| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Achillion 3*, Atena

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 4 nopți
  • Preț: 399 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Achillion 3*, Atena

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 23 martie 25 mai 29 iunie 20 iulie 24 august 7 septembrie 12 octombrie
Tarif  adult / sejur 399,00 € 399,00 € 399,00 € 399,00 € 399,00 € 399,00 € 399,00 €

 

Informaţii hotel Achillion – programe sociale în Atena 2016

Hotelul Αchillion 3* este situat în zona centrală a Atenei, la aproximativ 200 metri distanță de staţia de metrou Omonia. Hotelul beneficiază de facilități moderne și de amplasare bună pentru explorarea orașului.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, radio, acces internet, birou, aer condiţionat, încălzire, telefon, frigider, uscător de păr, cadă sau duş, articole de toaletă gratuite, izolare fonică, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, family room, lift, seif, aer condiționat, încălzire, acces internet, cameră de bagaje, internet-cafe, închirieri auto, birou de turism, parcare în apropiere.

Informaţii utile vacanță în Atena

Atena, metropola cu istorie milenară, capitala Greciei și unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, este situat în Peninsula Attica. Atena este un oraș fascinant, cosmopolit, care atrage vizitatorii prin monumentele istorice antice, istoria și cultura legendară, infrastructura modernă, ospitalitatea gazdelor și gastronomia bogată. Numele orașului este legat strâns de arhitectură, de filozofia antică, de teatru, de conceptul democrației, de măslin, simbolul prosperității și darul legendar oferit locuitorilor de zeița Atena, protectoarea orașului. Încă din secolul al V-lea î.e.n. Atena este unul dintre cele mai importante orașe europene, care au pus bazele civilizației occidentale. Capitala elenă are numeroasee muzee, galerii de artă, magazine cochete, restaurante cu meniuri diversificate, hoteluri moderne. Acropole, “colina sacră” din Atena, reflectă perioada de glorie a metropolei antice, găzduiește construcții impresionante ridicate în urmă cu două milenii, care au devenit simboluri cunoscute pretutindeni în lume. Atena contemporană a găzduit Jocurile Olimpice în anul 2004, orașul a devenit mai modern și mai cosmopolit.

În Atena turiștii pot opta pentru transportul cu autobuze, troleibuze, tramvaie și metrou, cu legături excelente spre cele mai importante obiective turistice. Aeroportul Internațional „Eleftherios Venizelos” se află la aproximativ 35 km distanță de Atena și este cel mai important aeroport elen. Călătoria între oraș și aeroport se poate face cu trenuri sau autobuze publice.

Clima: În Atena clima este mediteraneană, semiaridă, cu veri calde și ierni blânde. Umiditatea este scăzută pe tot parcursul anului, cele mai multe precipitații apar între lunile octombrie și aprilie. Primăvara și toamna sunt anotimpuri ideale pentru vizitarea orașului.

Moneda: €

Obiective turistice:

Acropole se află pe o colină cu o altitudine de peste 150 metri. În timpul perioadei clasice a civilizației elene, între anii 450-330 î.e.n., s-au construit aici: Parthenon, Templul Nike, Teatrul lui Dionisos, Teatrul lui Herodes Atticus. Parthenon, templul dedicat zeiței Atena, construit în stilul doric este considerat o capodoperă a arhitecturii grecești de peste 2500 ani. Teatrul lui Dionisos a construit în scobitura naturală din sudul colinei și este primul teatru construit din piatră din lume, el marchează nașterea tragediei grecești. Templul zeiței Atena Nike (Atena victorioasă) este prima construcție de pe Acropole realizată în stilul ionic. Cele mai importante artefacte sunt expuse în Muzeul Acropole din vecinătate.

Muzeul Național de Arheologie este considerat unul dintre cele mai importante muzee ale lumii, datorită bogăției de artefacte antice deținute. Muzeul se află în centrul orașului Atena, colecțiile sale beneficiază de exponate din perioada Preistorică, din Epoca Bronzului, antichități egiptene și orientale, o bibliotecă.

Agora a fost centrul activităților politice, comerciale, administrative, sociale, religioase și judecătorești din Atena în perioada antică. Agora a fost ținta atacurilor persane, romane și slave, din perioada bizantină până la cucerirea independenței statului a fost dezvoltată ca zonă rezidențială.

Templul lui Hefaistos este unul cel mai bine conservat templu antic elen, cu toate coloanele intacte și cu o parte din acoperișul inițial. A fost construit în secolul al V-lea î.e.n. și utilizat drept templu, biserică ortodoxă, muzeu, monument istoric.

Templul lui Zeus (Oplympeion) din Atena  are o istorie interesantă, inițial construcția a fost începută de greci și era proiectat ca un templu dedicat lui Pisistratus, dar a fost abandonată după detronarea tiranului. Construcția a fost reluată în timpul administrației macedoniene și a fost finalizată în timpul domniei împăratului roman Hadrian. Arcul lui Hadrian este amplasat în imediata apropiere a templului.

Piața Syntagma din Atena este cea mai impotantă piață publică a orașului din anul 1843, din vecinătatea Parlamentului și punctul de plecare spre cartierele vechi Plaka, Psiri, Kolonaki. Ceremonia de schimbare a gărzii la Mormântul soldatului necunoscut atrage numeroși turiști.

Mănăstirea Dafni se află la aproximativ 10 km distanță de Atena. Pe locul unui vechi templu al zeului Apollo a fost ridicată în secolul al VI-lea o biserică dedicată Sfintei Fecioare Maria și reconstruită în secolul al XI-lea în stilul bizantin. Edificiul este decorat cu mozaicuri foarte frumoase, adevărate capodopere ale artei bizantine.

Excursii gratuite:

Turul panoramic în Atena cuprinde: Piața Omonia, Piața Syntagma, Parlamentul, Universitatea, Biblioteca Națională, stadionul Olympic (a găzduit Olimpiada din 1896), vizită la Acropole (bilet de intrare: 12 €/persoană).

Excursii opționale:

Excursie în Peloponez – turul în Argolis cuprinde: Istmul Corint, cetatea antică Micene cu “Poarta Leilor”, teatrul antic Epidaurus și muzeul, orașul Nafplio construit de venețieni în perioada medievală. Excursia include prânz tradițional (85 €/persoană).

Croazieră de o zi în Golful Saronicos din Marea Egee cu opriri în insulele: Egina, Poros și Hydra. Tariful include dejun, program folcloric și transfer (95 €/persoană).

Excursie la Capul Sounion situat în sudul Peninsulei Attica pentru a vizita ruinele templului lui Poseidon. Prânzul tradițional pescăresc este inclus (60 €/persoană).

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri