| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • hotel cota 1400 sinaia
 • hotel cota 1400 sinaia
 • hotel cota 1400 sinaia
 • hotel cota 1400 sinaia
 • hotel cota 1400 sinaia
 • hotel cota 1400 sinaia

Cota 1400 3*, Sinaia

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 3 nopți
 • Preț: 218 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Cota 1400 3*, Sinaia

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 30 decembrie 2016
Tarif adult / sejur 985,00 lei

Informaţii hotel Cota 1400 – Sinaia, oferta pentru Revelion 2017

Hotelul Cota 1400 3* este amplasat la aproximativ 10 km distanță de centrul stațiunii, la altitudinea de 1400 metri, lângă terminalul telecabinei din Sinaia. Hotelul beneficiază de o priveliște montană spectaculoasă și de facilități moderne, oaspeții pot schia pe pârtiile Piramida, Dorului sau Carp, situate la aproximativ 1 km distanță.

Facilități camere: mobilier elegant, TV, televiziune prin cablu, minibar, telefon, acces internet, minibar, fier de călcat, încălzire, uscător de păr, cadă, papuci de casă, halat de baie, articole de toaletă gratuite, izolare fonică, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, lift, seif, încălzire, zonă pentru fumători, acces internet, cameră de bagaje, săli de conferinţe şi petreceri, spălătorie, sală de jocuri, biliard, tenis de masă, darts, saună, masaj, jacuzzi, teren de joacă, serviciu de transfer (contra cost), depozit pentru schiuri, şcoală de schi, închirieri echipamente de schi, birou de turism, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în stațiunea Sinaia

Sinaia este un oraș din județul Prahova, așezat pe valea râului Prahova, la poalele munților Bucegi și o renumită stațiune balneo-climaterică și turistică. Ridicarea mănăstirii Sinaia în anul 1695, ctictorită de spătarul Mihail Cantacuzino a însemnat nașterea așezării, iar cea mai înfloritoare perioadă a fost la sfârșitul secolului al XIX-lea, când a început construcția Castelului Peleș, reședința de vară a regelui Carol I. Numele așezării a preluat numele mănăstirii, denumită de marele spătar după o călătorie la Muntele Sinai. Sinaia beneficiază de numeroase obiective turistice și de vecinătatea Rezervației Naturale din Bucegi. Altitudinea orașului se încadrează între 700 -1055 metri, peisajele montane sunt superbe, cu păduri bogate de conifere, trasee pentru drumeții montane și pârtii de schi deservite de transport pe cablu.

Clima: Clima stațiunii Sinaia este influențată de așezarea în culoarul prahovean, cu o slabă intensitate a curenților de aer. Iernile sunt lipsite de geruri aspre, verile sunt răcoroase, iar toamnele și primăverile sunt blânde. Stratul de zăpadă persistă în general, de la sfârșitul lunii septembrie până la sfârșitul lunii martie.

Obiective turistice: 

Castelul Peleș a devenit un al orașului Sinaia, a fost construit de Carol I al României pentru a servi drept reședința de vară a casei regale și pentru a marca victoria în războiul de Independență al României. Castelul adăpostește o importantă colecție de tablouri și o bogată colecție de arme europene și orientale vechi. Curtea castelului este amenajată în stilul renascentist, cu o fântână în mijloc, vizitatorii pot  admira holul de onoare, sala de recepție, sălile de arme, sala de consilii, sala florentină, Marele Salon și sala de teatru.

Castelul Pelișor a fost construit între anii 1889 și 1903 de regele Carol I pentru viitorii regi Ferdinand și Maria. Clădirea impozantă a fost decorată pentru a servi drept reședință regală și poartă amprenta de stilistică a reginei Maria.

Mănăstirea Sinaia a fost ctitorită de spătarul Mihail Cantacuzino la sfârșitul secolului al XVII-lea și a avut rolul de apărare a rutei comerciale din Valea Prahovei și de adăpost pentru nevoiași. Datorită amplasării strategice a suferit multe distrugeri, însă de-a lungul timpului. Arhitectura și frescele originale sunt în stilul brâncovenesc, frumoasa mănăstire devenind un symbol al spiritualității creștine în zonă.

Cazinoul Sinaia a fost construit la inițiativa regelui Carol I în anul 1912, inspirat din stilul arhitectural al cazinoului din Monte Carlo. Superba clădire găzduiește în prezent numeroase evenimente și manifestări cultural.

Casa memorială George Enescu din cartierul Cumpătu a fost un refugiu de odihnă și creație al compozitorului în perioada 1926–1946 și face parte din patrimoniul național cultural. Vila „Luminiș“ a fost construită în stilul românesc autentic și decorată cu elemente ornamentale și de mobilier românești și orientale.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri