| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Costa Brava-Costa Maresme

  • Destinația: Programe Sociale
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 494 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: pensiune completă (vin și apă în timpul meselor); Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-BCN-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asistență turistică.

Tariful nu include: Asigurare medicală de călătorie și storno; Taxe de stațiune; Excursii opționale.
Tarifele sunt cu plecări din București. Ofertele pentru sejur în Costa Brava-Maresme sunt disponibile cu plecări din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Costa Brava-Costa Maresme

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 3, 10, 17 mai
24, 31 mai
Tarif sejur / adult 494,00 € 494,00 €

 

Programe sociale sejur Costa Brava – Costa Maresme 2019

Hotelurile de categoria 4* utilizate în acest program sunt următoarele: H Top Amaika 4* din Calella, H Top Calella Palace 4* din Calella, H Top Royal Sun 4* din Santa Susanna, Caprici 4* din Santa Susanna, Montemar Maritim 4* din Santa Susanna, Roger de Flor Palace 4* din Lloret de Mar, Tropic Park 4* din Malgrat de Mar, Guitart Central Park 4* din Lloret de Mar, Augusta Club 4* din Lloret de Mar, Gran Flamingo 4* din Lloret de Mar, H Top Royal Beach 4* din Lloret de Mar, H Top Pineda Palace 4* din Pineda de Mar.

Nominalizarea hotelului se va face cu o săptămână înainte de plecare.

Informaţii utile pentru litoral Costa Brava – Costa Maresme

Costa Brava este porțiunea de litoral a provinciei Girona, din nord-estul Spaniei, între Marea Mediterană și Munții Pirinei. Relieful seducător, clima blândă, istoria tumultoasă și infrastructura turistică modernă au transformat această zonă într-o destinație preferată de milioane de vizitatori. Zona se bucură de aproximativ 214 km de coastă, cuprinsă între Portbou în nord și Blanes în sud. Tossa de Mar, Lloret del Mar, Blanes, S’Agaro, Roses, Begur, Cadaques, Portlligat, Figueres sunt doar câteva dintre destinațiile potrivite pentru întreaga familie. Costa Brava atrage vizitatorii datorită parfumului medieval din centrele orașelor, urmelor civilizațiilor antice, golfurilor cu ape cristaline și nisip fin, munților impresionanți cu rezervații naturale, sporturilor nautice și aquapark-urilor și amprentelor culturale lăsate de artiști precum Salvador Dali, Pablo Picasso, Marc Chagall.

Costa Maresme este zona de litoral a Mării Mediterane, din provincia Barcelona, mărginită de zone muntoase și plaje întinse cu nisip fin. Costa Maresme cuprinde țărmul Spaniei din partea nordică a orașului Barcelona, dintre Montgat și Malgrat de Mar, cel mai important oraș fiind Mataro. Costa Maresme este renumită pentru pescuit, cultivarea legumelor și a viței de vie. Zona este pitorească, plajele sunt frumoase și clima blândă, litoralul beneficiază de o lungă tradiție în turism, hoteluri moderne, restaurante, baruri și facilități pentru practicarea sporturilor nautice. Cele mai cunoscute stațiuni sunt: Santa Susana, Calella, Canet de Mar, Pineda de Mar, Sitges, Badalona, Viladecans, St Pol de mar, Arenys de Mar. Cele mai utilizate mijloace de transport public între stațiuni sunt trenurile și autobuzele.

Clima: Costa Brava și Costa Maresme se bucură de climă mediteraneană, cu multe zile însorite și cu o temperatură medie anuală de 16°C. În timpul verii, temperatura diurnă poate depăși 36°C, iar cea nocturnă 26°C. Sezonul estival se prelungește toamna și primăvara, din luna aprilie până în octombrie, temperatura ajunge la 26°C.

Moneda: €

Obiective turistice:

Barcelona, capitala Cataloniei, este un superb oraș mediteranean, cosmopolit, viu și romantic, clasic și modern, în același timp. Metropola îmbină arhitectura veche barocă și gotică din centrul vechi cu construcțiile îndrăznețe ale lui Gaudi. Galeriile de artă găzduiesc opere semnate de Miro, Tapies sau Picasso, iar muzeele păstrează moștenirea culturală seculară a orașului. Barcelona e fascinantă, are sute de atracții care te așteaptă, La Rambla, Sagrada Familia, cartierul Gotic, Montjuic, Parcul Guell, Muzeul Picasso, promenada portului.

Girona, capitala provinciei, este un oraș atrăgător, cu o istorie îndelungată și cu multe obiective turistice, palate, muzee, catedrale și piațete încântătoare. Merită vizitate: Piața Independenței, Catedrala și Piața Catedralei, Mănăstirea Sant Pere De Galligants, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Cartierul Evreiesc și Muzeul Evreiesc de Istorie.

Teatrul – Muzeul Dali este unul dintre cele mai vizitate muzee spaniole. Muzeul se află în localitatea Figueres, localitatea natală a artistului, în edificiul restaurat al unui teatru. Muzeul expune desene și schițe, o colecție de bijuterii ale artistului catalan. În Port Lligrat poate fi vizitată casa în care a locuit Salvador Dali, transformată în muzeu.

Vila Vella este o fortăreață situată în Tossa del Mar, care datează din secolul XIV-lea. Zidurile orașului, cele mai bine conservate de pe coasta catalană, aveau rol de protecție împotriva atacurilor piraților. În centrul vechi se pot vizita Mănăstirea Santa Maria de Ripoll, farul, spitalul medieval, Muzeul Municipal.

Parcul Natural Cap de Creus se află în Peninsula Cap de Creus, la întâlnirea Munților Pirinei cu Mediterana. Cu o suprafață de peste 13000 ha, parcul este unul dintre cele mai mari din Spania, găzduiește o floră și faună bogată și este alegerea perfectă pentru iubitorii de natură și sporturi nautice.

Water World și Aqua Brava sunt două parcuri acvatice imense situate în Lloret de Mar și respectiv Roses, care se adresează adulților și copiilor deopotrivă. Parcurile au amenajate piscine cu valuri artificiale, cascade, tobogane, zone de relaxare, restaurante și magazine.

Excursie gratuită:

Turul panoramic din Barcelona cuprinde trei segmente: tur pietonal cu ghidul, plimbare cu autocarul, plimbare și timp liber în Piața de Catalunya și centrul vechi. Plecare dimineața de la hotel, oprire în Parcul Guell de pe dealul Carmel, o îmbinare perfectă între spațiile verzi și complexul architectural proiectat Gaudi. Veți avea ocazia să vizitați casa în care a locuit renumitul arhitect, transformată în muzeu. Turul continuă cu vizitarea Catedralei Sagrada Familia, capodopera arhitectului Antoni Gaudi, cea mai neconvențională catedrală catolică din Europa, o emblemă a Barcelonei și apoi vizităm zona de L’ Eixample, amenajată în secolul al XIX-lea, o dovadă a faptului că orașul este considerat “capitala Modernismului european”. Urmează vizitarea caselor Pedrera și Battlo, realizate după planurile lui Antoni Gaudi. Traversăm Plaza de España, pe lângă fântâna magică și urcăm spre Stadionul Olimpic de pe Montjuic, gazda Jocurilor Olimpice din anul 1992. Itinerariul continuă spre zona portuară, pe bulevardul Passeig de Colom, explorăm cartierul gotic, o zonă fascinantă a Barcelonei.  

Excursii opționale:

Montserrat, „Muntele Sfant” al Cataloniei se află la o distanță de aproximativ 60 km de Barcelona. Masivul muntos domină relieful împrejur cu silueta impresionantă, coloanele stâncoase au forma unor degete gigantice, care îmbrățișează construcțiile religioase. Primele locuri de rugăciune au fost construite pe Montserrat în secolul al XI-lea. Mănăstirea Montserrat este un ansamblu monahal superb, bazilica este bogat decorată cu basoreliefuri reprezentand scene biblice și găzduiește celebra statuie neagră a Maicii Domnului, „La Moreneta”, descoperită în munte. Mănăstirea Montserrat este unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj din Spania și deține Escolania, una dintre cele mai vechi școli de muzică bisericească. Muzeul Montserrat adăpostește lucrări semnate artiști precum Picasso, Dali, El Greco, Caravaggio, Degas, Monet, Sisley. Urcarea se face cu trenulețul electric (cremallera), iar coborârea se face autocarul pe drumul, ce leagă mănăstirea de satul Monistrol de la baza muntelui. Excursia include o prezentare audiovizuală în muzeu și o degustare de lichioruri variate (Casis, Ratafia) realizate după rețeta calugărilor de la Montserrat, opțional se poate vizita muzeul de artă. Temerarii pot urca cu funicularul spre vârful Sant Joan, unde se află si Muzeul Naturii.

Andorra – excursie opțională în pitorescul Principat Andorra, un paradis al amatorilor de shopping și al iubitorilor de natură. Principatul Andorra este unul dintre ce mai mici state ale Europei, cu o suprafață de 468 km pătrați, situat între Spania și Franța. Andorra la Vella este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine – 1023 metri. Relieful muntos al Pirineilor este spectaculos tot timpul anului, bisericile și muzeele din Andorra sunt obiective turistice de reținut. Puteți vizita Muzeul Miniaturilor, Muzeul Național al Automobilelor, Muzeul Motocicletelor, Muzeul Parfumurilor, Muzeul Tutunului. În Parcul de aventuri Naturlandia puteți încerca pe cel mai lung tobogan din lume “Tobotronc”, cu o lungime de 5300 metri. Toboganul este foarte sigur și funcționează cu sănii de două persoane. 

Lumea lui Dali este o excursie ce vă permite să vizitați trei puncte importante ale Cataluniei: Girona, Figueres, orașul natal al lui Salvador Dali și Empuria Brava, orășel construit pe numeroase canale, considerat Veneția Cataluniei. În Girona vom trece pietonal prin cartierul vechi al orașului, vom admira casele colorate de pe malul râului Onyar, Catedrala Santa Maria, Biserica Sant Feliu, Call Jueu și Băile Arabe. În Figueres vizita se concetrează pe Teatrul–Muzeu  Dali construit lângă biserica unde a fost botezat celebrul artist. Bletul de intrare la muzeu este inclus. Vizităm promenada orășelului Empuria Brava, supranumit Veneția Cataluniei. Clădirile beneficiază de arhitectură diversă, iar ambarcațiunile sunt impresionante.

Cină la castelul medieval oferă posibilitatea de a participa la un bal medieval. Oaspeții sunt primiți cu fast de contese și conți costumați pentru o cină la castel. Meniul medieval include: supă de legume, pui cu cartofi la cuptor, pâine de casă, înghețată, vin, suc de portocale, apă, șampanie, fără tacâmuri.  Atmosfera va fi întreținută cu spectacole de acrobație, echitație, turniruri și dueluri. După cină oaspeții vor fi invitați la dans în sala de bal cu muzică live. În pauză vor putea admira un spectacol de balet pe muzică flamenco.

Vizită în parcul PortAventura situat lângă orașul Tarragona, la aproximativ 120 km distanță de Barcelona. Parcul de distracții este cel mai mare din Spania și beneficiază de variante de divertisment pentru toate vârstele, cuprinde șase zone cu tematici diferite: Polinezia, China, Mexic, Mediterana, Vestul sălbatic, fiecare cu atracţiile, vegetaţia şi arhitectura specifică și Sesamo Aventura, zona destinată în exclusivitate copiilor. Parcul include hoteluri, restaurante, magazine, parc acvatic și parc de distracții.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri