| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski
 • revelion veliko tarnovo hotel meridian bolyarski

Meridian Bolyarski 4*, Veliko Tărnovo

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 3 nopți
 • Preț: 244 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Meridian Bolyarski 4*, Veliko Tărnovo

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 30 decembrie 2016
Tarif adult / sejur 244,00 €

Informaţii hotel Meridian Bolyarski – Veliko Tărnovo, oferte pentru Revelion 2017

Hotelul Meridian Bolyarski 4* este situat în centrul istoric al orașului Veliko Tărnovo, în vecinătatea obiectivelor turistice, la mai puțin de 2 km distanță de citadela Ţareveţ. Hotelul este cochet, cu facilități moderne și o amplasare excelentă pentru explorarea orașului.

Facilități camere: mobilier elegant, aer condiţionat, încălzire, telefon, LCD, televiziune prin satelit, acces internet, minibar, zonă de relaxare, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, cadă sau duş, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, cameră de bagaje, lift, seif, aer condiționat, încălzire, acces internet, sală de fitness, piscină interioară, centru spa și wellness (saună, masaj, cadă cu hidromasaj, baie de aburi), sală de conferințe și petreceri, serviciu de vânzare bilete, birou de turism, spălătorie, parcare

Servicii gratuite: piscină interioară, sală de fitness, parcare.

Servicii contra cost: masaj, cadă cu hidromasaj, saună, baie cu aburi.

Informaţii utile pentru sejur în Veliko Tărnovo

Orașul Veliko Tărnovo este situat partea centrală a Bulgariei, pe cursul râului Yantra, la aproximativ 180 km distanță de București. Veliko Tărnovo este capitala regiunii cu același nume și beneficiază de o amplasare pitorească, între dealuri și văi frumoase. Orașul are o istorie milenară și a jucat un rol important în istoria Bulgariei, a fost capitala Țaratului Vlaho-Bulgar între anii 1185-1393. Între secolele al XII-lea și al XIV-lea, Veliko Tărnovo era centrul politic, economic, cultural și religios al țării. În prezent “capitala țarilor” atrage numeroși vizitatori datorită frumuseților naturale ale regiunii, patrimoniului său istoric și cultural bogat și ospitalității localnicilor. Arhitectura orașului vechi este impresionantă, cu clădiri renascentiste tradiționale, edificii înconjurate de ziduri groase îmbinate perfect cu cartierele noi, moderne. Obiectivele turistice sunt numeroase, palate, cetatea, clădiri cu arhitectură unică, muzee, mănăstiri. În vecinătate se află pitorescul sat Arbanassi, din vecinătate, un monument al culturii renascentiste bulgare, satul Emen, Mănăstirea Dryanovo, lacuri, peșteri și cascade spectaculoase, situri arheologice romane.

Clima: în Veliko Tărnovo este temperat-continentală, cu ierni reci, cu zăpadă abundentă și temperature negative și veri calde cu temperature de peste 30°C în lunile iulie și august. Primăvara și toamna sunt anotimpuri cu temperaturi variabile și precipitații bogate.

Moneda: Leva (1 € ~ 1,92 leva)

Restaurante și cafenele: Restaurant Ego Pizza & Grill, Restaurant Ivan Asen, Mehana Hashove, Hanul Hagi Nikoli

Obiective turistice:

Cetatea Țareveț a fost nucleul Țaratului Bulgar între anii 1185-1395, reședința dinastiei vlaho-bulgare a Asăneștilor. Fortăreața a fost construită în secolul al XII-lea, pe fundația unei construcții bizantine vechi, cele mai impresionante vestigii rămase sunt zidurile de apărare și palatul patriarhal renovat în anul 1985. Citadela a fost una dintre cele mai importante și înfloritoare orașe balcanice, adăpostea: palatul regal, biserica, clădiri rezidențiale, rezervoare de apă, turnuri de apărare.

Catedrala patriarhală este amplasată în citadelă, construcția a început în secolul al XI-lea pe locul unei biserici bizantine. Catedrala a fost inițial biserica unui așezământ monahal, însă la începutul secolului al XII-lea a devenit reședința Patriarhiei bulgare. Catedrala a suferit distrugeri provovate de incendii și asedii din perioada medievală și a fost refăcută în anul 1981. Deoarece frescele interioare nu respectă tradiția, catedrala nu a fost resfințită și nu sunt oficiate slujbe religioase.

Casa Sarafkina și Casa Atanas Konstantsaliev sunt două muzee etnografice interesante, vizitatorii pot explora viața aristocrației din secolul al al XVIII-lea și al XIX-lea. Casa Sarafkina a aparținut unui negustor turc bogat, iar Casa Atanas Konstantsaliev este un conac boieresc, ambele sunt bine conservate, cu decorațiunile interioare originale, mobila, fotografiile familiei și lucruri personale.

Catedrala Naşterea Maicii Domnului din Veliko Tărnovo a fost construită în anul 1844, după proiectul lui Kolyu Ficheto, unul dintre cei mai importanți arhitecți din perioada renașterii bulgare. În anul 1913 catedrala a fost grav afectată de un cutremur devastator și refacută în anul 1934 după macheta originală. Picturile murale abordează teme religioase și istorice, botezul poporului bulgar şi scene din istoria cetăţii Târnovo.

Muzeul de Arheologie din Veliko Tărnovo păstrează cele mai valoroase descoperiri ale arheologilor bulgari, ce datează din cele mai vechi timpuri. Muzeul beneficiază de un tezaur cu bijuterii și monede de aur și de argint din perioada neolitică, o colecție de ceramică pictată și statui din perioada romană și cea bulgară, piese de artă din epoca bronzului și exponate din epoca de piatră. Muzeul adăpostește și una dintre cele mai prestigioase biblioteci din Bulgaria.

Muzeul Renașterii bulgare și Adunării Constituante din Veliko Tărnovo deține o impresionantă colecție de piese de artă, icoane ortodoxe, documente istorice, din timpul proclamării independenței statului bulgar, adoptarea primei Constituții și alegerea prințului Alexander Batenberg în anul 1879, anexarea Roumeliei de Est.

Construcţiile inedite ale artistului Kolyo Ficheto din orașul Veliko Tărnovo merită vizitate: Conacul, în care a fost convocată prima Adunare Naţională din anul 1879, Casa cu maimuță, Hanul Hagi Nikoli, Bisericile Sfinţii Chiril şi Metodie, Spas (Înălţarea) şi Sfinții Constantin şi Elena.

Bisericile din zona Veliko Tărnovo sunt impresionante, datează din perioade istorice diferite și merită vizitate: Biserica Sfinții Petru și Pavel, Biserica celor Patruzeci de Mucenici Biserica Sfântul Dumitru, Biserica Sfinții Chiril și Metodie, Biserica Sfântul Nicolae.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri