| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Sărbătoarea Nașterii Domnului în Israel

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 6 nopți
  • Preț: 620 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Sărbătoarea Nașterii Domnului în Israel

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Crăciun în Israel – 2016

Tel Aviv – Haifa – Canna Galileii – Capernaum – Muntele Fericirilor – Nazaret – Muntele Tabor – Hozeva – Ierusalim – Via Dolorosa – Ein Karem – Hozeva – Qumran – Marea Moartă – Ierihon – Betleem

Plecare 19 Decembrie 2016
Tarif adult / circuit 620,00 €

 


Ziua 1

București – Tel Aviv – Haifa – Tiberias

Prezentare pe aeroportul Aeroportul Internaţional Henri Coandă din București la ora 07:45 pentru îmbarcarea spre Tel Aviv. Sosire în aeroportul Ben Gurion în jurul orei 13:00. Plecare spre coasta Mării Mediterane spre Caesarea, pe urmele Sfântului Petru, locul de unde a plecat apostolul spre Roma. Vom face un scurt popas pentru vizitarea unui apeduct roman și continuăm turul spre orașul Haifa. Aici vom vizita vom admira Templul Cultului Baha’ i cu grădinile în terase și Biserica Stella Maris (Steaua Mării) cu grota Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Cină și cazare la hotel în Tiberias sau Nazaret.

Ziua 2

Capernaum – Tabgha – Muntele Fericirilor

Mic dejun la hotel. Astăzi ne vom îndrepta spre Capernaum, unde vom putea vizita ruinele Sinagogii, apoi în Tabgha, unde Iisus a săvârșit minunea înmulțirii pâinilor și peștilor, vom vizita ruinele Sinagogii și casa unde a  fost vindecată soacra lui Petru. Continuăm turul spre Muntele Fericirilor, aici vom vizita Biserica ce a fost construită pe locul unde Iisus a ținut predica fericirilor. Muntele are o înălțime de aproximativ 175 metri și totuși este sub nivelul mării. Ne îndreptăm spre Tabgha, apoi spre Biserica Sfântului Petru. Cină și cazare la hotel în Tiberias sau Nazaret.

Ziua 3

Nazareth – Muntele Tabor – Betleem

Mic dejun la hotel. Ne îndreptăm spre Nazareth, oraș situat în partea de nord a Israelului, locul copilăriei lui Iisus. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sfântul Gavriil din vecinătatea casei Sfintei Fecioare Maria. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în anul 1977. Ne îndreptăm spre Biserica Catolică Buna Vestire care adăpostește grota unde Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil (Gabriel) că Îl va naște pe Iisus. Continuăm turul cu Muntele Tabor, locul Schimbării la Față, unde se află o biserică ortodoxă cu o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului și o biserică franciscană. Coborâm pe Valea Iordanului și facem popas la Yardenit, locul unde a fost botezat Iisus, apoi ne îndreptăm Cana Galileii, unde Iisus a prefăcut apa în vin.  Parcugem valea Iordanului și ne îndreptăm spre Betleem. În apropiere de Ierihon, cea mai veche așezare urbană din lume,  vom vizita Mănăstirea Sfântul Gherasim. Cină și cazare la hotel în Betleem.

Ziua 4

Ierusalim – Via Dolorosa – Betleem – Ein Karem

Mic dejun la hotel. Vom explora orașul Ierusalim, vom pătrunde în cetate prin Poarta Sfântul Ștefan și vom parcurge Via Doorosa cu cele 14 opriri ale lui Iisus până la Biserica Sfintei Învieri, vom vizita Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt. Turul continuă spre Ein Karem, locul întâlnirii Fecioarei Maria cu Elisabeta, vom vizita Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, ridicată pe locul naşterii sale și Izvorul Sfintei Fecioare Maria. După-amiază ne îndreptăm spre Betleem, unde vom vizita Biserica Ortodoxă a Nașterii Domnului ridicată peste peștera unde s-a născut Iisus. Biserica adăpostește o icoană făcătoare de minuni „Betleemița” (ocrotitoarea Betleemului). Cină și cazare la hotel în Betleem.

Ziua 5

Hozeva – Qumran – Marea Moartă – Ierihon

Mic dejun la hotel. Plecare spre Hozeva, unde vom vizita Biserica Sfântul Gheorghe, în mănăstire se află peștera Sfântului Prooroc Ilie. Tot aici sfinții Ioachim și Ana s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Pe parcurs vom vizita lângă Qumran un magazin de produse cosmetice bazate pe săruri extrase din Marea Moartă. La Qumran au fost descoperite de către un păstor manuscrisele de la Marea Moartă cu o vechime de 2000 de ani. Vom face un popas pe țărmul Mării Moarte, lacul cu o salinitate de aproximativ 34%, de aproape zece ori mai mare ca apa oceanului planetar. Continuăm traseul spre Ierihon, aici vom admira Mănăstirea Carantania, apoi vom vizita Mănăstirea „Duhul lui Zaheu” și Așezământul Românesc din Ierihon. Cină și cazare la hotel în Betleem.

Ziua 6

Ierusalim

Mic dejun la hotel. Deplasare spre Ierusalim, vom vizita Mănăstirea Ortodoxă a Înălțării Domnului, Mănăstirea Pater Noster, unde potrivit tradiției Iisus i-a învățat pe apostoli rugăciunea „Tatăl nostru”, Mănăstirea „Dominus Flevit” zidită sub formă de lacrimă, Grădina Ghețimani cu Biserica Națiunilor, Biserica Mormântul Maicii Domnului și Grota Trădării, unde a zăbovit Iisus înainte de judecată. Ne îndreptăm spre Muntele Sion, gazda Bisericii Adormirii Maicii Domnului, a Foișorului „Cina cea de taină” și Mormântului lui David. Vom vizita partea evreiască a cetății la Zidul Plângerii. Cină și cazare la hotel în Betleem.

Ziua 7

Ierusalim – Tel-Aviv – București

Mic dejun la hotel. Participare la liturghia de la Sfântul Așezământ Românesc din Ierusalim. Ne îndreptăm spre Tel Aviv, unde vom face un tur panoramic cu autocarul și vom vizita oraşul vechi, Jaffa (Yafo). Vom vizita casa lui Simon Tăbăcaru și Biserica Sfântul Petru. Transfer la aeroportul din Tel Aviv pentru zborul de întoarcere în București.

 


Comentarii și review-uri