| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • craciun veliko tarnovo hotel izvora
 • craciun veliko tarnovo hotel izvora
 • craciun veliko tarnovo hotel izvora
 • craciun veliko tarnovo hotel izvora
 • craciun veliko tarnovo hotel izvora
 • craciun veliko tarnovo hotel izvora
 • craciun veliko tarnovo hotel izvora
 • craciun veliko tarnovo hotel izvora
 • craciun veliko tarnovo hotel izvora
 • craciun veliko tarnovo hotel izvora
 • craciun veliko tarnovo hotel izvora

Izvora 3*, Arbanassi

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 3 nopți
 • Preț: 160 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Izvora 3*, Arbanassi

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 28 decembrie
Tarif adult / sejur 160,50 €

Informaţii hotel Izvora – Arbanassi, Oferta Revelion

Hotelul Izvora 3* este situat în satul Arbanassi, la aproximativ 5 km distanță de Veliko Tărnovo. Hotelul este construit în stilul tradițional, beneficiază de servicii moderne și de o amplasare pitorească, cu grădini frumoase.

Facilități camere: mobilier clasic, telefon, TV, televiziune prin cablu, acces internet, aer condiţionat, încălzire, minibar, fier de călcat, birou, plasă de ţânţari, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, cadă sau duş, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, terasă, grădină, camere pentru nefumători, family room, seif, încălzire, aer condiționat, acces internet, zonă pentru fumători, piscină exterioară, magazin, sală de conferinţe şi petreceri, beauty salon, centru spa și wellness (masaj, jacuzzi, saună), tenis de masă, darts, echitație, închirieri biciclete, loc de joacă, mini-zoo, parcare.

Servicii gratuite: saună, jacuzzi, baie de aburi, parcare.

Servicii contra cost: masaj.

Informaţii utile pentru sejur în Arbanassi

Satul Arbanassi a fost întemeiat la sfârșitul secolului al XV-lea de greci și bulgari. Numele satului provine din termenul„arbanas”, prin care slavii îi denumeau pe albanezi, cel mai vechi document care atestă localitatea este o poruncă a sultanului Soliman Magnificul din anul 1538. Apogeul dezvoltării a fost atins în secolul al XVII-lea. Clădirile din Arbanassi au o istorie de peste 300 de ani și conservă arhitectura unică, cu ornamente din lemn și ipsos. Vizităm labirintul de străduțe, cu parfum medieval. Muzeul casei Konstantsaliev, o casă boierească din secolul al XVIII lea, cu o expoziție impresionantă ne introduce în datinile și obiceiurile locale din secolul al XIX-lea (bilet de intrare: 6 leva/persoană). Merită vizitată Biserica Nașterii Domnului, cea mai veche și mai interesantă din zonă, ridicată fără turle, deoarece otomanii interziceau construcțiile religioase semețe ale localnicilor (bilet de intrare: 6 leva/persoană).

Clima: în Veliko Tărnovo este temperat-continentală, cu ierni reci, cu zăpadă abundentă și temperature negative și veri calde cu temperature de peste 30°C în lunile iulie și august. Primăvara și toamna sunt anotimpuri cu temperaturi variabile și precipitații bogate.

Moneda: Leva (1 € ~ 1,92 leva)

Restaurante și cafenele: Restaurant Ego Pizza & Grill, Restaurant Ivan Asen, Mehana Hashove, Hanul Hagi Nikoli

Obiective turistice:

Veliko Tărnovo este situat pe cursul râului Yantra, la aproximativ 180 km distanță de București, orașul beneficiază de amplasare pitorească, între dealuri și văi frumoase. Orașul are îndelungată, a jucat un rol important în istoria Bulgariei, a fost capitala Țaratului Vlaho-Bulgar între anii 1185-1393. Între secolele al XII-lea și al XIV-lea, Veliko Tărnovo era centrul politic, economic, cultural și religios al țării. În prezent “capitala țarilor” atrage numeroși vizitatori datorită frumuseților naturale ale regiunii, patrimoniului său istoric și cultural bogat și ospitalității localnicilor. Arhitectura orașului vechi este impresionantă, cu clădiri renascentiste tradiționale, edificii înconjurate de ziduri groase îmbinate perfect cu cartierele noi, moderne.

Cetatea Țareveț a fost nucleul Țaratului Bulgar între anii 1185-1395, reședința dinastiei vlaho-bulgare a Asăneștilor. Fortăreața a fost construită în secolul al XII-lea, pe fundația unei construcții bizantine vechi, cele mai impresionante vestigii rămase sunt zidurile de apărare și palatul patriarhal renovat în anul 1985. Citadela a fost una dintre cele mai importante și înfloritoare orașe balcanice, adăpostea: palatul regal, biserica, clădiri rezidențiale, rezervoare de apă, turnuri de apărare.

Catedrala patriarhală este amplasată în citadelă, construcția a început în secolul al XI-lea pe locul unei biserici bizantine. Catedrala a fost inițial biserica unui așezământ monahal, însă la începutul secolului al XII-lea a devenit reședința Patriarhiei bulgare. Catedrala a suferit distrugeri provovate de incendii și asedii din perioada medievală și a fost refăcută în anul 1981. Deoarece frescele interioare nu respectă tradiția, catedrala nu a fost resfințită și nu sunt oficiate slujbe religioase.

Casa Sarafkina și Casa Atanas Konstantsaliev sunt două muzee etnografice interesante, vizitatorii pot explora viața aristocrației din secolul al al XVIII-lea și al XIX-lea. Casa Sarafkina a aparținut unui negustor turc bogat, iar Casa Atanas Konstantsaliev este un conac boieresc, ambele sunt bine conservate, cu decorațiunile interioare originale, mobila, fotografiile familiei și lucruri personale.

Catedrala Naşterea Maicii Domnului din Veliko Tărnovo a fost construită în anul 1844, după proiectul lui Kolyu Ficheto, unul dintre cei mai importanți arhitecți din perioada renașterii bulgare. În anul 1913 catedrala a fost grav afectată de un cutremur devastator și refacută în anul 1934 după macheta originală. Picturile murale abordează teme religioase și istorice, botezul poporului bulgar şi scene din istoria cetăţii Târnovo.

Muzeul de Arheologie din Veliko Tărnovo păstrează cele mai valoroase descoperiri ale arheologilor bulgari, ce datează din cele mai vechi timpuri. Muzeul beneficiază de un tezaur cu bijuterii și monede de aur și de argint din perioada neolitică, o colecție de ceramică pictată și statui din perioada romană și cea bulgară, piese de artă din epoca bronzului și exponate din epoca de piatră. Muzeul adăpostește și una dintre cele mai prestigioase biblioteci din Bulgaria.

Muzeul Renașterii bulgare și Adunării Constituante din Veliko Tărnovo deține o impresionantă colecție de piese de artă, icoane ortodoxe, documente istorice, din timpul proclamării independenței statului bulgar, adoptarea primei Constituții și alegerea prințului Alexander Batenberg în anul 1879, anexarea Roumeliei de Est.

Construcţiile inedite ale artistului Kolyo Ficheto din orașul Veliko Tărnovo merită vizitate: Conacul, în care a fost convocată prima Adunare Naţională din anul 1879, Casa cu maimuță, Hanul Hagi Nikoli, Bisericile Sfinţii Chiril şi Metodie, Spas (Înălţarea) şi Sfinții Constantin şi Elena.

Bisericile din zona Veliko Tărnovo sunt impresionante, datează din perioade istorice diferite și merită vizitate: Biserica Sfinții Petru și Pavel, Biserica celor Patruzeci de Mucenici Biserica Sfântul Dumitru, Biserica Sfinții Chiril și Metodie, Biserica Sfântul Nicolae.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri