| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Archimede 4*, Roma

  • Destinația: City Break
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 205 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 3 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Bilete de avion și taxe de aeroport.

Tariful nu include: Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asigurare de călătorie și storno.
Oferta pentru city break în Roma este disponibilă cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Archimede 4*, Roma

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 21 februarie 28 februarie 7 martie 14 martie
Tarif sejur / adult 225,00 € 205,00 € 220,00 € 210,o0 €

Informaţii hotel Archimede – city break la Roma 2019

Hotelul Archimede 4* este situat la 400 metri distanță de Gara Termini din Roma, la 300 metri de stația de metrou și la 2 km de Colosseum. Clădirea din secolul al XIX-lea este elegantă, beneficiază de interioare decorate în stil italian clasic și de facilități moderne. Hotelul poate fi recomandat pentru un sejur de explorare a orașului. Proprietatea face parte din lanțul hotelier Raeli Hotels.

Facilități camere: mobilier clasic, seif, aer condiţionat, încălzire, birou, LCD, televiziune prin satelit, telefon, acces internet, minibar, duş, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, izolare fonică.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, sală de mese, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, lift, seif, aer condiţionat, încălzire, acces internet, cameră de bagaje, salon TV, spălătorie, serviciu de transfer (contra cost), birou de turism.

Informaţii utile pentru sejur în Roma

„Cetatea eternă”, Roma, este situată în partea central-vestică a Italiei, pe malul fluviului Tibru. Oraşul are o istorie îndelungată, de peste 2500 ani, fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice şi a Italiei moderne. Roma este un fascinant oraș istoric, monumental, cu clădiri impresionante, care marchează trecerea secolelor din antichitate si până în prezent. Roma Veche este orașul medieval și renascentist, cu piațete frumoase, catedrale impunătoare și faimosul Pantheon. În centrul acestei zone se află Colosseumul, Forumul Roman, Forumul lui Augustus, Forumul lui Traian, dealul Capitoliu cu muzeele sale. În partea modernă a orașului se află marile hoteluri, magazine și restaurante. Aici se gasesc Fontana di Trevi, Zidurile Aureliene, Mănăstirea Capucinilor, Le Quattro Fontane, Palazzo Massimo, Băile lui Dioclețian, Palatul Barberini, Palatul Quirinal. Roma găzduiește Statul Vatican, teritoriul suveran al Sfântului Scaun, reședința principală ecleziastică a Bisericii Catolice. Bucătăria italiană este renumită la nivel mondial, pastele, pizza, lasagna sau risotto sunt preparate cunoscute de orice vizitator.  Orașul Roma are două aeroporturi Leonardo da Vinci (Fiumicino), situat la 30 km de centru și Ciampino aflat la 15 km distanță de oraș.

Clima în Roma este mediteraneană, vara temperaturile depășesc deseori 32°C la prânz, iarna este blândă, temperatura medie este de 13°C. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Roma este primăvara. În orice perioadă a anului sunt posibile ploi de scurtă durată.

Moneda:

Mijloace de transport public: tramvaie, autobuze și metroul asigură transportul în Roma, pentru turiști este de preferat să circule cu metroul, deoarece tramvaiele nu trec pe lânga multe obiective turistice, iar autobuzele înaintează greu prin traficul aglomerat în orele de vârf. Cel mai economic abonament este cel pe zile, cu număr nelimitat de călătorii. Transferul din Aeroportul Leonardo da Vinci (Fiumicino) în Roma se poate face cu trenul sau cu autobuze. Călătoria durează aproximativ 35 minute. Din Aeroportul Ciampino cel mai ușor se ajunge în Roma cu autobuzul. 

Restaurante și cafenele: Restaurant Al Duello, Restaurant Antica Roma, Restaurant Cecilia Metella, Restaurant That’s Amore, Restaurant Antica Birreria Peroni, Restaurant Papa Rex

Obiective turistice:

Colosseumul este cea mai impresionantă clădire păstrată din timpul Imperiului Roman. Amfiteatrul Flavian (numele inițial al edificiului) a fost construit în timpul Împaratului Vespasian, în perioada 72-80 d.Chr. și adăpostea până la 50 000 spectatori. Colosseumul era utilizat pentru luptele dintre gladiatori, vânarea animalelor sălbatice aduse din Africa, simularea unor faimoase bătălii și pentru execuții. Taxe de intrare: 15.50 € (bilet adult), 10.50 € (tineri între 18-25 ani), 4.50 € (copii sub 18 ani, adulți peste 65 ani), copiii sub 6 ani nu plătesc.

Forumul Roman a fost centrul vieții politice din Imperiul Roman, aici se organizau procesiuni triumfale, alegeri și se reunea Senatul. Forumul este înconjurat de ruinele clădirii ce adăpostea Senatul – Curia, templelor lui Saturn, Vesta, Vespasiasn și Titus, Castor și Polux, Antoniu și Faustina, bazilica Julia și bazilica Aemilia. Taxe de intrare: 12 € (bilet adult), 7.50 € (elevi și studenți).

Vaticanul, orașul stat, a fost înscris pe lista patrimoniului cultural UNESCO în anul 1984. Bazilica Sfântul Petru (Basilica di San Pietro), reprezintă inima romano-catolicismului, se crede că după crucificare Apostolul Petru, considerat primul papă, ar fi fost înmormântat aici. Domul a fost proiectat de Michelangelo și cea mai valoroasă sculptură renascentistă La Pieta se află aici. Capela Sixtină din Palatul Papal a fost pictată de Michelangelo Buonarroti, în anul 1510, cele mai cunoscute fresce pictate sunt „Geneza”, „Judecata de Apoi”. Muzeele Vaticanului păstrează colecții valoroase din Egipt, Orient, Etruria. Taxa de intrare Muzeul Vatican: 15 € (bilet adult), 8 € (copii sub 14 ani, studenți). Pentru a evita aglomerația este de preferat să procurați bilete de intrare on-line. 

Fântâna Trevi (Fontana di Trevi)este cea mai faimoasă fântână din Roma. Fântâna, construită în stil baroc, este amplasată în piața Trevi din cartierul Quirinale și a fost finalizată în anul 1762. Legenda spune că aruncarea unei monezi în Fântâna Trevi, asigură o reîntoarcere la Roma.

Pantheonul, „templul dedicat tuturor zeilor” a fost construit de Împaratul Hadrian în anul 126 d.Chr și reprezenta un simbol al puterii împaratului. În anul 609 Pantheonul a fost transformat într-o biserică creștină, Împaratul bizantin Focas a dăruit clădirea papei Bonifaciu al IV-lea, fiind primul templu păgân devenit edificiu creștin din Roma.  În Pantheon intrarea este gratuită.

Dealul Capitolin este cea mai mică dintre cele șapte coline ale Romei, în perioada Imperiului Roman a fost centrul religios al orașului. Aici se aflau Tabularium, arhiva imperială și mai multe temple, Templul lui Juno, Templul lui Virtus și Templul lui Jupiter, cel mai important templu din Roma antică. În Evul Mediu Capidoglio a devenit centrul politic, Michelangelo a proiectat și renovat Piazza del Campidoglio și clădirile Palazzo Senatorio, Palazzo Nuovo și Palazzo dei Conservatori. Cele trei palate formează împreună Muzeele Capitoline, care adăpostesc colecții de statui romane, grecești și egiptene. Taxe de intrare: 12 € (adulți), 10 € (copii sub 18 ani, persoane peste 65 ani).

Dealul Palatin este legat de mitologia romană, se crede că aici au fost găsiti gemenii Romulus și Remus de lupoaică și că acesta a fost locul în care Romulus a decis construirea orașului. În perioada republicii antice, peronalități ca Augustus, Cicero sau Marcus Antonius aveau reședințele aici. În perioada medievală a găzduit biserici și mănăstiri, în anul 1550 a devenit proprietatea cardinalului Alessandro Farnese, care a fondat prima grădină botanică din Europa. Taxă de intrare: 9 €/adult

Bazilica Sfântul Ioan (Basilica San Giovanni in Laterano) este catedrala Romei și cel mai vechi lăcaș creștin. Inițial primul împarat creștin, Constantin, a donat Palatul Lateran episcopului Romei în secolul al IV- lea. Sfințirea oficială a bisericii a fost prezidată de Papa Sylvester I în anul 324, când a fost declarată Domul lui Dumnezeu, a fost așezat scaunul papal și a devenit catedrala Romei. Pe ușa centrală este scris: “Lateran, cea mai sfânta biserică dintre bisericile orașului și ale lumii, fiind mama și capul lor.” Bazilica a fost renovată de mai multe ori în perioada medievală de Francesco Borromini, iar mai târziu de Alessandro Galilei. San Giovanni in Laterano este scaunul ecleziastic al Papei, Episcopului Romei. Intrarea este gratuită.

Parcul Villa Borghese este cel mai mare din Roma, găzduiește un lac artificial, temple, fântâni, statui și mai multe muzee. Pe locul parcului se afla în secolul al XVI-lea o podgorie, care a fost transformată în parc de către cardinalul Scipione Borghese și a fost construită vila. În anul 1903 parcul a fost deschis publicului, iar în anul 1911 a găzduit Expozitia Mondială. În parc se află Muzeul și Galeria Borghese cu impresionante colecții de sculpturi și picturi, Templul lui Asclepios, Galeria Națională de Artă Modernă, Muzeul Național Etrusc cu o colecție de obiecte pre-romane, amfiteatrul Piazza di Siena, Arcul lui Settimio Severo, Grădina Botanică.

Excursie gratuită:

Vizită în EUR, cartierul din sudul centrului capitalei italiene, construit din ordinul lui Benito Mussolini, pentru Expoziția Universală din Roma în anul 1942. Evenimentul a fost anulat datorită începerii celui de-al II-lea Război Mondial. Ansamblul  de clădiri monumentale și bulevarde vaste scrie istoria Italiei moderne, din epoca fascistă până în prezent (exclusiv posesorilor de Card Senior Voyage Club).

Excursii opționale:

Vizită în Roma, Cetatea Eternă: Traseul începe din Piazza Santa Maria Maggiore, ne îndreptăm spre Colosseum, apoi vizită Biserica San Pietro in Vincoli, traversăm Via dei Fori Imperiali și vizităm Columna lui Traian, Capitoliu, Biserica Jesu și Pantheon-ul. Admirăm Fontana di Trevi, cea mai renumită fântână arteziană din Roma și Piazza di Spagna.

Vatican și Tivoli: Itinerariul cuprinde  Bazilica San Pietro, centrul romano-catolicismului, vastele Muzee ale Vaticanului, cu celebra Capelă Sixtină și Stanze di Raffaello. După-amiază ne îndreptăm spre orașul Tivoli (Tibur) aflat la aproximativ 40 km distanță de Roma. În Tivoli vom admira cele mai spectaculoase grădini din Europa, vom vizita ruinele Villei Adriana, care datează din epoca romană și Villa D`Este, construită în secolul al XVI-lea, cu o generoasă grădină amenajată cu terase, peșteri, fântâni și cascade superbe.

Napoli și Insula Capri: Ne îndreptăm spre Golful Napoli pentru a explora facinantul oraș Napoli, vizităm fosta reședință regală Castelul Nuovo (Maschio Angioino), Teatrul San Carlo, Piața Plebiscitului și Palazzo Reale, reședința viceregilor spanioli și a casei regale de Bourbon. Urmează insula Capri, o destinație splendidă, luxoasă, vom vizita stațiunile Capri și Anacapri. Insula Capri este faimoasă pentru frumusețile ei naturale, țărmul calcaros al Mării Tireniene este întretăiat de golfuri, peșteri și stânci abrupte. Cei care doresc pot explora Grotta Azzura sau orașul antic Pompei individual.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri