războaie cu ei pentru a creştina populaţia. În secolul al XVI-lea cetatea a fost părăsită definitiv.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri