| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • sejur kusadasi Altinsaray
 • sejur kusadasi Altinsaray
 • sejur kusadasi Altinsaray
 • sejur kusadasi Altinsaray
 • sejur kusadasi Altinsaray
 • sejur kusadasi Altinsaray
 • sejur kusadasi Altinsaray
 • sejur kusadasi Altinsaray
 • sejur kusadasi Altinsaray
 • sejur kusadasi Altinsaray

Altinsaray 3*+

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 167 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Altinsaray 3*+

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 2, 9 iunie 16 iunie 23, 30 iunie 7 iulie 14, 21, 28 iulie 4, 11, 18 august 25 august 1 sept. 8 sept. 15, 22 sept.
Tarif adult / sejur 167,00 € 177,00 € 189,00 € 227,00 € 277,00 € 262,00 € 252,00 € 218,00 € 196,00 € 167,00 €

Sunt disponibile plecări cu autocarul din: București, Bacău, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Chișinău, Focșani, Galați, Iași, Ploiești, Suceava.

Informaţii hotel Altinsaraysejur Kusadasi 2015

Hotelul Altinsaray 3*+ se află pe un promontoriu cu priveliştea Mării Egee, la aproximativ 1 km distanță de centrul oraşului Kusadasi și la 200 metri de plaja Yilanci. Hotelul are o arhitectură frumoasă, inspirată după somptuoasele conace turcești, ampasare pitorească, între pădurile de pin și facilități moderne, poate fi recomandat cuplurilor pentru un sejur de relaxare.

Facilități camere: mobilier elegant, TV, televiziune prin satelit, telefon, seif, minibar, aer condiționat, articole de toaletă gratuite, duș, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, aer condiţionat, seif, magazin, acces internet, cameră de bagaje, piscină exterioară, sală de jocuri, biliard, tenis de masă, darts, centru spa și wellness (saună, masaj, cadă cu hidromasaj, hammam), închirieri auto, serviciu de transfer (contra cost), schimb valutar, birou de turism, serviciu de vânzare bilete, spălătorie, parcare.

Informaţii utile vacanță Kusadasi

Kusadasi este una dintre cele mai faimoase stațiuni de pe litoralul turcesc al Mării Egee, face parte din regiunea Aydin și este situată la aproximativ 95 km, în sudul orașului Izmir. Semnificația numelui Kusadasi este “insula păsării”, datorită formei peninsulei, care seamănă cu un cap de pasăre. Regiunea din care face parte Kusadasi a fost leagănul multor civilizaţii, cu o istorie de peste 4000 de ani și numeroase vestigii antice, ioniene sau romane printre care Efes, Pygale, Panionion, Milet. Orașul Kusadasi a fost fondat de bizantini, după scăderea importanței Efesului, datorită retragerii apelor Mării Egee. Orașul a fost condus de venețieni și genovezi, cu numele de Scala Nova, apoi a cucerit de otomani în secolul al XV-lea. În perioada medievală a fost ridicat zidul de apărare al orașului, împotriva atacurilor piraților și castelul de pe insula învecinată Guvercin Ada (Insula Porumbelului). Centrul istoric al orașului își întâmpină vizitatorii cu o mulțime de cafenele, restaurante, cluburi și tradiționalul bazar, unde târguiala este la ea acasă. Kusadasi beneficiază de plaje întinse cu nisip auriu, ape limpezi, climă blândă, cu multe zile însorite, hoteluri moderne și facilități pentru practicarea sporturilor nautice.

Clima: Kusadasi are un climat de tip mediteranean, cu verile călduroase și ierni blânde. Zona se bucură de un sezon turistic îndelungat, cu aproximativ 300 de zile însorite pe an. Luna cea mai călduroasă este august, temperatura ajunge la 37°C, iarna temperatura coboară până la 10°C.

Moneda: Lira turcească

Obiective turistice:

Parcul Adaland este unul dintre cele mai mari și mai moderne parcuri acvatice din lume. Pe lângă parcul acvatic, care se adresează tuturor categoriilor de vârste, cuprinde alete două parcuri inedite DolphinPark și SeaPark. În Dolphin Park se poate experimenta înotul alături de delfini, iar în SeaPark se vizitează acvariul și se fac scufundări în lagună.

Pamukkale se află la aproximativ 190 km distanță de Kusadasi. Pamukkale (Castelul de Bumbac) este un spectacol natural fascinant, terasele calcaroare de un alb imaculat sunt transformate în piscine de eroziunea apelor termale. Izvoarele termale au o temperatură constantă de 35°C. În apropiere se poate vizita situl orașului antic Hierapolis, considerat locul de odihnă al zeilor.

Orășelul Selcuk, aflat la 20 km distanță de Kusadasi și la numai 5 km de Efes, este un muzeu în aer liber, găzduiește ruinele bazilicii bizantine Sfântul Ioan și mormântul apostolului, cetatea bizantină, apeductul roman, moscheea Isabey, care datează din secolul al XIV-lea.

Efes este unul dintre cele mai frumoase metropole antice europene și un important port comercial la Marea Egee. De-a lungul secolelor apele mării s-au retras, astfel încît orașul este situat în prezent la aproximativ 10 km distanță de țărm. Efes găzduia una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, templul zeiței Artemis. Templul fost distrus într-un incediu provocat intenționat, a fost reconstruit de Alexandru cel Mare și distrus apoi de goți. A fost refăcut pentru a doua oară, însă a fost distrus definitiv, fiind considerat păgân, odată cu apariția creștinismului, din ordinul patriarhului Constantinopolului.

Casa Fecioarei Maria se află la aproximativ 10 km distanță de Efes, un loc de pelerinaj pentru creștini și localnici. Se spune că în acest loc retras și-ar fi trăit ultimii ani din viață Sfânta Fecioară după răstignirea Mântuitorului, în singurătate, însoțindu-l pe apostolul Ioan, în grija căruia fusese încredințată de Fiul ei.

Situl arheologic Panionium se află la 25 km distanță de Kusadasi. Aici se desfășurau sărbătorile religioase și jocurile numite Panionia și a fost locul de întâlniri al Ligii Ioniene.

Insula Porumbelului (Guvercin Ada) este legată de Kusadasi printr-un dig cu o lungime de 350 metri și adăpostește o fortăreață, ce datează din secolul al XIII-lea.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri