| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Periplu în insulele ciclade

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 1039 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Last minute periplu în insulele Mykonos-Paros-Naxos 2016
Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard (2 nopți în Paros, 2 nopți în Naxos, 3 nopți în Mykonos); Regim de masă: mic dejun; Bilete de avion București-Mykonos și retur; Taxe de aeroport; Transferuri și bilete ferry-boat; Transferuri aeroport-hotel-aeroport.
Tariful nu include: Asigurare medicală de călătorie și storno; Excursii opționale și intrări la obiectivele turistice.
Oferta este disponibilă cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Periplu în insulele ciclade

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Periplu în insulele ciclade: Mykonos – Paros – Naxos

Plecare 15 iunie 2016
Tarif adult / circuit 1039,50 €

 

Ziua 1

București – Mykonos – Naxos

Prezentare în aeroportul București – Otopeni pentru îmbarcare pe cursa charter Tarom cu destinația Mykonos. Sosire în insula Mykonos și transfer în port pentru îmbarcare pe ferry-boat cu destinația Paros. Insula este a treia ca mărime din arhipelagul Cicladelor, renumită încă din antichitate datorită extracțiilor de marmură. Paros își atrage vizitatorii prin: gastronomia și tradițiile elene, peisajele uluitoare, plajele frumoase, condițiile bune pentru amatorii de kitesurfing sau windsurfing. Orașul Paros (Parikia), situat într-un golf de pe coasta de vest, adăpostește străzi pitorești și case tradiționale cicladice, ruinele vechiului castel, biserica bizantină Panagia Ekatondapiliani din marmură, construită în secolul al IV-lea și Muzeul de Arheologie cu fragmente din Cronica Pariană gravată pe tăblițe de marmură. Faimoasa cronică relatează evenimente din perioada 1582-264 î.e.n. În Naoussa, un sat de pescari fermecător, merită admirate plajele superbe, cu nisip fin, portul și Muzeul Bizantin. Cazare la Hotel Karma Porto Paros 4*, Hotel Agnanti 4* sau similar din insula Paros.

Ziua 2

Paros

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plajă, relaxare și explorarea insulei Paros sau croazieră opțională spre Santorini, cea mai frumoasă insulă grecească din Marea Egeee, de origine vulcanică. Santorini este faimoasă pentru atmosfera ei romantică, cu cele mai frumoase răsărituri, relieful insulei este spectaculos, pitoresc, contrastul între apele albastre ale mării și pantele abrupte ale stâncilor, cu clădiri albe, biserici, îngrămădite pe versanți și vegetația luxuriantă, creează imagini unice, fermecătoare. Orașul Fira (Thira) beneficiază de o arhitectură interesantă, ce îmbină stilul local cu cel venețian, străduțe înguste, labirintice, cu zeci de magazine cu suveniruri, restaurante, discoteci și taverne. Plajele acoperite de nisip de origine vulcanică, roșu, negru sau alb, sunt spectaculoase și foarte apreciate de iubitorii sporturilor nautice. Viticultura din această zonă este o tradiție foarte veche, iar vinurile din Santorini sunt extrem de parfumate și cunoscute la nivel mondial. Cazare la hotel în insula Paros.

Ziua 3

Paros – Naxos

Mic dejun la hotel. La prânz transfer către port pentru îmbarcare pe ferry-boat cu destinația Naxos. Sosire în insula Naxos jurul orei 12:30 și transfer la hotel. Naxos este cea mai mare insulă din Arhipelagul Cicladelor al Mării Egee și o destinație turistică renumită datorită siturilor arheologice, satelor tradiționale din regiunea Tragaea, peisajelor pitorești și plajelor frumoase, cu nisip fin. Naxos beneficiază de câmpii fertile și este traversată de la nord la sud de un lanț muntos, potrivit mitologiei elene Zeus ar fi crescut într-o peșteră a muntelui Zas. Capitala insulei, Chora (Naxos), a fost centrul cultural al insulelor Ciclade între anii 4000-1000 î.e.n. Insula a fost cucerită în timpuri străvechi de atenieni, macedoni, egipteni și romani, iar în perioada medievală de venețieni și otomani, în anul 1821 Naxos și-a recâștigat libertatea. Potrivit legendelor Tezeu ar abandonat-o pe prințesa Ariadna pe insulă, după ce ea l-a ajutat să îl ucidă pe Minotaur, iar Dionysos, zeul pomiculturii, al vinului, al extazului și fertilității, era considerat protectorul insulei în antichitate. Cazare la Hotel Aegean Land 4* sau similar din insula Naxos.

Ziua 4

Naxos

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plajă sau opțional croazieră în insulele Iraklia și Koufonisi, unde se spune că timpul a stat în loc. Iraklia, Koufonisi și Schinousa sunt un grup de insule mici, din apropierea insulei Naxos, numite Mikres Cyclades. Insulele sunt liniștite, beneficiază de plaje superbe, de apele mării cristaline, de sate pitorești de pescari și de taverne cu preparate din pește proaspăt.  Cazare la hotel în Naxos.

Ziua 5

Naxos – Mykonos

Mic dejun la hotel. La prânz transfer către port pentru îmbarcare pe ferry-boat cu destinația insula Mykonos, sosire în jurul orei 14:00 și transfer la hotel.  Insula Mykonos face parte arhipelagul Cicladelor și este  o renumită destinație turistică a Greciei, preferată de tineri. Legendele spun că stâncile insulei sunt giganții îngropați de Hercule, după ce au fost înfrânți. În perioada antichității în timpul dominației elene, feniciene sau romane Mykonos a fost un important centru comercial. În perioada medievală insula a fost disputată de venețieni și otomani, dominația turcă s-a sfârșit la începutul secolului al XIX-lea. Mykonos este renumită pentru plajele de nisip idilice, majoritatea fiind concentrate în partea de sud a insulei și pentru distracțiile nocturne din cluburi, discoteci sau de pe plaje, conduse de DJ faimoși. Cel mai mare oraș este Mykonos (Chora), așezat pe coasta de vest a insulei, o aglomerație pitorească de case albe, cu arhitectură cicladică, așezate în terase, străduțe înguste, cu magazine, taverne și cafenele gălăgioase, biserici micuțe. Orașul Mykonos se poate lăuda cu un cartier foarte pitoresc, în stil venețian, clădirile cu mici balcoane din lemn sunt construite pe maluri, în bătaia valurilor. Cazare la Hotel Giannoulaki Village 4*, Hotel Aphrodite 4* sau similar din insula Mykonos.

Ziua 6

Mykonos

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru explorarea insulei, plajă și relaxare sau opțional turul insulei Delos, unde vom putea admira centrul istoric, situl arheologic de la Hellas Delos, un important loc de pelerinaj din Antichitate. Legendele spun că aici se află locul de naștere al zeilor Apollo, zeul zilei și luminii, și al lui Artemis, protectoarea vânătorilor. Vom admira templul lui Dyonisos, Casa Leilor și Teatrul. Insula Delos a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cazare la hotel în Mykonos.

Ziua 7

Mykonos

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plajă și shopping sau opțional turul insulei Mykonos. În această croazieră veți descoperi cele mai frumoase plaje ale insulei Mykonos. Turul începe cu plaja Agios Ioannis, urmează plaja Platys Yialos, vom explora peșterile din Tragonissi, apoi vom face un popas pe plaja Fragia. Următoarea oprire va fi la Super Paradis, cea mai cunoscută plajă din Mykonos, la întoarcere, vom face o oprire pe Platys Yialos. Cazare la hotel în Mykonos.

Ziua 8

Mykonos – București

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroportul insulei Mykonos pentru îmbarcare pe cursa operată de compania Tarom cu destinația București – Otopeni.


Comentarii și review-uri