| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Colors Rooms & Apartments 3*, Salonic

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 4 nopți
  • Preț: 199 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Colors Rooms & Apartments 3*, Salonic

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 29 decembrie 2016
Tarif  adult / sejur 199,00 €

Informaţii Colors Rooms & Apartments – Salonic, oferte pentru Revelion 2017

Hotelul Colors Rooms & Apartments 3* este situat în zona centrală a orașului Salonic, la câțiva pași distanță de Piața Aristotelous. Hotelul este cochet, cu design contemporan, atmosferă prietenoasă și facilități moderne, poate fi recomandat pentru explorarea orașului.

Facilități camere: mobilier modern, aer condiționat, încălzire, TV, televiziune prin satelit, radio, telefon, acces internet, birou, zonă de relaxare, frigider, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, duș sau cadă, izolare fonică, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, sală de mese, două baruri, camere pentru nefumători, family room, cameră de bagaje, lift, seif, aer condiționat, încălzire, acces internet, bibliotecă, masaj, baby-sitter, birou de turism, închirieri auto, închirieri biciclete, serviciu de transfer (contra cost), spălătorie, parcare (în apropiere).

Informaţii utile pentru vacanță în Salonic

Salonic (Thessaloniki) este al doilea oraș al Greciei, capitala regiunii elene Macedonia, un important port maritim și centru universitar. Orașul, situat pe malul pitorescului golf Thermaikos, atrage prin îmbinarea atmosferei moderne, cosmopolite cu numeroasele vestigii antice și printr-o bogată viață culturală. Orașul Salonic a fost fondat în anul 315 î.e.n. de Kasandros, regele Macedoniei, și a fost botezat după numele soției sale, Thesaloniki, având semnificația”victorie asupra Thessaliei”. Salonic a fost secole de-a rândul un oraș înfloritor, în perioada elenistică, romană și bizantină, numeroase personalități culturale sau religioase și-au legat destinul de acest oraș. În Salonic a trăit Cicero anii de exil, Sfântul Apostol Pavel din Tars a fost misionar creștin,  Împăratul Roman Galerius și-a stabilit reședința, Teodosie cel Mare s-a convertit aici la creștinism și tot aici s-a născut Mustafa Kemal, cunoscut ulterior drept Ataturk, părintele Turciei moderne. În secolul al XVI-lea evreii exilați din Spania s-au stabilit în Salonic, iar din secolul al XIV-lea până în anul 1912 orașul a fost ocupat de otomani. Promenada superbă și plajele, istoria fascinantă și bogăția culturală, muzeele și numeroasele evenimente artistice organizate anual atrag numeroși vizitatori în străvechiul Salonic.

Clima: În Salonic, clima este blândă, de tip mediteranean. Iernile sunt ploioase și blânde, temperatura medie fiind de 10°C, verile sunt calde cu temperaturi între 23 și 35°C. Sezonul estival începe în luna mai și se încheie la începutul lunii octombrie..

Moneda: €

Mijloace de transport public: Cele mai utilizate mijloace de transport public în Salonic sunt autobuzele și metroul. Aeroportul Internațional Macedonia este situat la aproximativ 14 km distanță de centrul orașului, transferul se poate face autobuzul sau cu taxiul.

Restaurante și cafenele: Nea Diagonios, Frutti di Mare, B Restaurant, Agioli, Clochard, 7 Seas Cocktail Bar, Molyvos, Agora, Vythos.

Obiective turistice:

Turnul Alb (Lefkos Pyrgos), situat pe faleză, este simbolul orașului Salonic. Turnul a fost ridicat în anul 1430, în timpul dominației otomane și a servit drept fortăreață, închisoare, punct de apărare antiaeriană, ca stație meteorologică și în prezent adăpostește Muzeul Istoriei și Artei.

Arcul de triumf al lui Galerius a fost ridicat în anul 304 e.n, ca simbol al victoriei Imperiului Roman împotriva Persiei Sasanide în războiul din anul 297 e.n. Arcul este oranat cu basoreliefuri cu scene din campaniile romane împotriva armenilor, perșilor și mesopotamienilor.

Rotonda a fost construită inițial ca mausoleu pentru împăratul roman Galerius, însă nu a fost înmormântat aici. Din secolul al V-lea până în secolul al XV-lea a fost biserică creștină, apoi a devenit catedrală. În timpul dominației otomane Rotonda a devenit moschee și a fost ridicat minaretul. În anul 1999 Rotonda a fost renovată, fiind cunoscută drept Biserica Sfântul Gheorghe. Construcția circulară, stilurile arhitecturale diferite, mozaicurile superbe atrag numeroși vizitatori.

Muzeul de Arheologie din Salonic beneficiază de o colecție amplă de artefacte din perioada preistorică, elenistică, romană, podoabe de aur din regiunea Sindos. Bustul Împăratului Galerius, piesele elene din sticlă fină și mozaicurile romane sunt uimitor de bine conservate. În vecinătate se află Muzeul Culturii Bizantine cu fresce creștine vechi, icoane vechi și obiecte dintre secolele al IV-lea și al VI-lea .

Biserica Sfântul Dimitrie, dedicată ocrotitorului orașului, a fost ridicată în secolul al IV-lea în memoria sfântului martir. În anul 1917 a fost mistuită de incendiu și reconstruită din materialele originale între anii 1926-1948. În perioada dominației otomane biserica a fost transformată în moschee. Cripta adăpostește o expoziție de sculpturi, ce au decorat biserica de-a lungul secolelor.

Moscheea Alatza Imaret a fost construită în secolul al XV-lea și este una dintre cel mai bine conservate clădiri otomane din Salonic. Moscheea beneficiază de o arhitectură frumoasă, cu țigle multicolore și găzduiește expoziții de artă.

Mănăstirea Vlatodon (Vlateon) a fost întemeiată în anul 1351 și adăpostește Academia Patriarhală din Salonic. Mănăstirea a fost fondată de către frații Vlatis, beneficiază de o amplasare privilegiată, pe culmea unui deal, înconjurată de un parc îngrijit. Tezaurul mănăstirii include documente, obiecte de cult și icoane vechi, valoroase.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri