| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Livadhiotis City 3*, Larnaca

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 484 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: demipensiune (vin și apă în timpul meselor); Bilete de avion și taxe de aeroport; Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asigurare medicală de călătorie și storno; Asistență turistică; O excursie gratuită.

Tariful nu include: Excursii opționale și intrări la obiective turistice.
Oferta pentru Cipru este disponibilă pentru toate vârstele, cu plecări din București şi Cluj-Napoca. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Livadhiotis City 3*, Larnaca

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 3, 17, 24 martie 2017
Tarif sejur / adult 484,00 €

 

Informaţii hotel Livadhiotis City – programe sociale Larnaca 2017

Hotelul Livadhiotis City 3* este amplasat într-o zonă centrală a orașului Larnaca, la aproximativ 100 metri distanță de Plaja Phinikoudes, în apropierea Bisericii Sfântul Lazăr și a portului. Hotelul beneficiază de atmosferă prietenoasă și de servicii bune, poate fi recomandat pentru explorarea zonei.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, telefon, seif, aer condiţionat, încălzire, acces internet, cafetieră, minibar, fier de călcat, duş sau cadă, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, cafenea, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, lift, seif, cameră de bagaje, aer condiţionat, încălzire, acces internet, internet-cafe, spălătorie, închirieri biciclete, birou de turism, serviciu de transfer (contra cost), parcare.

Informaţii utile pentru sejur în Larnaca

Larnaca se află în partea de sud-est a Ciprului, la aproximativ 45 km distanță de capitala, Nicosia. Orașul are o istorie îndelungată, de peste 6000 ani, iar legenda spune că ar fi fost întemeiat de Kittim, nepotul lui Noe. Fondat inițial de fenicieni, orașul s-a fost dezvoltat sub grecii micenieni în secolul al XIII- lea î.Chr. cu numele Kition, devenind un important port comercial. Orașul Larnaca a fost disputat de  greci, perşi, egipteni, romani, bizantini, franci, veneţieni, turci, britanici de-a lungul secolelor, datorită poziției sale strategice din Marea Mediterană. Larnaca este cunoscută în prezent, pentru plajele sale aurii, pentru gastronomia excelentă și vinurile parfumate, pentru infrastructura turistică ireproșabilă și pentru explorarea istoricei antice, prin vizitarea sitului arheologic Kition și muzeelor de arheologie și istorie.

Clima: Larnaca are un climat mediteranean, cu zile însorite pe parcursul întregului an. Verile sunt lungi și uscate, iar iernile blânde și scurte. Vara, temperatura aerului se situează între 32°C și 36°C, iar cea a apei atinge 28°C. Iarna, temperatura este în medie de 12°C.

Moneda: €

Mijloace de transport public: Pentru Larnaca și stațiunile apropiate, autobuzele sunt cel mai eficient și mai economic mijloc de transport în comun. Aeroportul International Larnaca se află la aproximativ 5 km distanță de oraș, transferul se poate face cu autobuzele intercity sau cu taxiul (cost estimativ 14 €).

Restaurante și cafenele: Restaurant Captain’s Table, Restaurant The Campanario, Cafeneaua Art 1900

Obiective turistice:

Ruinele orașului antic Kition, un important sit arheologic din Larnaca, datează din secolul al XIII- lea î.Chr. Cele mai remarcabile construcții ale complexului sunt templele și zidurile de apărare. Taxă de intrare: 1,71 €.

Choirokoitia este un sit arheologic inclus în patrimoniul UNESCO, datează din secolul al VII- lea î.Chr. Situl include case, morminte, ziduri de apărare și reușește să reconstruiască viața locuitorilor din neolitic.

Biserica Sfântul Lazăr (Ayios Lazaros) este un lăcaș de cult important pentru creștinii ortodocși, datorită legendei sale dar și datorită valorii ei arhitecturale. Potrivit legendei, Biserica Sfântul Lazăr a fost ridicată în secolul al IX- lea pentru a adăposti mormântul lui Lazăr, cel înviat din morți de Hristos, în Betania. În secolul al XVII- lea, biserica a fost reconstruită în stilul baroc și a devenit un loc de pelerinaj important pentru credincioșii creștini.

Fortul Larnaca a fost construit inițial în secolul al XIV- lea și consolidat în anul 1625, în perioada dominației otomane pentru a proteja orașul, apoi a folosit drept închisoare. În prezent, fortul adăpostește un muzeu arheologic.

Excursii opționale:

Excursie în Larnaca și Lefkara, itinerariul cuprinde: Biserica Sfântul Lazăr, care adăpostește mormântul Sfântului, continuăm spre Lacul Sărat Larnaca, o colonie pentru zeci de specii de păsări migratoare, și mai departe spre pitorescul sat Lefkara, unde vom degusta din tradiționala “loukoumia”. Aici vom explora străduțețe înguste ale satului și biserica, ce păstrează un mic fragment din crucea pe care a fost răstignit Hristos. Lefkara este renumit pentru broderii și pentru arhitectura în stil venețian.  La întoarcere, vom face un popas la un muzeu al măslinilor pentru a degusta produse tradiționale din măsline.

Excursie în Ayia Napa și Capo Greko, pe partea de est a insulei, traseul trece pe lângă satul Achna, părăsit în anul 1974, după invazia turcă, primul popas va fi la observatorul din orașul Derynia, pentru a privi de la distanță fosta stațiune cipriotă Famagusta, următorul popas va fi la pitorescul Capo Greko, unul dintre cele mai sudice puncte ale insulei. Peșterile marine de aici adăposteau comorile piraților mult timp în urmă. În faimoasa stațiune Ayia Napa vom vizita mănăstirea venețiană și portul.

Excursie în Paphos durează aproximativ opt ore, veți fi captivați de alternanța peisajelor, de la plantațiile cu struguri și citrice, de siturile arheologice și de legendele cipriote. Primul popas va fi la ruinele orașului antic Kourion, o așezare situată pe vârful colinelor, vom admira faimosul teatru greco-roman și mozaicurile păstrate, următoarea oprire va fi la legendara stâncă a Afroditei, unde Zeița s-ar fi născut din spuma mării. Itinerariul continuă cu descoperirea istoriei orașului Paphos inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. În Kato Paphos  vom trece prin Catacombele Sfântului Solomon și vom vedea coloana Sfântului Pavel, apoi vom vizita Casa lui Dionysos și vom admira mozaicurile conservate cu scene din mitologia elenă. La întoarcere vom vizita biserica Ayia Paraskevi din secolul al IX-lea și vom opri în satul Yeroskipou pentru a gusta din faimoasa delicatesă a zonei, „Loukoumia”.

Excursie în Munții Troodos: itinerariul începe cu Zoopigi, unde vom vizita Muzeul de Istorie al vinului Commandaria și vom degusta faimosul vin. Urmează vizitarea satului Agros, unde vom asista la o demonstrație de fabricare a produselor organice Rose și vom degusta lichior. La Casa Nikis vom degusta dulciuri tradiționale cipriote, ultima oprire va fi în pitorescul sat, Omodos, situat pe versantul sudic al Munților Troodos, renumit pentru vinurile locale și ornamentele complexe. Satul este pitoresc, cu căsuțe albe din piatră, aliniate pe străzi pietruite în jurul Mănăstirii Sfintei Cruci, una dintre cele mai vechi din Cipru.

Excursie în Munții Troodos și Mănăstirea Kykkos: Primul popas va fi în Piața din Troodos, un pic mai jos de Muntele Olimp, cel mai înalt din Cipru, de 1951 metri. Vom continua spre Throni, unde vom vizita Mormântul Arhiepiscopului Macarie al III-lea, primul președinte al Ciprului. Ne va încânta privelistea drumului rural și a pădurilor de pini spre faimoasa Mănăstire Kykkos construita în anul 1092. Mănăstirea dedicată Fecioarei Maria găzduiește una dintre cele trei icoane pictate de Sfântul Luca. La întoarcere vom trece prin satul Kakopetria și vom gusta „Loukoumades”, dulciuri din miere. 

Vizită la Castelul și Abația Bellapais: excursia ne poartă spre Nicosia, capitala insulei, vom trece „Linia Verde” de demarcare administrativă între Republica Cipru și Regiunea de Nord, ce aparține Turciei. Vom face o plimbare în Ciprul de Nord, după trecerea frontierei, vom vizita la Piața centrala și biserica Ayia Sofia. Turul continuă în regiunea Pentadaktylos (cinci degete), unde vom urca un spectaculos versant muntos și vom face un tur al castelului Sfântului Hilarion. Fortăreața construită din piatră datează din secolul al X-lea și beneficiază de priveliștea panoramică a Kyreniei și a coastei de nord a insulei. Urmatoarea oprire va fi în satul Bellapais. Abația Bellapais a devenit celebră fatorită romanului „Lămâi amare” de Lawrence Durrell. Această mănăstire construită între secolele al XII-lea și al XIII-lea este considerată a fi una dintre cele mai bine conservate monumente gotice de pe insulă, construită aproape în întregime din calcar local. Primii locuitori ai mănăstirii au fost preoți din ordinul Augustinian care au migrat din Ierusalim. Vom explora orașul Kyrenia,  cu portul său în formă de potcoavă, castelul medieval și străzile labirintice cu case din piatră, foarte bine conservate. Muzeul Castelului Kyrenia adăpostește faimoasa navă naufragiată din Kyrenia, fabricată din lemn. Nava datează din anul 300 î.e.n., ea a fost recuperată de pe fundul mării și conservată. Pentru această excursie este necesar pașaportul.

Vizită în Nicosia, singura capitală divizată din lume, servind atât partea elenă cât și partea turcă a Ciprului. La centrul de artizanat din Nicosia vom putea observa meșteri care țes, împletesc coșuri, sculptează în lemn, manufacturiază articole din piele, ceramică și cupru. Vom admira poarta Famagusta, restaurată de curând și continuăm spre Palatul Arhiepiscopului, unde vizităm Catedrala Sfântului Ioan și Muzeul Bizantin, ce găzduiește o colecție inestimabilă de icoane și relicve religioase. Turul continuă în cartierul vechi, „Laiki Yitonia”, aici vom avea timp la dispoziție pentru a lua prânzul și pentru plimbări printre magazine, case tradiționale și galerii de artă sau putem vizita granița ce împarte orașul.

Noaptea cipriotă vă oferă ocazia de a gusta preparate tradiționale „Cyprus Mezze” și de a vă alătura dansatorilor ciprioți de Sirtaki într-o tavernă tradițională cipriotă.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri