| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Tryp Caparica Mar 4*, Costa Lisabona

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 5 nopți
  • Preț: 649 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 5 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: demipensiune; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-LIS-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Turul orașului Lisabona; Asigurare medicală de călătorie și storno; Asistență turistică.

Tariful nu include: Excursii opționale şi intrări la obiectivele turistice; Taxa locală (1 €/persoană/zi).
Oferta pentru Costa da Caparica este disponibilă cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Tryp Caparica Mar 4*, Costa Lisabona

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 10, 17 iulie
Tarif sejur / adult 649,00 €

 

Informaţii hotel Tryp Caparica Mar – programe sociale Costa da Caparica 2017

Hotelul Tryp Caparica Mar 4* este situat în partea centrală a stațiunii Costa da Caparica, la 50 metri distanță de plajă și la aproximativ 13 km distanță de Lisabona. Hotelul este modern, renovat de curând, cu o priveliște frumoasă spre Oceanul Atlantic şi plajă cu nisip fin, poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare și explorare a zonei.

Facilități camere: mobilier modern, telefon, LCD, televiziune prin satelit, acces internet, seif (contra cost), aer condiţionat, birou, cadă, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant principal, restaurant a la carte (internațional), două baruri, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, lift, seif, aer condiţionat, acces internet, săli de conferinţe şi petreceri, cameră de bagaje, sală de jocuri, bibliotecă, piscină exterioară cu secțiune pentru copii, solar, magazine, mini-club (copii între 4-12 ani), spălătorie, închirieri auto, birou de turism, parcare.

Informaţii utile litoral Costa de Caparica

Costa de Caparica este o stațiune situată pe malul Oceanului Atlantic (costa Lisboa) în partea de sud a estuarului fluviului Tejo și a capitalei Lisabona, la 50 km distanță. Costa da Caparica s-a dezvoltat rapid dintr-un sat liniștit de pescari într-o stațiune modernă, cu o plajă cu nisip fin, lungă de aproximativ 30 km și o atmosferă caldă, animată, cu hoteluri moderne, numeroase baruri și cluburi. În partea de sud a stațiunii se află Lagoa de Albufeira, o arie naturală protejată cu facilități excelente pentru practicarea sporturilor nautice. Tradiția fostului sat pescăresc se păstrează vie încă în piața de pește din Bairro dos Pescadores, iar în timpul verii sunt organizate festivaluri pline de ritm și culoare.

Clima: Costa da Caparica beneficiază de climă mediteraneană, cu influențe subtropicale și de ierni blânde. Iarna temperatura medie în timpul zilei este de 15ºC, cad precipitații însemnate cantitativ și bate vântul. Primavara și toamna temperatura medie este de 20°C. Vara durează aproape șase luni, din mai până în octombrie. Temperaturile sunt ridicate, depășind deseori 30ºC. 

Moneda: €

Obiective turistice:

Lisabona se află în partea de vest a țării, pe litoralul Oceanului Atlantic, aproape de estuarul fluviului Tejo. Istoria Lisabonei debutează în urmă cu 300 000 de ani, se spune că legendarul Ulise ar fi întemeiat orașul. Orașul a fost locuit de fenicieni, apoi de greci, cartaginezi și romani, fiind unul dintre cele mai importante porturi ale imperiului roman. În perioada dominației maure Lisabona devine capitala țării, iar mai înfloritoare perioadă o cunoaște între secolele al XV-lea și al XVIII-lea, când exploratorii portughezi descopereau teritorii noi în America de Sud, Africa şi o nouă rută spre India. Portugalia devenea un mare imperiu colonial cu o puternică flotă. După cutremurul devastator din anul 1755, orașul renaște din propria-i cenușă.

Castelul Sao Jorge din Lisabona este o veche fortăreață maură și reședință regală până în anul 1147, când Afonso Henriques, primul rege al Portugaliei o cucerește cu ajutorul cavalerilor cruciați. Regele dedică numele castelului, Sfântului Gheorghe, patronul spiritual al Angliei și devine reședința regală portugheză.

Turnul Belem a fost ridicat în secolul al XVI-lea, în perioada marilor descoperiri geografice, pentru a proteja estuarul Tejo. Arhitectura farului fortificat este în stilul manuelin și a devenit o emblemă a Lisabonei. Turnul este inclus în patrimoniul UNESCO.

Mănăstirea Ieronimilor (Jeronimos) este cel mai prestigios locaş de cult din Lisabona, inclusă în patrimoniul UNESCO. A fost construită în timpul domniei regelui Manuel I, pentru a comemora călătoria lui Vasco da Gama în India. Succesul voiajului a fost dedicat Sfintei Fecioarei Maria. Construcția Mănăstirii Ieronimilor a început în anul 1502, arhitectura este în stilul manuelin, îmbină stilul gotic cu elementele renascentiste.

Palatul Belem din Lisabona a fost construit în secolul al XVIII-lea, servind ca reședință regală și apoi a preşedinţilor Portugaliei, din anul 1910. Palatul beneficiază de decorațiuni impresionante, de grădini interioare și de un muzeu al republicii (Museu da Presidencia da Republica).

Palatul Naţional Ajuda din Lisabona este o bijuterie arhitecturală în stilul neoclasic și a fost reședință regală până la cutremurul din 1755. Interiorul este decorat cu piese de mobilier luxoase, tapițerii, statui, piese din porţelan şi candelabre extravagante, amintind de perioada de înflorire a imperiului colonial portughez.

Oceanario este interesantă expoziție acvatică, cu aproximativ 25000 de pești, păsări și mamifere marine. Oceanario din Lisabona deține un acvariu central imens, o adevărată incursiune în lumea viețuitoarelor marine.

Parcul Natural Sintra-Cascais este un complex inclus în patrimoniului universal UNESCO, cuprinde opt castele și palate încadrate de un cadru natural de poveste și Mănăstirea Capucinilor construită în anul 1560.

Palatul Național Sintra este situat în centrul istoric al orașului omonim. Palatul cu o istorie de peste opt secole, din perioada dominației maure până la sfârșitul monarhiei în anul 1910, este singurul care și-a conservat forma de la mijlocul secolului al XVI-lea până în zilele noastre. Primele referiri despre existența palatului datează din secolul al XI-lea și aparțin geografului Al-Bakr. După Reconquista etapele ale construcției, ce constau în lucrări  de consolidare și extindere, au fost finanțate de primii regi portughezi. Palatul a fost reședință a guvernatorilor mauri și a regilor creștini datorită climei plăcute, așezării privilegiate și peisajului încântător.

Palatul Monserrate a fost resedință de vară a baronului englez, Francis Cook, proprietarul unei bogate colecții de obiecte de artă din Marea Britanie. Palatul a fost reconstruit în anul 1863 pe ruinele unui conac neo-gotic în mijlocul unor grădini exotice superbe, amenajate în secolul al XVIII-lea. Palatul beneficiază de o arhitectură romantică, cu influențe medievale și maure.

Palatul Pena este considerat o capodoperă a arhitecturii romantice portugheze, construcția îmbină elegant mai multe stiluri: neogotic, neorenascentist şi oriental. Silueta construcției este fermecătoare cu turnuri de diferite forme, minarete, terase, arcade, ziduri împodobite și cupole în diferite culori, perfect armonizate. Palatul este așezat la o altitudine de 500 metri (destul de greu accesibil), încadrat de un peisaj de basm, copaci și plante aduse din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Palatul Queluz așezat între Lisabona și Sintra este o construcție care îmbină în mod armonios arhitectura cu așezarea lui pitorească, în mijlocul grădinilor. Palatul, fostă reședință a unui marchiz a devenit reședința de vară a monarhilor Portugaliei în secolul al XVII-lea. Un secol mai târziu palatul baroc a fost extins și restaurat în stilul rococo, sala tronului amintește de sala oglinzilor din Versailles având  candelabre de cristal venețian și cariatide aurite ce susțin plafonul.

Castelul Maurilor din Parcul Natural Sintra-Cascais a fost fortificație construită în timpul invaziei arabe din secolul al IX-lea, pentru apărarea liniei de coastă a Atlanticului. Fortificația a fost restaurată în mai multe rânduri de monarhii lusitani. Lucrările arheologice au scos la iveală artefacte vechi, din perioada neolitică și până în epoca medieval.

Palatul Quinta da Regaleira din Sintra a fost construit la sfârșitul secolului al XVII-lea și a fost reședință aristocratică, denumirea provine de la baroneasa da Regaleira, care l-a achiziționat în anul 1840. Reconstrucția palatului de la începutul secolului al XIX-lea este legată de numele lui António Augusto Carvalho Monteiro, un milionar portughez, extrem de cultivat. Arhitectul italian, Luigi Manini, a folosit o multitudine de stiluri arhitecturale: roman, gotic, romantic, manuelin pentru reconstrucția minunatului și misteriosului palat. O parte din elementele arhitecturale utilizate compun ansambluri cu semnificații mitologice, istorice, religioase, ezoterice (fântâna inițiatică, fântâna abundenței, terasa zeilor).

Cascais este o elegantă stațiune, situată la aproximativ 30 km distanță, în vestul capitalei, preferată de aristocrația europeană încă din secolul al XVIII-lea. Merită vizitate Muzeul Maritim (Museu do Mar), Biserica Nossa Senhora da Assuncao, Muzeul Castro Guimaraes. Stațiunea litorală Estoril, aflată în vecinătate, este renumită datorită peisajelor pitorești, Cazinoului, terenurilor de golf, grădinilor și plajei frumoase.

Parcul Natural Arrábida este o rezervație naturală inclusă în Patrimoniul Mondial Unesco, cu peisaje unice, cuprins între plajele fermecătoare cu nisip fin ale Atlanticului și crestele muntoase Arrábida, cu păduri de pin, eucalipt și palmieri, castele și mănăstiri medievale, înconjurate de livezi întinse de portocali.

Excursie gratuită:

Tur panoramic în Lisabona, cu ghid local și însoțitor de grup român, itinerariul cuprinde: Turnul Belem, Padrao dos Descobrimentos, monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei, Praca do Commercio, situată chiar pe malul Estuarului râului Tagus (Tejo) și la Mănăstirea Jeronimos, capodopera stilului „manuelin”, unde se află mormântul lui Vasco da Gama.

Excursii opționale:

Estoril – Cascais – Sintra – Cabo da Roca: Se vizitează Sintra, fosta reședință de vară a familiei regale portugheze cu o oprire Boca do Infierno, grota săpată de apele oceanului și renumita stațiune Cascais cu magnifica panoramă a Oceanului Atlantic. În Cascais se poate vizita portul pescăresc iar în Estoril puteți admira cel mai mare cazino din Europa (tarif: 45 €/adult).

Excursia în Lisabona începe cu vizita la Mănăstirea Ieronimilor din Belem, opțional putem vizita Muzeul caleștilor regale. Urmează turnul și monumentul Belem, apoi centrul istoric al Lisabonei, cu Piața Comerțului, Arcul de Triumf și zona pietonală. În Baixa vom admira liftul Santa Justa, călătoria cu liftul are ca destinație zona Chiado cu vechea Mănăstire do Carmo. În Alfama, cel mai vechi cartier al orașului vom vizita Catedrala (la Se), apoi ne îndreptăm spre Piața Marques de Pombal pe bulevardul Libertății (tarif: 39 €/adult).

Obidos – Fatima: Se vizitează orașul medieval Obidos, cu căsute albe tradiționale și balcoane din fier forjat, unde puteți degusta din cupe mici de ciocolată renumita ghinghinha (vișinată). Traseul continuă spre Sanctuarul Sfintei Fecioare de la Fatima, cel mai renumit loc de pelerinaj din Portugalia. Aici au avut loc mai multe apariții ale Fecioarei Maria în anul 1917 (tarif: 65 €/adult).

Evora este un oraș fascinant, inclus în Patrimoniul UNESCO, un adevărat mozaic cultural din regiunea Alentejo. Arhitectura tradițională este încântătoare, cu biserici clădiri albe decorate cu faianță pictată și cu balcoane din fier forjat, străduțe cu flori multicolore și piațetele cochete. Regiunea este renumită pentru brâzeturi și preparate din carne de porc. După traversarea Râului Tejo vom putea admira un frumos peisaj mediteranean, cu plantații de viță de vie și măslini. Vom face o plimbare pe strazile înguste din Evora, vom admira Templul Roman al zeiței Diana, Catedrala Romano-Gotică, Biserica Sao Francisco și Capela oaselor, Universitatea. Vom face o pauză pentru servirea prânzului pe cont propriu. Puteți degusta vinurile parfumate ale zonei și cunoaște meșteșugurile diverse din zona Alentejo (tarif: 65 €/adult)

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri