| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Sabbie d’Oro 4*, Sicilia

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 600 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: demipensiune (apă şi vin la mese); Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-CTA-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Turul oraşului Catania; Asistență turistică.

Tariful nu include: Asigurare medicală de călătorie și storno; Taxa locală; Excursii opționale.
Oferta pentru Sicilia este disponibilă cu plecare din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Sabbie d’Oro 4*, Sicilia

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 octombrie 2018
Tarif sejur / adult 600,00 €

Informaţii hotel Sabbie d’Oro – programe sociale Sicilia 2018

Hotelul Sabbie d’Oro 4* este amplasat în centrul stațiunii Giardini Naxos, în vecinătatea plajei și la aproximativ 5 km distanță de Taormina. Hotelul este cochet, cu o atmosferă intimă, beneficiază de facilități moderne și de renumitul restaurant a la carte Sabbie d’Oro. Hotelul este o alegere excelentă pentru explorarea împrejurimilor și pentru relaxare pe malul mării.

Facilități camere: mobilier modern, aer condiţionat, încălzire, TV, televiziune prin satelit, telefon, acces internet (contra cost), minibar, seif, birou, duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, izolare fonică, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, lift, seif, încălzire, aer condiţionat, acces internet (contra cost), serviciu de transfer (contra cost), baby-sitter (la cerere), spălătorie, birou de turism, plajă privată, parcare (contra cost).

Informaţii utile pentru sejur în Sicilia

Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediteraneană și o regiune autonomă, situată  în partea de sud a Italiei continentale. Insula beneficiază de o poziție centrală în bazinul mediteranean și este separată de continent prin Strâmtoarea Messina. Relieful Siciliei este variat, cuprinde o continuare a lanţului Munților Apenini, vulcani activi (Etna, Vulcano, Stromboli), câmpii fertile și plaje cu nisip. Sicilia este o destinație  încântătoare, un amalgam cultural, la care au contribuit de-a lungul veacurilor, grecii, fenicienii, cartagenezii, romanii, normanzii, spaniolii și maurii, cu tradiții bine păstrate, cu o istorie fascinantă și vestigii arheologice interesante, cu peisaje pitorești, cu livezi nesfârșite de citrice, măslini și culturi de viță de vie, vulcani noroioși, gheizere spectaculoase și izvoare termale tămăduitoare. Siracuza, Messina, Ragusa, Agrigento, Cefalu sau Selinunte sunt orașe cu o istorie îndelungată, cu situri antice și arhitectură medievală frumoasă. Palermo, capitala insulei, este o destinație cosmopolită, cu numeroase obiective turistice și distracții nocturne, Catania este renumită pentru arhitectura în stilul baroc sicilian și pentru viața de noapte spumoasă. Cele mai cunoscute stațiuni litorale sunt: Taormina, Giardino-Naxos, Fontane Bianche, Mondello, San Vito lo Capo. Gastonomia locală este savuroasă, originală, bazată pe preparate din peşte şi fructe de mare, brânzeturi şi fructe proaspete, acompaniate de uleiul de măsline, iar vinurile siciliene sunt considerate printre cele mai bune vinuri italiene. Sicilia are o rețea dezvoltată de șosele și căi ferate,  aeroporturile principale sunt Aeroportul Internațional Palermo și Aeroportul Catania-Fontanarossa.

Clima: Sicilia se bucură de un climat mediteranean, fără temperaturi extreme, cu ierni blâde și umede, iar verile sunt fierbinți şi uscate, se manifestă des Sirocco, un vânt originar din nordul Africii. În intervalul dintre iunie până în septembrie, precipitațiile lipsesc, sezonul ploios durează din luna octombrie până în mai, noiembrie este cea mai ploioasă lună. Temperatura maximă a lunii august este de 33°C, iarna temperatura nu coboară sub 9°C.

Moneda: €

Obiective turistice:

Palermo este situat pe litoralul Mării Tireniene, în partea de nord a insulei. Orașul beneficiază de o istorie fascinantă și de o zestre culturală bogată, cu numeroase obiective turistice importante: Catedrala și bisericile medievale, Chiesa del Gesu; Palazzo dei Normanni, Palazzo Chiaramonte, Palazzo Abatellis; Muzeul de Arheologie Antonio Salinas, cu exponate valoroase ale civilizațiilor etrusce, cartagineze, romane și grecesti; Teatro Massimo, Teatro Politeama cu Galeria de Artă Modernă, Castello della Zisa.

Vulcanul Etna se află la altitudinea de 3340 metri, este cel mai înalt vulcan activ din Europa, cu aproximativ 400 cratere secundate. Zona din jurulul vulcanului a fost declarată parc național, sunt amenajate câteva zone pentru schi alpin și un teleferic, care urcă până la altitudinea de 2600 metri. Conul vulcanic cuprinde trei regiuni, prima, de la bază, este foarte populată, cu terenuri fertile, plantații întinse de pomi fructiferi și viță de vie, a doua zonă este împădurită, iar cea de-a treia este acoperită de lavă și cenușă, iar în timpul iernii de zăpadă.

Etnaland este situat la aproximativ 18 km distanță de orașul Catania și poate fi recomandat drept locul ideal de distracții pentru familiile cu copii și nu numai. Etnaland cuprinde grădină zoologică, parc acvatic, parc tematic, distinse cu numeroase premii internaționale.

Siracusa se află pe litoralul estic al Siciliei, a fost fondat de coloniștii greci, este orașul natal al lui Arhimede și unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Siracusa abundă în obiective turistice impresionante: Castello Maniace, Palazzo Lanza Buccheri, Palazzo Mergulese-Montalto, Palazzo Bellomo, Palazzo Vermexio, Palatul Arhiepiscopului cu Librăria Algoniană, Duomo, Bazilica Santa Lucia, Bazilica San Giovanni, Santuario della Madonna delle Lacrime.

Arhipelagul Lipari sau insulele eoliene se află în partea de nord a Siciliei, era considerat ținutul legendar al zeului vânturilor, Eol, care ţinea vânturile închise într-o peşteră. Astăzi, insulele sunt renumite pentru apele albastre, cristaline, grotele ascunse și pentru vulcanii, care încă mocnesc, iar Stromboli este cunoscută și datorită peliculei cu același nume din anul 1950, având-o ca protagonistă pe Ingrid Bergman.

Excursii gratuite:

Taormina – dimineața vom pleca spre Taormina, o stațiune siciliană exclusivistă, cu priveliștea incredibilă a vulcanului Etna și a plajelor aurii ale Mării Ionice. Timp liber pentru a vizita pitorescul orășel, cu vestigii antice, magazine cochete, hoteluri de lux și restaurante selecte. Timp liber pentru plimbări și shopping, puteți vizita Teatrul Vechi Grecesc și puteți face cumpărături pe faimoasa Corso Umberto din Taormina.

Catania – dimineața se face transferul în orașul Catania situat pe partea de est a insulei și în sudul vulcanului Etna, pe ţărmul Mării Ionice. Timp liber pentru plimbări și shopping, oaspeții pot admira arhitectura barocă siciliană și situri antice numeroase: Teatrul Greco-Roman, Amfiteatrul Catanian, Forumul Roman din Piazza San Pantaleone, Terme Achilliane de sub Piazza Duomo, Duomo di Sant’Agata, Badia di Sant’Agata, San Michele Arcangelo, Castello Ursino, Porta Garibaldi, Muzeul Giovanni Verga, Muzeul de Arheologie.

Excursii opționale:

Vulcanul Etna și Taormina (27 €/adult) – vă invităm să descoperiți Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa și unul dintre cei mai activi vulcani ai lumii.

Agrigento și Valea Templelor (44 €/adult) – Agrigento este capitala provinciei cu același nume, de pe coasta sudică a Siciliei, renumită datorită sitului antic elen Akragas. “Valle dei Templi” cuprinde ruine ale templelor dorice din secolul al V î.e.n.  incluse pe llista patrimoniului cultural UNESCO. Cele mai importante monumente sunt: Templul Concordia, Templul Giunone, Templul Hercules, Templul Zeiței Hera, Templul lui Zeus din Olimp, una dintre cele mai mari clădiri ale arhitecturii grecești. Se poate opta pentru o vizită la Muzeul Arheologic Regional care adăpostește obiecte antice din Agrigento și împrejurimi. Continuăm spre Caltagirone este un oraș renumit pentru ceramica siciliană, vom vizita “Scala di Santa Maria del Monte” cu 142 trepte, construită în anul 1608, biserica în stil baroc San Francesco di Paola, ateliere și magazine cu ceramică locală.

Noto și Siracusa (38 €/adult) – Noto este un orășel din provincia Siracusa, reconstruit în întregime după cutremurul devastator din anul 1693. Noto este considerat o capodoperă a arhitecturii baroce siciliene și face parte din Patrimoniul UNESCO. Orașul Siracusa este situat în partea de sud-est a Siciliei și este unul dintre cele mai vechi orașe din lume.  Orașul a fost ridicat pe ruinele unei vechi colonii grecești, fondat de corintieni în anul 734 î.e.n. și cucerit de romani în anul 212  î.e.n. Siracusa este cunoscută pentru vestigiile grecești și pentru încântătoarele clădiri baroce din Insula Ortigia. În Siracusa a trăit Arhimede, marele învățat al lumii antice, ucis de un soldat roman, în timpul celui de al II-lea război punic. Vom vizita cele mai importante obiectice turistice: vechiul cartier Neapolis, cu vestigiile antice Latomia del Paradiso, Teatrul grecesc, Amfiteatrul roman, Santuaria Madonna dell Lacrime și Insula Ortegia. Continuăm cu partea veche a orașului, Templul Doric al lui Apollo, Izvorul Aretusa, Castello Maniace, Piazza del Duomo și Duomo.

Cefalu-Palermo-Monreale (57 €/adult) – Dimineața devreme plecăm spre Cefalu, un mic oraș situat pe coasta de nord a Siciliei, vom admira: Piazza del Duomo din centrul orașului cu minunata sa Catedrala normandă, ridicată între anii 1131 – 1240, biserici și palate, Băile Romane.  Excursia continuă în Palermo, capitala Siciliei, oraș fondat de fenicieni, cu o vechime de 2700 ani. Vom face un tur în care vom admira principalele obiective turistice: impunătoarea Catedrala Santa Maria Assunta, un amestec de stiluri arhitecturale: bizantin, romantic, gotic, renascentist și baroc, Piazza Pretoria, cu impresionantele clădiri medievale, Capela Palatina, construită în anul 1132, Pallazzo dei Normanni, una dintre cele mai de seamă curți regale europene, Biserica Martorana, fondata în anul 1143. Continuăm drumul către Monreale, unde se află una dintre cele mai mari catedrale din Europa, o capodopera arhitecturală, cea mai de preț comoară a Siciliei. Catedrala a fost fondata în 1172 de către Împăratul Normand Wilhelm al-II-lea și este un monument ce îmbină arta culturii arabe, normande și bizantine. Interiorul catedralei seamană cu o imensă casetă de bijuterii, cu picturi și decorațiuni din marmură viu colorată, mozaicuri și o curte interioară normandă impresionantă.

Comiso – Ragusa Ibla (46 €/adult) Dimineața devreme pleacăm spre Comiso, un oraș tradițional sicilian, cu numeroase monumente și opere de artă, vom admira Castelul de Naselli, simbolul orașului, Basilica dell’ Annunziata, Duomo di Comiso Chiesa dell’ Immacolata, Piazza San Biagio și biserica, Primăria, Palazzo Occhipinti. Turul continuă în orașul Modica, cu o istorie interesantă și arhitectură frumoasă, vom admira biserici impresionante, catedrale și clădiri medievale. Veți putea face shopping în magazinele cu specialități din ciocolată, aveți ocazia de a încerca gastronomia locală în restaurantele și cafenelele de aici. În jurul orei 17:00 ne îndreptam spre Ragusa Ibla, în partea de sud-est a Siciliei, pentru a admira arhitectura barocă, palate, biserici și clădiri deosebite. Pe traseu, vom face un popas pentru o degustare de ciocolată.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri