| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania

Circuit în Iordania

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 840 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Circuit în Iordania 2015
Tariful include: Bilete de avion București – Aqaba și retur. Cazare 7 nopți în cameră dublă standard (2 nopți în Amman, 2 nopți în Petra, 2 nopți în Aqaba, 1 noapte în Dissi Campsite). Regim de masă: demipensiune, patru mese de prânz (la Jerash, Marea Moarta, Petra, Wadi Rum).Transferuri aeroport–hotel-aeroport și transport cu autocar cu aer condiționat conform programului. Asistență turistică în limba română. Vizitele menționate în program (safari jeep tour – 2 ore, plimbare călare pe cal la Petra).
Tariful nu include: Excursii opționale. Bacșiș. Asigurare medicală de călătorie și storno.
Oferta de circuit în Iordania se adresează seniorilor și este disponibilă cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Circuit în Iordania

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Aqaba – Marea Moartă – Madaba – Amman – Petra – Wadi Rum

Programe sociale 2015

Plecare 29 septembrie 2015 27 octombrie 2015
Tarif sejur / adult 840,00 € 840,00 €

 

Ziua 1

București – Aqaba

Plecare de pe aeroportul Otopeni către Aqaba, sosire în aeroportul iordanian. După efectuarea formalităților cu viza turistică, transfer și cazare la hotelul Marina Plaza Tala Bay 4* de lângă Aqaba.

Ziua 2

Aqaba – Marea Moartă – Madaba – Amman

Mic dejun. Plecare spre Marea Moartă, un lac hipersalin situat în depresiunea râului Iordan, la o altitudine de peste 400 metri sub nivelul mării. Marea este alimentată doar de râul Iordan și are o salinitate de aproximativ 34%, de aproape zece ori mai mare ca apa oceanului planetar. Marea Moartă conţine sare bogată în minerale, care îmbunătăţesc circulaţia sângelui, ameliorează disfuncţiile metabolice și reumatismul, afecțiunile dermatologice. Densitatea mare a sării face posibilă plutirea corpului uman în apă fără a înota. Continuăm traseul spre Madaba, oraș situat în zona centrală a țării, cu o istorie îndelungată, datează încă din Epoca Bronzului. Madaba este renumită pentru mozaicurile realizate în timpul dominației bizantine și Umayyad, vom admira mozaicul din secolul al VI-lea ce acoperă pardoseala bisericii ortodoxe Sfântul Gheorghe. Harta din mozaic a fost descoperită în anul 1896, fiind considerată una dintre cele mai vechi hărți ale Țării Sfinte. Traseul continuă spre Muntele Nebo, care potrivit tradiției iudaice, este muntele de pe care Moise a privit spre Pământul Făgăduinței. Cu o altitudine de 700 metri, deasupra Văii Iordanului, Nebo oferă o priveliște o minunată spre Valea Iordanului, Marea Moartă și Jericho. Cazare la hotelul Amman West 4* din Amman.

Ziua 3

Amman – Umm Qais – Jerash – Ajlun

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Umm Qais, oraș situat în partea de nord a țării, în vecinătatea sitului antic Gadara. Orașul antic, numit și Antiochia a avut un rol cultural important în zonă în perioada greco-romană. În Gadara s-au născut și au trăit poeți și filozofi remarcabili, printre care Theodorus, fondatorul școlii de retorică din Roma antică. Veți putea admira regiunea biblică Golan și lacul Tiberius. Continuăm turul spre Jerash, unul dintre cele mai bine conservate orașe romane din Iordania, populat de peste 6500 ani. Jerash, numit în antichitate Gerasa, a fost un oraș roman grandios, prosper în timpul administrației împăraților romani Traian și Hadrian. Vom admira piața, teatrele, temple, fântâna arteziană și câteva biserici bizantine cu mozaicuri impresionante. Ne îndreptăm apoi spre fortăreața medievală Ajlun (Qalat ar-Rabad) construită de dinastia ayyubidă pe locul unei mănăstiri bizantine, baza militară a sultanului Saladin în timpul Cruciadei din secolul al XII-lea. Cazare la hotel în Amman.

Ziua 4

Amman – Petra

Mic dejun. Vom explora Petra, cel mai renumit obiectiv turistic al Iordaniei. Petra, capitala nabateenilor până în anul 106 e.n., a fost redescoperit în anul 1812 după o căutare de aproximativ 300 de ani. “Orașul de piatră” este renumit pentru arhitectura aparte, săpat aproape integral în peretele muntelui, vă vor surprinde monumentele și mormintele săpate în stâncă, amfiteatrul și superbele culori ale defileului. La capătul defileului se află ruinele celui mai frumos edificiu al anticului oraș Petra – Al Khazneh (Trezoreria), sculptat în piatră roșie. Vom explora teatrul, templele, cimitirele, altarul și alte construcții monumentale din canion. Cazare la hotelul Petra Panorama 4* din Petra.

Ziua 5

Petra – Wadi Rum

Mic dejun. Vom vizita situl Siq al-Barid din vecinătatea sitului Petra și situl Al Beidha inclus în patrimoniul UNESCO. Continuăm traseul spre deșertul Wadi Rum (Valea Lunii), peisajele sunt fascinante, cu dune de nisip colorate în roșu, portocaliu, roz și împânzit cu stânci erodate impresionant, adevărate minuni ale naturii. În acest decor s-au turnat pelicule renumite, precum Lawrence al Arabiei și Planeta Roșie. Puteți experinenta o plimbare cu jeep-ul și să serviți o cană cu ceai într-o tabară de beduini. Cazare la hotel în zona Aqaba.

Ziua 6

Aqaba

Mic dejun. Plecare spre Aqaba, oraș-port iordanian, situat în Golful Aqaba din partea de nord-est a Mării Roșii, între Peninsula Sinai și Peninsula Arabică. Aqaba beneficiază de numeroase hoteluri moderne, plaje frumoase cu nisip și posibilități de a practica sporturi nautice. Golful Aqaba este unul dintre cele mai faimoase locuri din lume pentru scufundări datorită frumuseții recifelor de corali și viețuitoarelor marine. Zona a fost locuită din cele mai vechi timpuri și s-a dezvoltat datorită poziției strategice pe rutele comerciale dintre Europa, Africa și Asia. Cazare la hotel în zona Aqaba.

Ziua 7

Aqaba

Mic dejun. Timp liber pentru plimbări, relaxare sau shopping în stațiunea Aqaba. Pasionații de sporturi nautice pot profita din plin de această ocazie. Cazare la hotel în zona Aqaba.

Ziua 8

Aqaba – București

Mic dejun. Transfer cu autocarul la aeroportul internațional King Hussein din Aqaba pentru îmbarcarea pe cursa Tarom spre București – Otopeni.

 


Comentarii și review-uri