| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • revelion lisabona hotel dom pedro palace
 • revelion lisabona hotel dom pedro palace
 • revelion lisabona hotel dom pedro palace
 • revelion lisabona hotel dom pedro palace
 • revelion lisabona hotel dom pedro palace
 • revelion lisabona hotel dom pedro palace
 • revelion lisabona hotel dom pedro palace
 • revelion lisabona hotel dom pedro palace
 • revelion lisabona hotel dom pedro palace
 • revelion lisabona hotel dom pedro palace
 • revelion lisabona hotel dom pedro palace

Dom Pedro Palace 5*, Lisabona

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 6 nopți
 • Preț: 819 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Dom Pedro Palace 5*, Lisabona

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 29 decembrie 2014
Tarif sejur / adult 819,00 €

 

Informaţii hotel Dom Pedro Palace – Lisabona, Oferta Revelion

Hotelul Dom Pedro Palace 5* este amplasat în zona centrală a orașului Lisabona, vizavi de centrul comercial Amoreiras, la o scurtă plimbare distanță de Piața Marques de Pombal și de cartierul istoric. Hotelul este luxos, cu servicii și conexiuni excelente pentru transportul în comun. Hotelul beneficiază facilități moderne și de o atmosferă aristocratică, poate fi recomandat pentru relaxare și explorare a orașului.

Facilități camere: mobilier elegant, seif, aer condiţionat, birou, zonă de relaxare, telefon, radio, LCD, televiziune prin satelit, minibar, acces internet (contra cost), cadă, uscător de păr, halat de baie, papuci de casă, articole de toaletă gratuite, izolare fonică, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant bufet, restaurant a la carte (italian), bistro, terasă, camere pentru nefumători, family room, lift, seif, magazine, aer condiţionat, acces internet (contra cost), zonă pentru fumători, piscină interioară, centru spa și wellness (cadă cu hidromasaj, baie de aburi, saună, masaj), sală de fitness, săli de conferinţe şi petreceri, centru de afaceri, baby-sitter (la cerere), spălătorie, schimb valutar, închirieri auto, birou de turism, serviciu de transfer (contra cost), parcare.

Informaţii utile pentru sejur în Lisabona

Lisabona, capitala Portugaliei, se află în partea de vest a țării, pe litoralul Atlanticului, aproape de gura de vărsare a fluviului Tejo în ocean. Istoria orașului Lisabona debutează în urmă cu 300 000 de ani, se spune că ar fost întemeiat de către eroul legendar Ulise. Inițial, orașul a fost locuit de fenicieni și disputat apoi, între greci, cartaginezi și romani. În timpul dominației romane, primește numele Felicitas Julia și devine unul dintre cele mai importante porturi ale imperiului. Urmează o perioadă de peste 400 ani de dominație maură, în secolul al XIII-lea devine capitala țării. Cea mai înfloritoare perioadă a Lisabonei a fost între secolele al XV-lea și al XVIII-lea, când exploratorii portughezi navigau în întreaga lume (Bartolomeu Diaz, Vasco da Gama, Pedro Alvares Cabral), descoperind noi teritorii în America de Sud, Africa şi o nouă rută spre India. Portugalia devenea un mare imperiu colonial cu o puternică flotă. În urma cutremurului devastator din anul 1755, orașul renaște din propria-i cenușă. În prezent, Lisabona este una dintre cele mai vizitate capitale europene, un oraș modern, cosmopolit, gazda multor evenimente culturale, o destinație fascinantă. Preparatele gastronomiei portugheze sunt foarte aromate, iar vinurile sunt excelente.

Clima: Lisabona beneficiază de climă mediteraneană, cu influențe subtropicale și de cele mai calde ierni, dintre capitalele europene. Iarna, temperatura medie în timpul zilei este de 15ºC, cad precipitații însemnate cantitativ și bate vântul. Primavara și toamna temperatura medie este de 20°C. Vara, durează aproape șase luni, din mai până în octombrie. Temperaturile sunt foarte ridicate, depășind deseori 30ºC. 

Moneda: €

Mijloace de transport public: tramvaie, autobuze și metroul asigură transportul în Lisabona și sunt variantele cele mai economice pentru a descoperi orașul. O variantă inedită de transport sunt funicularele și ascensoarele. Aeroportul Lisabona Portela este situat la aproximativ 6 km distanță de oraș, transferul se poate face cu autobuze sau taxi.

Restaurante și cafenele: Restaurant A Severa, Restaurant 100 Maneiras, Restaurant A Travessa, Restaurant Ad Lib, Bar A Parodia, Cofetăria Pasteis de Belem.

Excursii gratuite:

Turul panoramic al orașului Lisabona cu ghid local cuprinde: incursiune în Cartierul Belem cu cele mai frumoase monumente istorice, scurt popas la Turnul Belem și la Mănăstirea Sfântul Ieronim, o capodoperă a stilului Manuelin,  se continuă cu vizitarea Cartierului Alfama. Traseul include cele mai renumite piețe din Lisabona: Praca Rossio, Praca Restauradores și Praca do Comercio, de pe malul Estuarului Tejo.

Excursii opționale:

Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril, excursia durează aproximativ opt ore. Se vizitează Sintra, fosta reședință de vară a familiei regale portugheze (taxă: 7 €/adult), cu o popas la Piriquita pentru a gusta tradiționalele preparate queijada și travesseiro. Se continuă traseul spre Cabo de Roca, cel mai vestic punct al Europei Continentale, urmează Boca do Infierno și renumita stațiune Cascais cu magnifica panoramă a Oceanului Atlantic. La întoarcere puteți vizita la cel mai mare cazino din Europa (taxă: 4 €/adult) din renumita stațiune Estoril. (tarif: 50 €/adult)

Obidos – Nazare – Mănăstirea Batalha – Fatima, excursia durează aproximativ opt ore. Se vizitează orașul medieval Obidos, cu căsuțe tradiționale, albe și cu balcoane din fier forjat, unde puteți degusta din cupe mici de ciocolată renumita ghinghinha (vișinată). Traseul continuă spre satul pescăresc Nazare, urmează vizitarea Mănăstirii Batalha din secolul al XV-lea (taxă: 8 €/adult) și punctul culminant al excursiei vizitarea Sanctuarului Sfintei Fecioare de la Fatima, cel mai renumit loc de pelerinaj din Portugalia. Aici au avut loc mai multe apariții ale Fecioarei Maria în anul 1917. ritii ale Fecioarei Maria. (tarif: 55 €/adult)

Sesimbra-Azeitao – Arrabida – Palmela, excursia durează aproximativ patru ore. Se traversează Estuarul Râului Tagus (Tejo) pe Podulul 25 Aprilie, spre sud, o zonă cu păduri de pini, arbori de plută și eucalipt. Itinerariul cuprinde Sesimbra, un oraș pescăresc, străjuit de castelul medieval din secolul al XII-lea, Capul Espichel, cramele din Azeitao, unde puteți degusta celebrul vin vechi,„muscatel”. Continuăm traseul prin Munții Arrabida și orașul Setubal, cu superba priveliște a oceanului și frumoasa Biserică Sfântul Iulian. Întoarcerea spre capitală se face pe Podul Vasco da Gama, cu o lungime de 12 km. (tarif: 45 €/adult)

”O seară la Fado” include cina, spectacolul, băuturile locale și transferul la și de la restaurant: Este o ocazie specială de a pătrunde în atmosfera muzicii tradiționale portugheze, Fado. (tarif: 90 €/adult)

Obiective turistice:

Castelul Sao Jorge este o veche fortăreață maură și reședință regală până în anul 1147, când Afonso Henriques, primul rege al Portugaliei o cucerește cu ajutorul cavalerilor cruciați. Regele dedică numele castelului, Sfântului Gheorghe, patronul spiritual al Angliei și devine reședința regală portugheză. Taxă de intrare : 7.5 € (adult), 4 € (copii, studenți)

Turnul Belem a fost ridicat în secolul al XVI-lea, în perioada marilor descoperiri geografice, pentru a proteja estuarul Tejo. Arhitectura farului fortificat este în stilul manuelin și a devenit o emblemă a Lisabonei. Turnul este inclus în patrimoniul UNESCO.

Mănăstirea Ieronimilor (Jeronimos) este cel mai prestigios locaş de cult din Lisabona, inclusă în patrimoniul UNESCO. A fost construită în timpul domniei regelui Manuel I, pentru a comemora călătoria lui Vasco da Gama în India. Succesul voiajului a fost dedicat Sfintei Fecioarei Maria. Construcția Mănăstirii Ieronimilor a început în anul 1502, arhitectura este în stilul manuelin, care îmbină goticul cu elementele renascentiste. Biserica este o capodoperă a arhitecturii portugheze, folosind măiestria arhitecților Doigo Boitac și Juan de Castilho. Mănăstirea adăpostește Muzeul Maritim, Muzeul Naţional de Arheologie și monumente funerare regale și ale unor personalități (Vasco da Gama).  Taxă de intrare: 7 € (adult), 3,5 € (redus).

Palatul Belem a fost construit în secolul al XVIII-lea, servind ca reședință regală și apoi a preşedinţilor Portugaliei, din anul 1910. Palatul beneficiază de decorațiuni impresionante, de grădini interioare și de un muzeu al republicii (Museu da Presidencia da Republica).

Palatul Naţional Ajuda din Lisabona este o bijuterie arhitecturală în stilul neoclasic și a fost reședință regală până la cutremurul din 1755. Interiorul este decorat cu piese de mobilier luxoase, tapițerii, statui, piese din porţelan şi candelabre extravagante, amintind de perioada de înflorire a imperiului colonial portughez.

Mănăstirea Carmo din Lisabona a fost distrusă în mare parte în timpul cutremurului din 1755. Ruinele complexului monastic, ce a fost construit la inceputul secolului al XV-lea, de un influent cavaler potughez, evocă splendoarea medievală a fostei mănăstiri.

Oceanario este interesantă expoziție acvatică, cu aproximativ 25000 de pești, păsări și mamifere marine. Oceanario din Lisabona deține un acvariu central imens, o adevărată incursiune în lumea viețuitoarelor marine. Taxă de intrare: 13 € (adulți) 9 € (copii, pensionari).
 © 2012, DAIAVEDRA

 


Comentarii și review-uri