| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Peloponez, leagănul civilizației Eladei

  • Destinația: Circuite, Circuite cu avionul
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 698 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard (3 nopți în Kalamata, 1 noapte în Sparta, 3 nopți în Alimnos/Atena); Regim de masă: demipensiune; Bilete de avion și taxe de aeroport; Transferuri; Asigurare medicală de călătorie și storno; Asistență turistică și ghid local.

Tariful nu include: Taxe locale; Excursii opționale și intrări la obiectivele turistice.
Oferta este disponibilă cu plecări din București, grup minim de 30 persoane. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Peloponez, leagănul civilizației Eladei

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Peloponez, leagănul civilizației Eladei 2019

 

Plecare 18 septembrie 2019
Tarif adult / circuit 698,00 €

 

Ziua 1

București – Kalamata

Întâlnire cu însoţitorul de grup pe aeroportul Otopeni – Henri Coandă din București pentru îmbarcare pe cursa spre Kalamata cu decolare la ora 10:30. Sosire în aeroport și transfer în Kalamata, la hotel de categoria 4* pentru cină și cazare.

Ziua 2

Kalamata – Messini

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plimbări și relaxare pe plaja din Kalamata sau excursie opțională în Messini pentru a descoperi orașul antic de la poalele masivului Ithomi. Plecare de la hotel la 08:00, după aproximativ o oră vom ajunge la situl arheologic din Messini (intrarea inclusă) și vom descoperi orașul antic a lui Epaminondas, din anul 369 î.e.Hr. Vom admira ruinele Teatrului, Templului lui Mesana, Asklipionu, Vouleftirio, stadionul și Gymnasium din una dintre cele mai mari metropole antice. Apoi vom vizita un mic muzeu cu lucrări ale sculptorului antic, Damofon. Continuăm turul spre Mănăstirea Maicii Domnului Voulkaniotissa din vârful masivului Ithomi, ridicată pe locul anticei Acropole. În biserică vom admira picturi vechi, aici se află o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului și moaștele Sfântului Dionisie Areopagitul, primul barbat atenian creștinat de Apostolul Pavel în Atena (55 €/adult). După-amiază vom avea timp liber pentru explorarea zonei. Cazare și cină la hotel în Kalamata.

Ziua 3

Kalamata – Koroni – Methoni – Pylos

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plimbări și relaxare pe plaja din Kalamata sau excursie opțională la Koroni-Methoni-Pylos. Castelul din Koroni ridicat de venețieni în secolul al XIII-lea și renovat de otomani în secolul al XVI-lea. Vom avea ocazia să vizităm Mănăstirea Maicii Domnului Eleistria, care adăpostește icoana facatoare de minuni din secolul al V-lea. În jurul orei 11:00 plecăm spre Methoni pentru a admira castelul venetian din secolul al XIII-lea, construit pe un promontoriu stâncos. La ora 15:00 ne îndreptăm spre Pylos, de unde ne îmbarcăm pentru o croazieră către insula Sfaktiria, renumită pentru luptele câștigate de francezi, englezi și ruși împotriva Imperiului Otoman. În Pylos s-a desfășurat celebra Bătălie de la Navarino, din anul 1827, în timpul Războiului de Independență a Greciei. Vom avea ocazia să descoprim monumente impresionante, care marchează istoria acestor locuri (65 €/adult). Cazare și cină la hotel în Kalamata. 

Ziua 4

Kalamata – Mystras – Monemvasia

Mic dejun la hotel. Aceasta zi va fi dedicată orașelor Mystras și Monemvasia, cele mai frumoase din regiunea Peloponez. Mystras a fost capitala regiunii în perioada Bizantină, orașul este un muzeu în aer liber, foarte bine conservat. Monemvasia este o veche fortăreață venețiană, locuita și în prezent, cu străduțe înguste, cu numeroase magazine cu obiecte artizanale, cu terase cu priveliște spectaculoasă spre mare. În perioada venețiană orașul se numea Malvasia, după-amiază veți avea timp liber pentru a admira plaja și pentru vizitarea bisericilor bizantine. Cină şi cazare la hotel de categoria 3* din Sparta.

Ziua 5

Sparta – Náfplion – Micene – Atena

Mic dejun la hotel. Dimineața, după eliberarea camerelor, plecăm din Sparta către peștera Diros, cea mai mare din Peloponez. Apoi vom face un popas pentru fotografii în Nafplion, oraș-port construit de venețieni, prima capitală a Greciei eliberată de sub stăpânirea otomană. Merită admirat portul orașului, panorama insulei Burzi și cetatea Palamidi. Apoi vom vizita Micene, leagănul civilizației antice din Peloponez, cu Palatul lui Agamemnon, Poarta Leilor si mormântul Atrizilor. Aheii au pus bazele civilizației miceniene în jurul anului 1600 î.e.n., apoi cuceresc noi teritorii până în nordul Peloponezului, în partea centrală a Greciei, insulele din sudul Marii Egee, Creta. Vom descoperi evoluția și importanța acestei civilizații din istoria Eladei. Vom face un popas la Canalul Corint, ce leagă Marea Ionică de Marea Egee, înainte de a continua drumul către Atena. Cină şi cazare la hotel de categoria 4* din zona Alimnos / Atena.

Ziua 6

Atena – turul orașului

Mic dejun la hotel. Tur de oraș de o jumătate de zi. Atena, cel mai mare oraș elen, capitala economică și culturală a țării, posedă o istorie impresionantă. Vom descoperi cele mai importante puncte de atracție: clădiri în stil neoclassic cu semnătura arhitecților Chiller și Shuman, Academia, Universitatea, Biblioteca și Gradina Botanica. Vom vizita Piața Constituției (Syntagma), unde se află Parlamentul și Stadionul Panatinaikos, care a găzduit primele Jocuri Olimpice moderne, în anul 1896. Un moment interesant este schimbarea gărzii la Mormântul Eroului Necunoscut. Continuăm turul cu vizita la Acropole, simbolul capitalei elene (taxă 20 €/persoană) și la Templul lui Pericle. Pentru iubitorii de shopping, vom vizita cel mai animat cartier din Atena, Plaka, cu numeroase taverne și magazine cu suveniruri. După-amiază vă propunem o vizită opțională la Cap Sounion pentru a admira unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume și Templul lui Poseidon. Cină şi cazare la hotel de categoria 4* din zona Alimnos / Atena.

Ziua 7

Atena – Poros – Hydra – Aegina

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru a explora Atena sau vă propunem o croazieră opționala de o zi către insulele golfului Soronic: Poros, Hydra și Aegina. Poros este o insulă vegetație bogată, înconjrată de apele mării limpezi, cu case albe și cu acoperișuri portocalii, cu straduțe înguste, labirintice. Hydra este pitorească, aici este interzisă circulația automobilelor, oaspeții se pot plimba pietonal sau călare pe măgăruși. Aegina (Eghina), supranumită „insula fisticului”, este cea mai mare dintre cele trei. Insula e renumită pentru Biserica Sfântului Nectarie, pentru peisajele frumoase, pentru istoria bogată și templele zeilor Apolo, Artemis, Dyonysos. Masa de prânz este inclusă în costul croazierei, băuturile sunt contra cost (100 €/adult). Cină şi cazare la hotel de categoria 4* din zona Alimnos / Atena.

Ziua 8

Atena – București

Mic dejun la hotel. După eliberarea camerelor vom putea face ultimele cumpărături în Atena, după-amiază transfer la aeroportul din Atena pentru îmbarcarea pe cursa spre Bucureşti cu decolare la ora 18:45 și sosire în Henri Coandă Bucureşti (Otopeni) la ora 20:20.


Comentarii și review-uri