| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Bon Alpina 3*, Tirol

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 605 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Bon Alpina 3*, Tirol

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 28 iunie 2016 12, 19 iulie 2016
Tarif  adult / sejur 605,00 € 620,00 €

Informaţii hotel Bon Alpina – programe sociale în Tirol 2016

Hotelul Bon Alpina 3* se află în centrul stațiunii montane Igls, la 4 km de oraşul Innsbruck şi la câțiva pași distanță de telecabina spre zona de schi Patscherkofel. Hotelul beneficiază de atmosferă intimă, de facilități moderne, de piscine și centru spa. Hotelul poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare și pentru un sejur la schi.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, telefon, radio, seif, încălzire, birou, cadă sau duș, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, balcon (majoritatea).

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, lift, seif, cameră de bagaje, încălzire, acces internet, sală de fitness, centru spa și wellness (saună, baie cu aburi, masaj), piscină interioară, piscină exterioară, solar, loc de joacă, sală de jocuri, parcare.

Informaţii utile sejur în Igls

Igls este o stațiune mică situată la aproximativ 5 km distanță de Innsbruck, pe un platou montan cu altitudinea de 900 metri din vecinătatea masivului Patscherkofel. Igls beneficiază de amplasare pitorească, de o priveliște frumoasă a orașului Innsbruck, de atmosferă liniștită și de infrastructură turistică modernă. Multele olimpic Patscherkofel este adaptat sportivilor profesionişti, dar și amatorilor de sporturi de iarnă, pistele de schi șerpuiesc la vale până în satul Igls. Instalaţiile de cablu ajung până la altitudinea de 2250 metri, de unde pornesc 18 km de pârtii uşoare şi de dificultate medie. În timpul verii oaspeții sunt fascinați de peisajele alpine descoperite pe parcursul drumețiilor montane sau a plimbării cu telecabina.

Orașul Innsbruck este capitala provinciei Tirol, situat în  partea sud-vestică a Austriei, în Valea Inn, și-a câștigat renumele internațional prin găzduirea Olimpiadei de Iarnă în anii 1964 și 1976. Innsbruck beneficiază de cinci pârtii de schi construite la standarde olimpice, iar pe ghețarul Stubal, aflat la aproximativ 40 km distanță, se poate schia tot timpul anului. Datorită așezării sale între munți, Innsbruck este destinația ideală pentru a practica schi iarna și alpinism vara, însa cucerește vizitatorii și prin viața sa culturală, prin istoria sa indelungată, prin arhitectura, prin ambientul ospitalier, cu numeroase restaurante, baruri, cafenele.

Clima: Landul Tirol are un climat temperat-continental, datorită altitudinii înalte pârtiile sunt acoperite cu zăpadă cea mai mare parte din an. Iernile sunt reci cu temperaturi ce scad până la -12°C, iar vara temperatura este  variabilă și imprevizibilă, temperatura osciland între 17-30°C. Primăvara este scurtă cu zile calde, temperatura este de cel mult 15°C.

Moneda: €

Obiective turistice:

„Acoperișul de aur”, simbolul orașului Innsbruck, este balconul unei clădiri în stil gotic, placat cu peste 2000  de cărămizi din cupru aurit. Clădirea a fost construită de Arhiducele Friedrich al IV- lea în secolul al XV- lea pentru familia regală, care urmarea din luxoasa lojă turnirurile, jocurile și festivitățile, care se desfășurau în piața centrală a orașului.

Palatul Hofsburg din Innsbruck a fost fondat la sfârșitul secolului al XV- lea de Arhiducele Sigismund, apoi construcția a fost continuată de către împaratul Maximilian. De-a lungul timpului a fost extins și redecorat de mulți monarhi austrieci, însă Împărăteasa Maria Tereza este cea care a dat palatului aspectul monumental, baroc, de astăzi.

Castelul Ambras (Ambras Schloss) își leagă existanța de activitatea Arhiducelui Ferdinand al II- lea, un prinț entuziast în cunoașterea artei renascentiste și a științei epocii. El a fondat colecțiile Ambras și a proiectat muzeul într-un concept avangardist și ultramodern pentru secolul al XVI-lea.

Catedrala Sfântul Iacob din Innsbruck a fost reconstruită în anul 1724, pe locul unei biserici gotice. Interiorul în stil baroc a fost în parte executat de frații Asam. Cea mai impresionantă piesă este „Madona cu Pruncul” (Maria Hilf) de pe marele altar, pictată de artistul german Lucas Cranach cel Bătrân.

Excursii gratuite:

Tur panoramic în München, al treilea oraș ca mărime din Germania și unul dintre cele mai prospere orașe europene. Orașul, capitala landului Bavaria, este situat în Câmpia Bavariei, pe malurile râului Isar. Prima atestare apare în secolul al XII-lea, în timpul administrării Bavariei de către ducele Heinrich der Lowe, fiind legată de o mănăstire benedictină de călugări. În scurtă vreme așezarea devine cetate, apoi capitala ducilor Bavariei, un important centru cultural și artistic în timpul Sfântului Imperiu Roman și al Imperiului German. După Primul Război Mondial și instaurarea republicii începe o istorie tulbure datorită crizei economice, urmată de ascensiunea nazismului și venirea la putere a lui Hitler. În urma celui de-al Doilea Război Mondial oraşul a fost reconstruit în urma distrugerilor majore provocate de conflictele militare. München este faimos pentru arhitectura impresionantă, pentru numeroasele evenimente culturale și festivaluri, pe care le găzduiește. Cele mai reprezentative obiective turistice sunt: Palatul Nymphenburg, Marienplatz, Frauenkirche, Peterskirche, Deutsches Museum, Palatul Residenz, Muzeul BMW și BMW Welt , Neues Rathaus și Altes Rathaus.

Excursii opționale:

Salzburg este unul dintre statele federale ale Austriei, situat în partea central-vestică, cu capitala în orașul omonim. Salzburger Land este renumit pentru peisaje montane pitorești, cu munți semeți, pășuni, lacuri și izvoare termale, o parte a regiunii este insclusă în Parcul Național Hohe Tauern. Culmile înzăpezite din jurul Văii Gastein, pârtiile impecabile din zona Zell am See-Kaprun și zona schiabilă Ski Circus, ce cuprinde zonele Saalbach-Hinterglemm și Leogand-Seefelden atrag anual mii de iubitori ai sporturilorde iarnă. Centrul vechi al orașului, Altstadt, este fermecător cu clădirile în stil baroc, cu magazine cochete, aici veți putea admira casa în care s-a născut genialul compozitor Wolfgang Amadeus Mozart. Fortăreața Hohensalzburg, situată pe platoul dealului Festungsberg, beneficiază de o importantă poziție strategică în zonă. O parte a construcției se păstrează din anul 1077, când a fost ridicat primul castel de către arhiepiscopul din Salzburg, fortăreața a fost extinsă în timpul Sfântului Imperiu Roman, iar în timpul domniei prințului-arhiepiscop Leonhard von Keutschach fortăreața a devenit castel, schimbând rolul militar cu cel politic. Accesul se poate face pietonal sau cu funicularul, priveliștea orașului Salzburg este superbă. Palatul Mirabell, o bijuterie a stilului baroc, a fost ridicat în secolul al XVII-lea, în timpul domniei prințului-arhiepiscop Wolf Dietrich von Raitenau. Succesorul său, prințului-arhiepiscop Markus Sittikus i-a schimbat numele din Castelul Altenau în cel actual. Palatul este renumit pentru grădinile sale cu fântâni frumoase și statui baroce ale zeilor romani.

Plimbare cu trenul cu aburi în Valea Zillertal, una dintre cele mai frumoase văi din landul Tirol. Traseul are o lungime de 32 km și parcurge o zonă muntoasă foarte frumoasă, cu “fabuloasa” viteză de 30 km/oră.

Castelul Neuschwanstein a fost construit în timpul domniei regelui Bavariei, Ludovic al II-lea, la sfârșitul secolul al XIX-lea în stilul romantic-renascentist. Legendarul castel german din apropierea localității Hohenschwangau este supranumit “castelul de basm” datorită arhitecturii impresionante și așezării în vârful unei stanci cu Alpii Bavariei în fundal.

Excursie în Garmisch Partenkirchen și la Linderhof: Garmisch Partenkirchen este una dintre cele mai renumite stațiuni de schi din Germania și găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din anul 1936. Stațiunea din apropierea vârfului Zugspitze, cel mai înalt din Germania, cu altitudinea de 2962 metri este considerată un paradis al sporturilor de iarnă. Elegantul castel Linderhof a fost ridicat din ordinul lui Ludovic al II-lea, pe domeniul de vânătoare al tatălui său. Acesta a fost refugiul favorit al regelui, castelul beneficiază de grădini elaborate, în stil renascentist.

Excursie în Bolzano și Merano: Orașul italian Bolzano, situat în sudul Tirolului, reprezintă un amestec interesant  între cultura italiană și cea germană. Aici vom putea vizita capela San Giovanni și Muzeul arheologic cu mumia lui Otzi, “omul zăpezilor”. Mumia a fost descoperită într-un ghețar din apropiere, bărbatul a trăit la sfârșitul neoliticului, în urmă cu aproximativ 5300 ani. Orașul Merano, înconjurat de munți cu înălțimea de peste 3000 metri, este renumit pentru producția de vinuri și pentru izvoarele termale.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri