| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Central 3*, Călimănești-Căciulata

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 266 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 3 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: pensiune completă; Cină festivă de Revelion; Masă festivă și Carnaval pe 01.01; Acces la piscine.

Tariful nu include: Transport; Taxe de stațiune.
Tarifele beneficiază de reducere early booking valabilă până pe 17.11. La cerere sunt disponibile pachete de 4 şi 5 nopţi. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Central 3*, Călimănești-Căciulata

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 30 decembrie 2017
Tarif sejur / adult 1218,00 lei

 

Informaţii hotel Central – Călimănești-Căciulata, oferte pentru Revelion 2018

Hotelul Central 3* din Călimănești–Căciulata este situat în parcul din centrul stațiunii balneoclimaterice. Hotelul a fost construit la începutul secolului al XX-lea în stil baroc și a fost renovat în totalitate în anul 2012, beneficiază de facilități moderne, de bază de tratament și piscină cu apă termală.

Facilități camere: mobilier clasic, telefon, TV, televiziune prin cablu, minibar, acces internet, cadă sau duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, balcon.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, lift, seif, cameră de bagaje, acces internet, bibliotecă, sală de conferinţe şi petreceri, piscină interioară, piscină exterioară, tobogane acvatice, instalaţii de hidroterapie, jacuzzi, saună, bază de tratament, parcare.

Informaţii utile sejur la Călimănești – Căciulata

Călimănești – Căciulata este considerată “perla” stațiunilor de pe valea Oltului, datorită așezării într-un cadrul natural mirific, în depresiunea Jiblea-Călimănești din județul Vâlcea. Stațiunea balneoclimaterică este situată la o altitudine de 260 metri, în mijlocul pădurilor de rășionoase și foioase, la poalele masivilor montani Cozia și Căpățânii. Regiunea a fost locuită din perioada dacilor care cunoșteau efectele terapeutice ale apelor termale de aici. Orașul Călimănești a fost atestat documentar din secolul al XIV-lea, în timpul domniei voievodului, Mircea cel Bătrân, când a fost fondat complex monahal Cozia. Beneficiile apelor minerale de la Căciulata au cunoscut recunoașterea internațională în secolul al XIX-lea când doctorul Carol Davila a recomandat cure cu apele minerale de aici împăratului Napoleon al III-lea, mai târziu împăratul Franz Joseph a beneficiat de aceleași cure. Principalii factori curativi ai stațiunii sunt apele izvoarelor minerale de temperaturi variabile și cu diferite concentrații de sulf, clor, brom, sodiu, calciu, magneziu. Curele interne sau externe sunt utilizate în tratarea bolilor digestive, hepatobiliare, pancreatite, boli ale sistemului renal și urinar, afecțiuni respiratorii și ale sistemului nervos, reumatismale, ginecologice, dermatologice, cardiovasculare, etc. Pentru a admira spectaculoasele peisaje montane oaspeții pot opta pentru o plimbare cu vaporașul pe raul Olt.

Clima: Călimănești-Căciulata beneficiază climă temperată specifică depresiunilor subcarpatice, cu veri răcoroase și ierni în general blânde. Temperatura medie în luna iulie este de 20°C, iar în luna ianuarie de -3°C, precipitațiile sunt moderate cantitativ.

Moneda: Leu

Obiective turistice: Parcul Național Cozia, Mănăstirile Stănișoara, Ostrov și Turnu, Muzeul de etnografie și folclor din Râmnicu Vâlcea.

Mănăstirea Cozia se află în vecinătatea stațiunii Călimănești-Căciulata, pe malul drept al râului Olt, la aproximativ 20 km distanță de orașul Râmnicu Vâlcea. Biserica cu hramul Sfânta Treime a fost ctitorită de voievodul Mircea cel Bătrân la sfârșitul secolului al XIV-lea. Biserica beneficiază de arhitectură armonioasă, ornamentație bogată și obiecte de cult valoroase și adăpostește mormântul domnitorului Ţării Româneşti.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri