| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Golden Coast & Bungalows 4*, Attica

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 5 nopți
  • Preț: 465 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 5 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: all inclusive; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-ATH-OTP).

Tariful nu include: Transfer aeroport-hotel-aeroport; Taxele locale.
Oferta pentru sejur în Attica este disponibilă cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Golden Coast & Bungalows 4*, Attica

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 25, 30 iulie 2018 4 august 2018
Tarif  adult / sejur 465,00 € 465,00 €

Informaţii hotel Golden Coast & Bungalows – sejur Attica & Atena 2018

Hotelul Golden Coast & Bungalows 4* este situat pe malul mării, la 7 km de centrul istoric al orașului Marathon, la 35 km distanță de Atena și la 25 km de aeroport. Complexul este construit în stil tradițional grecesc, beneficiază de facilități moderne, de un teritoriu generous cu grădini frumoase și plajă cu nisip fin. Hotelul poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare și pentru explorarea zonei.

Facilități camere: mobilier modern, TV, televiziune prin satelit, aer condiționat, încălzire, seif, telefon, acces internet (contra cost), frigider, cadă, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, balcon.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant principal, tavernă, trei baruri, terasă, grădină, camere pentru nefumători, family room, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, aer condiținat, încălzire, acces internet, lift, seif, cameră de bagaje, programe de divertisment, internet-cafe, magazin, săli de conferinţe şi petreceri, capelă, trei piscine exterioare, piscină pentru copii, mini-club (copii între 4-12 ani), baby-sitter (la cerere), teren de joacă, terenuri de tenis, teren de badminton, baschet, volei, mini-golf, petanque, sală de jocuri, biliard, servicii medicale (la cerere), spălătorie, schimb valutar, birou de turism, închirieri auto, sporturi nautice, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în Attica – Atena

Attica este regiunea Greciei situată în peninsula omonimă, cu ţărmurile scăldate de apele Mării Egee. Attica a fost locuită din cele mai vechi timpuri, istoria regiunii este strâns legată de istoria oraşului Atena. Peninsula beneficiază de peisaje pitoreşti, cu podgorii şi livezi de măslini, de numeroase staţiuni cu plaje frumoase şi infrastructură turistică modern. Datorită apropierii de capitală, plajele din Alimos şi Glyfada sunt animate şi, deseori, aglomerate. Plajele din Anavissos şi Mati sunt preferate de familiile cu copii, datorită intrării line în mare si a nisipului fin. Vouliagmeni este o staţiune cochetă, cu plaje frumoase, în apropiere se află lacul cu ape termale binefăcătoare cu o temperatură între 22-25 °C, tot timpul anului. În estul Atenei se află plajele Marathon, Schinias, Nea Makri şi fermecătorul orăşel, Porto Rafti. Vrarona este renumită pentru plaja spectaculoasă cu nisip şi pentru situl templului dedicat zeiţei Artemis. În sudul peninsulei se află Capul Sounion, oaspeţii pot vizita ruinele templului lui Poseidon, se pot relaxa pe plajele cu nisip sau pot practica sporturi nautice. Transportul public între staţiuni şi capitală sau de-a lungul coastei se face cu autobuze.

Atena, metropola cu istorie milenară, este situată în Peninsula Attica. Capitala Greciei este un oraș fascinant, cosmopolit, atrage vizitatorii prin istoria și cultura legendară, infrastructura modernă, ospitalitatea gazdelor și gastronomia bogată. Numele orașului este legat strâns de arhitectură, de filozofia antică, de teatru, de conceptul democrației, de măslin, simbolul prosperității și darul legendar oferit locuitorilor de zeița Atena, protectoarea orașului. Atena este unul dintre cele mai importante orașe europene, care au pus bazele civilizației occidentale, Acropole, “colina sacră”, reflectă perioada de glorie a metropolei antice, găzduiește construcții impresionante ridicate în urmă cu două milenii, care au devenit simboluri cunoscute pretutindeni în lume.

Clima: În Attica clima este mediteraneană, semiaridă, cu veri calde și ierni blânde. Umiditatea este scăzută pe tot parcursul anului, cele mai multe precipitații apar între lunile octombrie și aprilie. Primăvara și toamna sunt anotimpuri ideale pentru vizitarea orașului.

Moneda: €

Obiective turistice:

Acropole se află pe o colină cu o altitudine de peste 150 metri. În timpul perioadei clasice a civilizației elene, între anii 450-330 î.e.n., s-au construit aici: Parthenon, Templul Nike, Teatrul lui Dionisos, Teatrul lui Herodes Atticus. Parthenon, templul dedicat zeiței Atena, construit în stilul doric este considerat o capodoperă a arhitecturii grecești de peste 2500 ani. Teatrul lui Dionisos a construit în scobitura naturală din sudul colinei și este primul teatru construit din piatră din lume, el marchează nașterea tragediei grecești. Templul zeiței Atena Nike (Atena victorioasă) este prima construcție de pe Acropole realizată în stilul ionic. Cele mai importante artefacte sunt expuse în Muzeul Acropole din vecinătate.

Muzeul Național de Arheologie este considerat unul dintre cele mai importante muzee ale lumii, datorită bogăției de artefacte antice deținute. Muzeul se află în centrul orașului Atena, colecțiile sale beneficiază de exponate din perioada Preistorică, din Epoca Bronzului, antichități egiptene și orientale, o bibliotecă.

Agora a fost centrul activităților politice, comerciale, administrative, sociale, religioase și judecătorești din Atena în perioada antică. Agora a fost ținta atacurilor persane, romane și slave, din perioada bizantină până la cucerirea independenței statului a fost dezvoltată ca zonă rezidențială.

Templul lui Hefaistos este unul cel mai bine conservat templu antic elen, cu toate coloanele intacte și cu o parte din acoperișul inițial. A fost construit în secolul al V-lea î.e.n. și utilizat drept templu, biserică ortodoxă, muzeu, monument istoric.

Templul lui Zeus (Oplympeion) din Atena  are o istorie interesantă, inițial construcția a fost începută de greci și era proiectat ca un templu dedicat lui Pisistratus, dar a fost abandonată după detronarea tiranului. Construcția a fost reluată în timpul administrației macedoniene și a fost finalizată în timpul domniei împăratului roman Hadrian. Arcul lui Hadrian este amplasat în imediata apropiere a templului.

Piața Syntagma din Atena este cea mai impotantă piață publică a orașului din anul 1843, din vecinătatea Parlamentului și punctul de plecare spre cartierele vechi Plaka, Psiri, Kolonaki. Ceremonia de schimbare a gărzii la Mormântul soldatului necunoscut atrage numeroși turiști.

Mănăstirea Dafni se află la aproximativ 10 km distanță de Atena. Pe locul unui vechi templu al zeului Apollo a fost ridicată în secolul al VI-lea o biserică dedicată Sfintei Fecioare Maria și reconstruită în secolul al XI-lea în stilul bizantin. Edificiul este decorat cu mozaicuri foarte frumoase, adevărate capodopere ale artei bizantine.

Capul Sounion (Akra Sounion) este cel mai sudic punct al Peninsulei Attica, promontoriul este situat la aproximativ 70 km distanță de Atena. Aici se află templul lui Poseidon, zeul mărilor în mitologia elenă, construit în anul 444 î.e.n. Templul se înalţă la peste 60 metri de nivelul Mării Egee şi a fost realizat din marmură gri. Legendele locale spun că Egeu (Aegeus), tatăl eroului Tezeu, s-ar fi aruncat de pe stânca de aici, crezând că fiul său a murit. Tezeu câştigase lupta cu Minotaurul din Creta, însă uitase să arboreze vela albă. Marea Egee poartă numele regelui Atenei cu un tragic sfârşit.

Grădina Zoologică Attica (Attica Zoological Park) din Spata are o suprafaţă de 20 de hectare şi găzduiește aproximativ 2000 de animale din 400 de specii. Parcul este deschis tot timpul anului, se află pe trei în lume, pentru colecţia de păsări. Vizitatorii pot admira mamifere marine şi terestre, păsări şi reptile.

Allou! Fun Park este cel mai mare parc de distracții din Grecia, oferă variante de divertisment pentru tineri și bătrâni deopotrivă. Parcul se află în vecinătatea Atenei, în Agios Ioannis Rentis, este format din două secţiuni: Allou pentru adolescenți, tineri și Kidom, pentru familiile cu copii mici.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri