| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • Amorgos Boutique
 • Amorgos Boutique
 • Amorgos Boutique
 • Amorgos Boutique
 • Amorgos Boutique
 • Amorgos Boutique
 • Amorgos Boutique
 • Amorgos Boutique
 • Amorgos Boutique
 • Amorgos Boutique
 • Amorgos Boutique

Amorgos Boutique 3*, Larnaca

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 461 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Amorgos Boutique 3*, Larnaca

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 25 martie 8, 15, 22 aprilie 6, 13, 20 mai
Tarif sejur / adult 461,50 € 461,50 € 478,00 €

 

Informaţii hotel Amorgos Boutique – programe sociale Larnaca 2016

Hotelul Amorgos Boutique 3* este situat în centrul orașului Larnaca, la doar 100 metri distanță de plajă. Hotelul este cochet, de tip boutique, decorat cu mobilier de design contemporan, beneficiază de o atmosferă intimă, poate fi recomandat pentru o vacanță estivală cuplurilor.

Facilități camere:  mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, seif, aer condiţionat, birou, încălzire, uscător de păr, halat de baie, papuci de casă, articole de toaletă gratuite, duș, cafetieră, minibar, acces internet (contra cost), balcon, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, bar, internet cafe, centru de afaceri, camere pentru nefumători, lift, seif, încălzire, cameră de bagaje, aer condiţionat, spălătorie, acces internet (contra cost), închirieri auto, birou de turism, serviciu de vânzare bilete, bancomat, parcare.

Informaţii utile sejur în Larnaca

Larnaca se află în partea de sud-est a Ciprului, la aproximativ 45 km distanță de capitala, Nicosia. Orașul are o istorie îndelungată, de peste 6000 ani, iar legenda spune că ar fi fost întemeiat de Kittim, nepotul lui Noe. Fondat inițial de fenicieni, orașul s-a fost dezvoltat sub grecii micenieni în secolul al XIII- lea î.Chr. cu numele Kition, devenind un important port comercial. Orașul Larnaca a fost disputat de  greci, perşi, egipteni, romani, bizantini, franci, veneţieni, turci, britanici de-a lungul secolelor, datorită poziției sale strategice din Marea Mediterană. Larnaca este cunoscută în prezent, pentru plajele sale aurii, pentru gastronomia excelentă și vinurile parfumate, pentru infrastructura turistică ireproșabilă și pentru explorarea istoricei antice, prin vizitarea sitului arheologic Kition și muzeelor de arheologie și istorie.

Clima: Larnaca are un climat mediteranean, cu zile însorite pe parcursul întregului an. Verile sunt lungi și uscate, iar iernile blânde și scurte. Vara, temperatura aerului se situează între 32°C și 36°C, iar cea a apei atinge 28°C. Iarna, temperatura este în medie de 12°C.

Moneda: €

Mijloace de transport public: Pentru Larnaca și stațiunile apropiate, autobuzele sunt cel mai eficient și mai economic mijloc de transport în comun. Aeroportul International Larnaca se află la aproximativ 5 km distanță de oraș, transferul se poate face cu autobuzele intercity sau cu taxiul (cost estimativ 14 €).

Restaurante și cafenele: Restaurant Captain’s Table, Restaurant The Campanario, Cafeneaua Art 1900

Obiective turistice:

Ruinele orașului antic Kition, un important sit arheologic din Larnaca, datează din secolul al XIII- lea î.Chr. Cele mai remarcabile construcții ale complexului sunt templele și zidurile de apărare. Taxă de intrare: 1,71 €.

Choirokoitia este un sit arheologic inclus în patrimoniul UNESCO, datează din secolul al VII- lea î.Chr. Situl include case, morminte, ziduri de apărare și reușește să reconstruiască viața locuitorilor din neolitic.

Biserica Sfântul Lazăr (Ayios Lazaros) este un lăcaș de cult important pentru creștinii ortodocși, datorită legendei sale dar și datorită valorii ei arhitecturale. Potrivit legendei, Biserica Sfântul Lazăr a fost ridicată în secolul al IX- lea pentru a adăposti mormântul lui Lazăr, cel înviat din morți de Hristos, în Betania. În secolul al XVII- lea, biserica a fost reconstruită în stilul baroc și a devenit un loc de pelerinaj important pentru credincioșii creștini.

Hala Sultan Tekke este o moschee și un loc de pelerinaj foarte important pentru Islam. Moscheea se află în apropierea Lacului Sărat, la proximativ 6 km distanță de Larnaca. Lacul Sărat este populat de peste 80 de specii de păsări migratoare, printre care flamingo, secole de-a rândul de aici se extrăgea sare.

Fortul Larnaca a fost construit inițial în secolul al XIV- lea și consolidat în anul 1625, în perioada dominației otomane pentru a proteja orașul, apoi a folosit drept închisoare. În prezent, fortul adăpostește un muzeu arheologic.

Excursii opționale:

Excursie în Larnaca și Lefkara, itinerariul cuprinde: Biserica Sfântul Lazăr, care adăpostește mormântul Sfântului, continuăm spre Lacul Sărat Larnaca, o colonie pentru zeci de specii de păsări migratoare, și mai departe spre pitorescul sat Lefkara, unde vom degusta din tradiționala “loukoumia”. Aici vom explora străduțețe înguste ale satului și biserica, ce păstrează un mic fragment din crucea pe care a fost răstignit Hristos. Lefkara este renumit pentru broderii și pentru arhitectura în stil venețian.  La întoarcere, vom face un popas la un muzeu al măslinilor pentru a degusta produse tradiționale din măsline.

Excursie în Ayia Napa și Capo Greko, pe partea de est a insulei, traseul trece pe lângă satul Achna, părăsit în anul 1974, după invazia turcă, primul popas va fi la observatorul din orașul Derynia, pentru a privi de la distanță fosta stațiune cipriotă Famagusta, următorul popas va fi la pitorescul Capo Greko, unul dintre cele mai sudice puncte ale insulei. Peșterile marine de aici adăposteau comorile piraților mult timp în urmă. În faimoasa stațiune Ayia Napa vom vizita mănăstirea venețiană și portul.

Excursie în Nicosia și Kerynia cu o durată de aproximativ opt ore. Nicosia este singura capitală divizată din lume, servind atât partea elenă cât și partea turcă a Ciprului. Vom traversa orașul, trecând pe langă poarta Famagusta, Monumentul Libertatii și Palatul Arhiepiscopal, prima oprire va fi la Catedrala Sfântul Ioan. Apoi vom trece “Linia verde”, diviziunea politică între Republica Cipru și partea de nord a insulei, ocupată de turci în anul 1974, o incursiune unică în teritoriul unde tradiția orientală întâlnește lumea greacă. Următorea oprire va fi la mănăstirea gotică Bella Pais, faimoasă datorită romanului “Bitter Lemon” al lui Lawerence Durell. Complexul monahal a fost fondat în secolul al XIII-lea de preoții augustinieni, primii emigranți din Ierusalim. În Kerynia vom vizita portul și Castelul Medieval, care adăpostește una dintre cele mai vechi epave din lume, datează din anul 300 î.e.n. (40 €/adult)

Excursie în Paphos, călătoria de aproximativ opt ore vă captivează prin alternanța peisajelor, de la plantațiile cu struguri și citrice la siturile arheologice. Primul popas din zona Fasouri va fi în orașul antic Curium, uurmează vizitarea satului Omodos, renumit pentru producția celui mai vechi vin din lume, Comandaria. Omodos este un sat pitoresc, cu case din piatră și străduțe înguste, înconjurat de plantații de viță de vie, vom degusta băturile tradiționale și vom vizita Mănăstirea Sfintei Cruci. Vomface un scurt popas la Petra tou Romiou legendarul loc natal al zeiței Afrodita, născută din spuma mării. Orașul Paphos este inclus în totalitate în Patrimoniul UNESCO, vom vizita Casa lui Dionisos cu faimoasele mozaicuri, ruinele castelului Saranta Kolones și coloana Sfântului Pavel, unde ar fi fost biciuit apostolul pentru propăvăduirea creștinismul pe insulă. (40 €/adult)

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri