| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Slovenska Plaza 3*+, Budva

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 649 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: demipensiune (vin și apă în timpul meselor); Bilete de avion și taxe de aeroport; Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asigurare medicală de călătorie și storno; Asistență turistică.

Tariful nu include: Excursii opționale și intrări la obiective turistice.
Oferta pentru sejur în Budva este disponibilă pentru toate vârstele, cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Slovenska Plaza 3*+, Budva

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 14, 21 septembrie 2018
Tarif sejur / adult 649,00 €

 

Informaţii hotel Slovenska Plaza – programe sociale Budva 2018

Hotelul Slovenska Plaza 3*+ este situat la câţiva paşi de plaja Slovenska din Budva, la 1 km distanţă de centrul oraşului şi la aproximativ 18 km de aeroportul Tivat. Hotelul face parte dintr-un complex turistic în stil mediteranean, cu parcuri frumoase şi posibilităţi de divertisment pentru toate vârstele, poate fi recomandat cuplurilor şi famililor cu copii pentru un sejur de relaxare. Proprietatea face parte din lanţul hotelier Budvanska Rivijera.

Facilități camere: mobilier modern, aer condiţionat, încălzire, LCD, televiziune prin satelit, telefon, birou, seif (contra cost), cadă sau duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, trei restaurante, două baruri, cafenea, terasă, grădină, camere pentru nefumători, family room, seif, aer condiţionat, încălzire, acces internet, cameră de bagaje, magazine, săli de conferinţe şi petreceri, programe de divertisment, beauty salon, centru spa și wellness (saună, cadă cu hidromasaj), sală de fitness, piscină exterioară, piscină pentru copii, solar, teren de joacă, aerobic, lecţii de dans, terenuri de tenis, mini-golf, birou de turism, parcare (contra cost).

Informaţii utile pentru sejur în Budva

Budva, orașul situat pe Budvanska Rivijera, la poalele munţilor Lovćen şi Paštrovići, este cea mai renumită staţiune de coastă din Muntenegru. Budva pune la dispoziţia oaspeţilor arhitectura mediteraneană, litoralul spectaculos, cu apa limpede a mării şi ţărmul dantelat cu plaje frumoase, peisaje pitoreşti, cu livezi nesfârşite de citrice şi măslini, păduri de brazi, peste 200 zile însorite pe an. Cu o vechime de 3500 ani, Budva este considerat unul dintre cele mai vechi oraşe de pe ţărmul Mării Adriatice, zona a fost locuită încă din secolul al V-lea î.e.n. Una dintre legende atribuie originea oraşului unui navigator grec, Boutoua, care ar fi descoperit regiunea în secolul al IV-lea î.e.n. Altă legendă atribuie fondarea aşezării lui Cadmus, fiul regelui fenician, Phoenix (Agenor), care a părăsit cetatea Teba şi a pornit în exil în Illyria, unde a fondat oraşul Bouthoe. De-a lungul secolelor, oraşul a fost în administraţia grecior, romanilor, venețienilor, bizantinilor şi austro-ungarilor, care şi-au lăsat o amprentă culturală. Clădirile tradiţionale cu acoperișuri din țiglă, străzile înguste și piețele pitorești, cafenelele şi restaurantele cochete, vegetaţia mediteraneană şi marea cristalină, evenimentele culturale atrag anual numeroşi turişti.  Budva beneficiază viaţă de noapte activă şi de plaje frumoase cu nisip şi pietricele cu pante line precum: Jaz, Becici, Mogren, Slovenska. Cele mai renumite destinaţii turistice de pe Riviera Budva sunt: Budva, Becici, Sveti Stefan şi Petrovac.

Clima: Budvanska Rivijera are un climat mediteranean, cu veri uscate și însorite și ierni blânde și umede. Febuarie este cea mai rece lună, iar iulie şi august sunt cele mai calde luni ale anului. Apa mării are o temperatură maximă de 27°C în timpul verii.

Moneda: €

Mijloace de transport public: Între stațiunile de pe rivieră şi între staţiuni şi oraşele mari, autobuzele sunt cel mai eficient și mai economic mijloc de transport în comun.

Obiective turistice:

Citadela din Budva, înconjurată de ziduri de apărare, este amplasată în partea de sud a oraşului, în punctul cel mai înalt. Construcţia medievală, inițial cunoscută sub numele de Castelul Sfintei Maria, a fost ridicată în secolul al IX-lea şi reconstruită de mai multe ori, ultima dată în timpul administraţiei austro-ungare. În zilele noastre, cetatea găzduieşte un festival internaţional de teatru, Muzeul Maritim, o bibliotecă și un restaurant.

Stari Grad (orașul vechi) din Budva delimitat de zidurile medievale masive cucereşte vizitatorii prin atmosfera pitorească, un labirint din clădiri cu arhitectură veneţiană, străzi din marmură și pieţe cu magazine mici baruri şi restaurante intime, galerii de artă. Aici puteţi admira mai multe biserici cu arhitectură impresionantă.

Biserica Sfântul Ioan este cea mai veche biserică catolică din oraș, clădirea a fost ridicată în secolul al XV-lea pe fundația unei biserici din secolul al VII-lea. Biserica a servit drept catedrală a oraşului până în anul 1828, când a fost desfiinţată Dieceza de Budva. Biserica deține o bogată colecție de icoane, obiecte culturale şi istorice valoroase, o vastă bibliotecă, în altarul principal se află icoana Fecioarei din Budva, atribuită Sfântului Apostol Luca.

Biserica Sfintei Treimi este ortodoxă şi a fost inaugurată în anul 1804. Construcţia se evidențiază prin stilul arhitectural unic, prin cupola centrală şi detalii decorative. Biserica parohială adăposteşte un iconostas în stil baroc, fresce şi mozaicuri foarte bine conservate.

Muzeul Etnografic din Budva face o incursiune în istorie, deţine aproximativ 3000 de exponate dintre secolele al V-lea î.e.n. şi până la începutul secolului al XIX-lea. Muzeul prezintă influenţa ilirilor, grecilor, romanilor, veneţienilor şi slavilor asupra istoriei şi culturii din regiune. Muzeul Maritim deţine o bibliotecă importantă, o expoziție de hărți și modele de nave. Galeria Modernă, înființată în anul 1972, se află în Oraşul Vechi şi expune picturi, desene, gravuri și sculpturi ale artiştilor din Muntenegru.

Insula Sveti Stefan se află în apropierea localităţii omonine, cu care este conectată printr-un istm şi este emlematică pentru litoralul din Muntenegru. Mica insulă a fost fortificată în secolul al XV-lea de familia Paštrovići, de teama atacurilor otomane şi ale piraților. Clădirile tradiţionale din piatră restaurate, străzile pietruite și priveliștea mării sunt atuurile fermecătoarei insule. În prezent insula adăposteşte un complex touristic exclusivist.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri