| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • programe sociale napoli grand meridiana
 • programe sociale napoli grand meridiana
 • programe sociale napoli grand meridiana
 • programe sociale napoli grand meridiana
 • programe sociale napoli grand meridiana
 • programe sociale napoli grand meridiana
 • programe sociale napoli grand meridiana
 • programe sociale napoli grand meridiana
 • programe sociale napoli grand meridiana
 • programe sociale napoli grand meridiana
 • programe sociale napoli grand meridiana
 • programe sociale napoli grand meridiana

Grand Meridiana 4*, Napoli-Sorrento

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 390 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: demipensiune (apă și vin la masă); Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-NAP-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Excursie în Napoli; Asistență turistică.

Tariful nu include: Asigurare medicală de călătorie și storno; Taxă de stațiune; Excursii opționale.
Oferta pentru sejur în Napoli-Sorrento este disponibilă cu plecare din București. Adulții fără însoțitor cu vârsta ≥ 55 ani plătesc supliment 50 €/sejur, posesorii de Card Senior Voyage Club nu plătesc suplimentul. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Grand Meridiana 4*, Napoli-Sorrento

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 11 martie 13, 18, 22, 27 aprilie 2, 4, 6, 9, 11 mai 13, 16, 18, 20 mai 23, 25, 27, 30 mai 1, 3, 6, 8 iunie
Tarif sejur / adult 390,00 € 390,00 € 410,00 € 410,00 € 410,00 € 410,00 €

Informaţii hotel Grand Meridiana – programe sociale Napoli-Sorrento 2017

Grand Hotel Meridiana 4* este situat într-o zonă liniștită din Lettere, în apropierea orașului Castellammare di Stabia din Golful Napoli și la aproximativ 25 km distanță de orașul Napoli. Hotelul beneficiază de o așezare excelentă, aproape de cele mai importante atractii turistice și de o priveliște frumoasă a Peninsulei Sorrentina.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, radio, ceas deșteptător, telefon, minibar, aer condiționat, cadă sau duș, articole de toaletă gratuite, uscător de păr.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, family room, aer condiţionat, acces internet, lift, seif, încălzire, cameră de bagaje, sală de conferințe și petreceri, piscină exterioară, birou de turism, parcare (în apropiere).

Informaţii utile pentru sejur în Napoli – Sorrento

Napoli este al treilea oraș ca mărime din Italia, capitala regiunii sudice Campania, situat pe malul Golfului Napoli și la poalele Vezuviului. Istoria lui debutează în secolul al VI-lea î.e.n., când a fost fondat de navigatorii greci cu numele Neapolis, oraşul nou. Neapolis a beneficiat de o epocă înfloritoare sub administrația elenă și romană, a fost capturat de ostrogoți și a devenit apoi ducat sub ocrotirea Constantinopolului și în cele din urmă a Papalității. În perioada medievală a fost administrat de spanioli și francezi, a făcut parte din Regatul celor Două Sicilii și a fost integrat în Regatului Italiei în anul 1861. Datorită moştenirii culturale și artistice generoase, centrul istoric din Napoli este inclus în Patrimoniul UNESCO, frumusețea orașului este cel mai bine definită de zicala “Vedi Napoli, e poi muori!” (Vezi Napoli și apoi poți să mori). Legenda spune că pizza s-a născut în Napoli, prima ar fi fost preparată în anul 1889, cu ocazia vizitei regelui Umberto și a reginei Margherita. Pizza era un preparat al locuitorilor săraci și semăna cu o plăcintă, bucătarul a îmbunătățit banala rețetă, iar ornamentul imita steagul italian pentru a-l impresiona pe rege.  

Sorrento este un orășel italian pitoresc, situat pe litoralul Peninsulei Sorrentina, în extremitatea sudică a Golfului Napoli și o renumită destinație turistică. Litoralul peninsulei este fermecător, așezat între mare și munte, cu o o panoramă uluitoare a golfului, a impunătorului Vezuviu, a Insulei Capri și a livezilor imense de lămâi și măslini, cu numeroase stațiuni idilice. Așezarea și-a păstat atmosfera rustică, cu străzi înguste, labirintice, cu clădiri vechi, frumos colorate și cu arhitectură cochetă, numeroase obiective turistice.

Clima: Napoli are o climă mediteraneană, cu zile însorite și temperaturi ridicate în timpul verii și zile ploioase și răcoroase în timpul iernii. Toamna și primăvara sunt ideale pentru a explora zona datorită temperaturilor blânde. În lunile iulie și august temperatura depășește deseori 30°C, iar precipitațiile sunt foarte rare. Iarna debutează cu precipitații și ceață, temperatura nu scade sub 5°C.

Moneda: €

Obiective turistice:

Palazzo Reale din Napoli, a fost reședința viceregilor spanioli și a casei regale de Bourbon. Palatul beneficiază de o arhitectură impresionantă, construcția a început în secolul al XVII-lea și a fost modernizat de mai multe ori. Fațada este decorată cu opt regi aparținând familiilor dinastice, care s-au succedat la conducerea orașului. Pot fi admirate grădinile superbe, apartmentele regale, teatrul, capela Palatine, piesele de artă ale muzeului, Biblioteca Națională și Piazza del Plebiscito din fața palatului.

Castelul Maschio Angioino din Napoli a fost ridicat sub domnia lui Carol I de Anjou, în secolul al XIII-lea, servind drept fortăreață și reședință regală. Castelul a devenit un important centru cultural în timpul domniei lui Robert de Anjou, fiind frecventat de numeroși artiști și oameni de știință, printre care Giotto, Petrarca, Boccaccio. Administrarea aragoneză i-a definitivat forma de cetate, a fost adăugat arcul de triumf de la intrarea principală. În prezent castelul găzduiește Muzeul Municipal și diferite evenimente culturale.

Castelul dell`Ovo este cel mai vechi din Napoli, construit pe insula Megaride în secolul al XII-lea de normanzi, pe ruinele unor construcții mai vechi. Castelul este conectat cu orașul printr-un drum pietruit, actualul castel a fost ridicat în secolul al XV-lea. Castelul adăpostește în prezent Muzeul de Preistorie și este gazdă pentru evenimente cultural și expoziții. Numele castelului provine dintr-o veche legendă, potrivit căreia poetul latin Vergilius ar fi ascuns în fundație un ou pentru a asigura stabilitatea construcției.

Castelul Sant’Elmo este o cetate medievală ridicată în secolul al XIII-lea pe un deal, în apropiere de Certosa San Martino lângă Napoli, Italia. Numele cetății, Sant’Elmo, provine de la numele unei vechi biserici din secolul al X-lea. Cetatea a fost modificată în secolul al XVI-lea dobândind forma hexagonală actuală, a avut un rol militar, defensive, a servit drept închisoare, iar în prezent găzduiește un muzeu.

Duomo di Napoli (Cattedrale di San Gennaro) este o catedrală medievală, fondată în secolul al IV-lea pe ruinele unui templu elen dedicat zeului Apollo. Clădirea actuală a fost ridicată în secolul al XIV-lea și a fost consolidată și modificată de mai multe ori, din construcția inițială asupraviețuit doar Baptisteriul. Catedrala este dedicată Maicii Domnului, însă credincioșii o atribuie Sfântului Gennaro, patronul spiritual al orașului. Domul deține relicve sfinte ale martirului, considerate miraculoase și devine loc de pelerinaj în lunile mai, septembrie ți decembrie.

Bisericile din Napoli sunt construcții impresionante, decorate cu lucrări de artă ale artiștilor italieni renumiți, pot fi menționate: San Gregorio Armeno, Santa Maria del Carmine, Capela Santa Maria della Pieta, Gesu Nuovo, San Giovanni a Carbonara, Girolamini, San Domenico Maggiore.

Muzeul Național de Arheologie din Napoli deține o colecție impresionantă de artefacte romane din Pompei, Stabiae, Herculaneum și lucrări de artă din perioada greacă, romană și renascentistă. Muzeul a fost fondat în anul 1750 de regele Carol al III-lea al Spaniei și se mândrește cu exponate extreme de valoroase precum colecția Farnese, papirusurile din Herculaneum, statui de bronz romane, mozaicuri recuperate din Pompei, artefacte egiptene.

Muzeul Capodimonte găzduiește colecții de artă din perioada cuprinsă între secolele al XIII-lea și al XVIII-lea, care au aparținut familiei Farnese, moștenite de la familia Bourbon. Colecția Romană include opere de artă realizate de Michelangelo, Tiziano, El Greco, Raffaello și Botticelli.

Mănăstirea San Francisco din centrul orașului Sorrento a fost construită de franciscani în secolul al VII-lea. Biserica în stilul baroc a fost ridicată în secolul al XIV-lea, iar fațada a fost reconstruită din marmură albă în anul 1926. Mănăstirea este un amestec captivant de stiluri arhitecturale diferite, din epoca păgână până în Evul Mediu.

Catedrala Sfinților Filip și Giacomo, aflată în fața Palatului Arhiepiscopal din Sorrento, a fost ridicată pe ruinele unui templu antic în secolul al XI-lea și refăcută în stilul romanic în secolul al XV-lea. Clădirea monumentală a fost renovată de mai multe ori, fațada a fost renovată în anul 1924 în stilul neogotic.

Muzeul Correale di Terra Nova din Sorrento afost inaugurat în anul 1924, expoziția cuprinde artefacte vechi romane și grecești, o bogată colecție de picturi din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, atribuite artiștilor Artemisia Gentileschi, Batts Caracciolo, Solimena, Van Dyck, Kassel, Belvedere, Pitloo, Duclère, Gigante and Palizzi, ceasuri vechi, piese de porțelan, mobilier și ornamente orientale. Colecția muzeului a fost donată de conții Alfredo și Pompeo Correale, pentru a recrea atmosfera aristocratică.

Excursii gratuite:

Excursie în Napoli: Itinerariul dedicat fascinantului oraș Napoli cuprinde următoarele obiective turistice: Castelul Nuovo, Teatrul San Carlo (Opera), Piazza del Plebiscito și Palazzo Reale.

Tur panoramic al Peninsulei Sorrentina: Sorrento este o stațiune estivală renumită, situată în partea de nord a peninsulei sorrentine. Orașul este fermecător, cu clădiri vechi, elegante, cu o istorie îndelungată și o promenadă spectaculoasă a golfului și a insulei Capri și cu plaje frumoase. Plimbarea de seară a devenit o tradiție locală, iar lichiorul tradițional limoncello merită savurat (bonus posesorilor de Card Senior Voyage Club).

Excursii opționale:

Roma și Bazilica San Pietro: Excursia vă permite să admirași câteva obiective turistice renumite ale “cetății eterne” precum: Colosseum, Via dei Fori Imperiali, Columna lui Traian, Piața Veneția, Monumentul Vittorio Emanuele II, Capitoliul, Panteonul, Piața Navona, Fontana di Trevi și Piața Spaniei. Bazilica San Pietro din Vatican este definiția grandorii creștinismului, o construcție monumentală.

Muzeele Vaticanului și Basilica San Pietro: Vastele Muzee ale Vaticanului păstrează în zeci de încăperi la fel spectaculoase, colecții valoroase din Egipt, Orient, Etruria, copleșitoare prin număr și valoarea inestimabilă. Bazilica  San Pietro reprezintă centrul romano-catolicismului, se crede că după crucificare Sfântul Apostolul Petru ar fi fost înmormântat aici. Domul a fost proiectat de Michelangelo și cea mai valoroasă sculptură renascentistă La Pieta se află aici. Capela Sixtină din Palatul Papal a fost pictată de Michelangelo în anul 1510.

Insula Capri este o destinație luxoasă, cu tradiție îndelungată, care a fascinat împărați, artiști și oameni celebri încă din antichitate. Insula are două porturi Marina Piccola și Marina Grande, cele mai mari orașe sunt Capri şi Anacapri. Plimbările cu barca spre insula Capri, dezvăluie frumusețile ei naturale, țărmul calcaros al Mării Tireniene întretăiat de golfuri, peșteri și stânci abrupte. Vom folosi funicularul pentru vizitarea orașului Capri cu celebra Piață Umberto, din Anacarpi putem urca spre Muntele Solaro cu telescaunul. La coborâre se vizitează Villa San Michele, renumită pentru grădinile decorate cu piese de artă antice.

Coasta Amalfi este cea mai frumoasă zonă de litoral italian, un amestec de stânci abrupte, versanți împăduriți, sate pitorești, ce coboară în terase spre mare. Amalfi Drive este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri europene cu o panoramă superbă a litoralului.

Pompei și Vezuviu: Orașul Pompei, distrus de erupția vulcanului Vezuviu în anul 79 e.n., oferă vizitatorilor posibilitatea de a cunoaște detalii privind viaţa de zi cu zi a romanilor. Pompei a stat sub cenușa vulcanică de la producerea catastrofei până în anul 1748, când primele săpături au scos la iveală metropola conservată de lavă. Se vizitează Băile Romane, Forumul, vilele ridicate de împărații romani și muzeul.  

Vezuviu este cel mai cunoscut vulcan din Italia, erupția catastrofală din anul 79 e.n. a îngropat în cenușă două orașe romane renumite, Pompei și Herculaneum, conservându-le. Astăzi, Vezuviu este în stare latent, poate fi admirat de la o altitudine de aproximativ 3000 metri, de pe marginea craterului său.

© 2012, DAIAVEDRA

Vizualizare hartă mărită


Comentarii și review-uri