Rezultate destinatii

+40 724 251 525 · +40 341 414 777
+40 724 251 525 · +40 341 414 777
Menu
 
 • cazare busteni silva
 • cazare busteni silva
 • cazare busteni silva
 • cazare busteni silva
 • cazare busteni silva
 • cazare busteni silva
 • cazare busteni silva
 • cazare busteni silva
 • cazare busteni silva
 • cazare busteni silva
 • cazare busteni silva
 • cazare busteni silva

Silva 3*, Bușteni

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 3 nopți
 • Preț: 328 €

  * Tariful afișat poate fi mai mic datorită reducerilor de ultim moment.
  Apasă butonul "Verifică tariful actual!" pentru a primi oferta actualizată.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum
Plecare 30 decembrie 2016
Tarif adult / sejur 1476,00 lei

Informaţii hotel Silva – Bușteni, oferte pentru Revelion 2017

Hotelul Silva 3* se află în stațiunea Buşteni, în vecinătatea stației de telecabină cu urcare spre monumentele naturale Babele şi Sfinx. Hotelul beneficiază de facilități moderne, de terenuri de sport și de amplasare pitorească, poate fi recomandat pentru un sejur montan tot timpul anului.

Facilități camere: mobilier modern, TV, televiziune prin cablu, telefon, încălzire, acces internet, birou, minibar, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, duş, izolare fonică, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, family room, încălzire, lift, acces internet, săli de conferinţe şi petreceri, cameră de bagaje, internet-cafe, sală de jocuri, biliard, teren de tenis, mini-fotbal, teren de joacă, şcoală de schi, serviciu de transfer (contra cost), spălătorie, parcare în apropiere (contra cost).

Informaţii utile sejur în stațiunea Bușteni

Bușteni este o stațiune montană din județul Prahova, situată de-a lungul Văii Prahovei, la poalele Munților Bucegi. Orașul este așezat într-o zonă pitorească, pe malurile râului Prahova, la umbra masivului montan Caraiman, pe care a fost ridicată Crucea Eroilor Neamului, simbolul stațiunii. Bușteni are altitudinea medie de 850 metri și propune oaspeților numeroase oportunități de petrecere a vacanțelor pe tot parcursul anului. Turiștii pot opta pentru sporturi de iarnă, alpinism sau pot trăi experiențe inedite în noul parc de aventură, Escapade Aventure Park. Frumusețea traseelor montane, pârtiile de schi, aerul ozonat, clădirile cochete și ospitalitatea localnicilor sunt atuurile stațiunii. Telecabina cu plecare din Bușteni are cel mai lung traseu din România, călătoria dezvăluie o superbă panoramă montană și se încheie cu impresionantele monumentele naturale situate la altitudinea de 2292 metri, Babele și Sfinxul.

Clima: Clima stațiunii Bușteni este influențată de așezarea în culoarul prahovean, cu o slabă intensitate a curenților de aer. Iernile sunt lipsite de geruri aspre, verile sunt răcoroase, iar toamnele și primăverile sunt blânde. Stratul de zăpadă persistă în general, de la sfârșitul lunii septembrie până la sfârșitul lunii martie.

Obiective turistice: 

Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman este situată la altitudinea de 2291 metri pe Șaua Mare a muntelui și are o înălțime de 28 metri. Crucea a fost construită între anii 1926 – 1928 de Căile Ferate Române pentru pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial. Monumentul din oțel este fixat de un soclu din beton armat, iar seara este luminat. Deplasarea spre monument se poate face traseul turistic Jepii Mici în timpul verii sau cu telecabina Bușteni – Babele și apoi pe un traseu de 15 minute.

Castelul Cantacuzino din Bușteni a fost construit la începutul secolului al XX-lea după planurile arhitectului român Grigore Cerchez și a fost reședința familiei Cantacuzino până în anul 1948 când a fost naționalizat și transformat în sanatoriu. Salonul de primire adăpostește o colecție de heraldică, unică în România, cu blazoanele familiilor înrudite cu familia Cantacuzino și portrete ale membrilor familiei. Frumoasa clădire construită în stil neobrâncovenesc a fost restaurată și poate fi vizitată, iar într-un corp al castelului a fost amenajat un restaurant rafinat.

Casa memorială Cezar Petrescu din Bușteni dezvăluie vizitatorilor pasiunea scriitorului pentru frumos, pot fi admirate piese de mobilier rustic, scoarțe vechi, ceramică românească, statui și tablouri, o vastă bibliotecă. Autorul romanului pentru copii „Fram, ursul polar” a locuit aici între anii 1937-1961.

Cascada Urlătoarea se află la altitudinea de 1100 metri, pe cursul pârâului Urlătoarea în apropierea traseului turistic Bușteni-Valea Jepilor-platoul Bucegi. Cascada are mai multe căderi de apă, cea mai mare având o înălțime de 15 metri.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri