| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • hotel medici roma
 • hotel medici roma
 • hotel medici roma
 • hotel medici roma
 • hotel medici roma
 • hotel medici roma
 • hotel medici roma

Medici 3*, Roma

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 5 nopți
 • Preț: 659 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Medici 3*, Roma

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 29 decembrie
Tarif sejur / adult 659,00 €

 

Informaţii hotel Medici – Roma, Oferta Revelion 2015

Hotelul Medici 3* este situat la câţiva paşi distanță de parcul Villa Borghese din Roma, cea mai apropiată stație de metrou este Repubblica. Clădirea elegantă din secolul al XIX-lea beneficiază de o grădină frumoasă amenajată în patio. Hotelul poate fi recomandat pentru explorarea orașului.

Facilități camere: mobilier clasic, seif, aer condiţionat, birou, încălzire, telefon, TV, televiziune prin satelit, acces internet, minibar, duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, sală de mese, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, lift, seif, aer condiționat, încălzire, acces internet, zonă pentru fumători, cameră de bagaje, programe de divertisment, zonă pentru fumători, săli de conferinţe şi petreceri, spălătorie, închirieri auto, birou de turism, parcare în apropiere (contra cost).

Informaţii utile vacanță în Roma

„Cetatea eternă”, Roma, este situată în partea central-vestică a Italiei, pe malul fluviului Tibru. Oraşul are o istorie îndelungată, de peste 2500 ani, fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice şi a Italiei moderne. Roma este un fascinant oraș istoric, monumental, cu clădiri impresionante, care marchează trecerea secolelor din antichitate si până în prezent. Roma Veche este orașul medieval și renascentist, cu piațete frumoase, catedrale impunătoare și faimosul Pantheon. În centrul acestei zone se află Colosseumul, Forumul Roman, Forumul lui Augustus, Forumul lui Traian, dealul Capitoliu cu muzeele sale. În partea modernă a orașului se află marile hoteluri, magazine și restaurante. Aici se gasesc Fontana di Trevi, Zidurile Aureliene, Mănăstirea Capucinilor, Le Quattro Fontane, Palazzo Massimo, Băile lui Dioclețian, Palatul Barberini, Palatul Quirinal. Roma găzduiește Statul Vatican, teritoriul suveran al Sfântului Scaun, reședința principală ecleziastică a Bisericii Catolice. Bucătăria italiană este renumită la nivel mondial, pastele, pizza, lasagna sau risotto sunt preparate cunoscute de orice vizitator.  Orașul Roma are două aeroporturi Leonardo da Vinci (Fiumicino), situat la 30 km de centru și Ciampino aflat la 15 km distanță de oraș.

Clima în Roma este mediteraneană, vara temperaturile depășesc deseori 32°C la prânz, iarna este blândă, temperatura medie este de 13°C. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Roma este primăvara. În orice perioadă a anului sunt posibile ploi de scurtă durată.

Moneda:

Mijloace de transport public: tramvaie, autobuze și metroul asigură transportul în Roma, pentru turiști este de preferat să circule cu metroul, deoarece tramvaiele nu trec pe lânga multe obiective turistice, iar autobuzele înaintează greu prin traficul aglomerat în orele de vârf. Cel mai economic abonament este cel pe zile, cu număr nelimitat de călătorii. Transferul din Aeroportul Leonardo da Vinci (Fiumicino) în Roma se poate face cu trenul sau cu autobuze. Călătoria durează aproximativ 35 minute. Din Aeroportul Ciampino cel mai ușor se ajunge în Roma cu autobuzul. 

Restaurante și cafenele: Restaurant Al Duello, Restaurant Antica Roma, Restaurant Cecilia Metella, Restaurant That’s Amore, Restaurant Antica Birreria Peroni, Restaurant Papa Rex

Obiective turistice:

Colosseumul este cea mai impresionantă clădire păstrată din timpul Imperiului Roman. Amfiteatrul Flavian (numele inițial al edificiului) a fost construit în timpul Împaratului Vespasian, în perioada 72-80 d.Chr. și adăpostea până la 50 000 spectatori. Colosseumul era utilizat pentru luptele dintre gladiatori, vânarea animalelor sălbatice aduse din Africa, simularea unor faimoase bătălii și pentru execuții. Taxe de intrare: 15.50 € (bilet adult), 10.50 € (tineri între 18-25 ani), 4.50 € (copii sub 18 ani, adulți peste 65 ani), copiii sub 6 ani nu plătesc.

Forumul Roman a fost centrul vieții politice din Imperiul Roman, aici se organizau procesiuni triumfale, alegeri și se reunea Senatul. Forumul este înconjurat de ruinele clădirii ce adăpostea Senatul – Curia, templelor lui Saturn, Vesta, Vespasiasn și Titus, Castor și Polux, Antoniu și Faustina, bazilica Julia și bazilica Aemilia. Taxe de intrare: 12 € (bilet adult), 7.50 € (elevi și studenți).

Vaticanul, orașul stat, a fost înscris pe lista patrimoniului cultural UNESCO în anul 1984. Bazilica Sfântul Petru (Basilica di San Pietro), reprezintă inima romano-catolicismului, se crede că după crucificare Apostolul Petru, considerat primul papă, ar fi fost înmormântat aici. Domul a fost proiectat de Michelangelo și cea mai valoroasă sculptură renascentistă La Pieta se află aici. Capela Sixtină din Palatul Papal a fost pictată de Michelangelo Buonarroti, în anul 1510, cele mai cunoscute fresce pictate sunt “Geneza”, “Judecata de Apoi”. Muzeele Vaticanului păstrează colecții valoroase din Egipt, Orient, Etruria. Taxa de intrare Muzeul Vatican: 15 € (bilet adult), 8 € (copii sub 14 ani, studenți). Pentru a evita aglomerația este de preferat să procurați bilete de intrare on-line. 

Fântâna Trevi (Fontana di Trevi)este cea mai faimoasă fântână din Roma. Fântâna, construită în stil baroc, este amplasată în piața Trevi din cartierul Quirinale și a fost finalizată în anul 1762. Legenda spune că aruncarea unei monezi în Fântâna Trevi, asigură o reîntoarcere la Roma.

Pantheonul, „templul dedicat tuturor zeilor” a fost construit de Împaratul Hadrian în anul 126 d.Chr și reprezenta un simbol al puterii împaratului. În anul 609 Pantheonul a fost transformat într-o biserică creștină, Împaratul bizantin Focas a dăruit clădirea papei Bonifaciu al IV-lea, fiind primul templu păgân devenit edificiu creștin din Roma.  În Pantheon intrarea este gratuită.

Dealul Capitolin este cea mai mică dintre cele șapte coline ale Romei, în perioada Imperiului Roman a fost centrul religios al orașului. Aici se aflau Tabularium, arhiva imperială și mai multe temple, Templul lui Juno, Templul lui Virtus și Templul lui Jupiter, cel mai important templu din Roma antică. În Evul Mediu Capidoglio a devenit centrul politic, Michelangelo a proiectat și renovat Piazza del Campidoglio și clădirile Palazzo Senatorio, Palazzo Nuovo și Palazzo dei Conservatori. Cele trei palate formează împreună Muzeele Capitoline, care adăpostesc colecții de statui romane, grecești și egiptene. Taxe de intrare: 12 € (adulți), 10 € (copii sub 18 ani, persoane peste 65 ani).

Dealul Palatin este legat de mitologia romană, se crede că aici au fost găsiti gemenii Romulus și Remus de lupoaică și că acesta a fost locul în care Romulus a decis construirea orașului. În perioada republicii antice, peronalități ca Augustus, Cicero sau Marcus Antonius aveau reședințele aici. În perioada medievală a găzduit biserici și mănăstiri, în anul 1550 a devenit proprietatea cardinalului Alessandro Farnese, care a fondat prima grădină botanică din Europa. Taxă de intrare: 9 €/adult

Bazilica Sfântul Ioan (Basilica San Giovanni in Laterano) este catedrala Romei și cel mai vechi lăcaș creștin. Inițial primul împarat creștin, Constantin, a donat Palatul Lateran episcopului Romei în secolul al IV- lea. Sfințirea oficială a bisericii a fost prezidată de Papa Sylvester I în anul 324, când a fost declarată Domul lui Dumnezeu, a fost așezat scaunul papal și a devenit catedrala Romei. Pe ușa centrală este scris: “Lateran, cea mai sfânta biserică dintre bisericile orașului și ale lumii, fiind mama și capul lor.” Bazilica a fost renovată de mai multe ori în perioada medievală de Francesco Borromini, iar mai târziu de Alessandro Galilei. San Giovanni in Laterano este scaunul ecleziastic al Papei, Episcopului Romei. Intrarea este gratuită.

Parcul Villa Borghese este cel mai mare din Roma, găzduiește un lac artificial, temple, fântâni, statui și mai multe muzee. Pe locul parcului se afla în secolul al XVI-lea o podgorie, care a fost transformată în parc de către cardinalul Scipione Borghese și a fost construită vila. În anul 1903 parcul a fost deschis publicului, iar în anul 1911 a găzduit Expozitia Mondială. În parc se află Muzeul și Galeria Borghese cu impresionante colecții de sculpturi și picturi, Templul lui Asclepios, Galeria Națională de Artă Modernă, Muzeul Național Etrusc cu o colecție de obiecte pre-romane, amfiteatrul Piazza di Siena, Arcul lui Settimio Severo, Grădina Botanică.

Excursii opționale:

Tur pietonal în Roma: Traseul începe din eleganta Piazza di Spagna cu fântâna Barcaccia, vom admira Fontana di Trevi, Panteon, Piața Navona, Columna lui Traian, Colloseum, Arcul lui Constantin , Forumul Roman, Capitoliul, Altare della Patria – Monumentul Victor Emanuel.

Vizită la Vatican: Itinerariul cuprinde  Bazilica San Pietro, centrul romano-catolicismului, vastele Muzee ale Vaticanului, cu celebra Capelă Sixtină și Stanze di Raffaello.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri