| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • lux mundi fatima
 • lux mundi fatima
 • lux mundi fatima
 • lux mundi fatima
 • lux mundi fatima
 • pelerinaj la fatima
 • pelerinaj la fatima
 • pelerinaj la fatima
 • pelerinaj la fatima
 • pelerinaj la fatima

Pelerinaj la Fatima

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 4 nopți
 • Preț: 498 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Pelerinaj la Fatima

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Pelerinaj la Fatima, în Portugalia

Plecare 30 septembrie 2015 21 octombrie 2015
Tarif adult / circuit 558,00 € 498,00 €

 

Ziua 1

București – Lisabona – Fatima

Prezentare pe aeroportul Aeroportul Internaţional Henri Coandă din București la ora 03:00 pentru îmbarcarea pe cursa TAP către Lisabona, decolare la 05:00 și aterizare la ora locală 07:35 . Îmbarcare în autocar pentru turul din Lisabona cu ghid local și însoțitor de grup român, itinerariul cuprinde o Cartierul Belem cu cele mai frumoase monumente istorice dintre secolele al XV-lea ți al XVI-lea, oprire la Turnul Belem și la Mănăstirea Jeronimos, capodopera stilului „manuelin”, apoi ajungem în Cartierul Alfama. Traseul include cele mai importante piețe ale orașului: Rossio, Restauradores și Praca do Commercio, situată chiar pe malul Estuarului râului Tagus (Tejo). Îmbarcare în autocar pentru transfer în Fatima. Cazare la Hotelul Lux Mundi 3* sau similar din Fatima.

Hotelul Lux Mundi 3* este situat la aproximativ 100 metri distanță de Sanctuarul din Fatima și de Biserica Santissima Trindade. Hotelul beneficiază de facilități moderne și de o amplasare excelentă pentru pelerini.
Facilități camere: mobilier clasic, LCD, televiziune prin satelit, seif, aer condiţionat, încălzire, telefon, acces internet, birou, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, cadă sau duș, room service.
Dotări și servicii: recepție nonstop, sală de mese, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, seif, lift, aer condiţionat, încălzire, cameră de bagaje, acces internet, sală de conferințe și petreceri, magazin, spălătorie, închirieri auto, birou de turism, parcare.

Ziua 2

Fatima – Valinhos

Mic dejun la hotel. Vom vizita Fatima, un mic oraș portughez și un important loc de pelerinaj pentru credincioșii catolici, renumit pentru aparițiile Fecioarei Maria, “doamna mai strălucitoare decât soarele”, după mărturisirea celor trei copii. Localitatea poartă un nume de origine maură, al unei prințese berbere, care s-a convertit la catolicism înainte de căsătoria cu un conte, la începutul secolului al XI-lea. Vom vizita: Sanctuarul (Basilica de Nossa Senhora de Fátima), ridicat pe locul unde cei trei copii au avut viziunea Fecioarei Maria, Capela Aparițiilor, Bazilica Nossa Senhora de Rosário și Valinhos, satul în care s-au născut cei trei copii de păstori. După-amiază timp liber pentru explorarea orașului. Cazare la hotel în Fatima.

Ziua 3

Fatima – Mosterio da Batalha – Nazare – Obidos

Mic dejun la hotel. Excursie opțională de o zi, se vizitează: Mosteiro da Batalha, Nazare și Obidos. Construcția Mănăstirii Batalha a fost terminată în secolul al XV-lea, arhitectura ei este o combinație interesantă a stilului gotic cu cel manuelin. Legenda spune că mănăstirea a fost ridicată pentru a celebra o importantă victorie a portughezilor conduși de Regele João I împotriva castilienilor, din anul 1388. Vom face un tur în vechiul sat de pescari Nazare, devenit o renumită stațiune de pe coasta Oceanului Atlantic. Numele Nazare este legat de o legendă legată de o statuie neagră a Fecioarei Maria, adusă din Nazaret de un călugăr în secolul al VIII-lea. Nazare este renumit pentru plajele lungi cu nisip și pentru costumele tradiționale ale localnicilor, bărbații poartă cămăși și pantaloni asortați, iar femeile fuste cu mai multe rânduri de jupoane. Ne îndreptăm spre orașul medieval Obidos, cu căsuțe tradiționale, albe și cu balcoane din fier forjat, unde puteți degusta din cupe mici de ciocolată renumita ghinghinha (vișinată). Obidos este considerată cea mai romantică localitate medievală din Portugalia, numele poate să fie un derivate al termenul latin „oppidum”, care inseamnă fortificație. Povestea ce i-a adus popularitatea este legată de nunta Regelui Denis I cu Isabel de Aragon, cu această ocazie, în anul 1282, vechiul castel maur a fost oferit în dar tinerei sale soții. Tradiția a fost repetată de toți regii Portugaliei până în anul 1833 (tarif: 20 €/adult). Cazare la hotel în Fatima.

Ziua 4

Fatima – Porto

Mic dejun la hotel. Timp liber sau excursie opțională în Porto, capitala districtului omonim, este situat pe malul nordic al fluviului Douro (Duero), aproape de coasta oceanului Atlantic. Al doilea oraș ca mărime și importanță economică din Portugalia deține o lungă tradiție în construcția de nave, comerț și producția de vinuri. Regiunea a fost locuită încă din cele mai vechi timpuri, în timpul dominației romane era numit Portus Cale, toponim din care derivă numele actual al orașului și țării. Regiunea din jurul orașului Porto a devenit Regatul independent al Portugaliei în secolul al XII-lea, care s-a extins de-a lungul secolelor până la frontierele actuale. Merită admirate: Palacio da Bolsa, fosta bursă de valori a fost construită în secolul al XIX-lea, în stil neoclassic; somptuoasa catedrală romano-catolică Se do Porto; Torre dos Clerigos, turnul clopotniței și Biserica Clerigos cu arhitectură barocă; Biserica Sfânta Clara și Biserica do Carmo; Parcul Serralves; Librăria Lello considerată una dintre cele mai frumoase din lume. Cais da Ribeira, centrul istoric inclus în patrimoniul UNESCO, este fermecător, un amestec de culori și arome ispititoare. O croazieră cu barca tradițională „rabelo” pe Douro vă dă posibilitatea de a admira cele șase poduri care leagă orașele Porto și Vila Nova de Gaia, iar plimbarea cu funicularul Guindais dezvăluie o priveliște superbă a orașului.

Cazare la hotel în Fatima.

Ziua 5

Fatima – București

Mic dejun la hotel. După-amiază îmbarcare în autocar pentru transfer la aeroportul Lisabona. Opțional, se poate face un tur prin regiunea Sintra, ce cuprinde: Cabo da Roca, cel mai vestic punct continental european, stațiunile Cascais și Estoril (tarif: 15 €/adult). Îmbarcare pentru zborul spre București, cu decolare la ora 22:15, aterizare pe aeroportul Henri Coandă la ora locală 04:15.

 


Comentarii și review-uri