| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Casa Bazna 3*, Bazna

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 155 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Casa Bazna 3*, Bazna

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 30 decembrie 2016
 Tarif adult / sejur 699,00 lei

Regim de masă disponibil, la cerere: all inclusive (110 lei/adult/sejur).

Informaţii pensiunea Casa Bazna – Bazna, oferta pentru Revelion 2017

Pensiunea Casa Bazna 3* se află în Bazna, la aproximativ 17 km distanță de Mediaș. Pensiunea îmbină confortul cu tradiția, beneficiază amplasare pitorească și de atmosferă prietenoasă, poate fi recomandată pentru un sejur de relaxare.

Facilități camere: mobilier modern, TV, televiziune prin cablu, încălzire, minibar, duș, articole de toaletă gratuite, balcon.

Dotări și servicii: recepţie, restaurant, bar, terasă, grădină, aer condiționat, încălzire, acces internet, sală de conferințe și petreceri, zonă pentru fumători, piscină exterioară, sală de fitness, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în stațiunea Bazna

Stațiunea balneoclimaterică Bazna este situată într-o zonă de dealuri din nord-vestul județului Sibiu, la aproximațiv 69 km distanță de orașul Sibiu. Bazna beneficiază de amplasarea pitorească, în Podișul Târnavelor, de zăcăminte de gaz metan, de aer puternic ozonat și de izvoare minerale. Bazele de tratament utilizează apele minerale sărate și iodurate, nămolul, sarea pentru ameliorarea unor afecțiuni reumatologice, ginecologice, endocrine și neurologice. Zona este locuită din Neoliitc, localitatea a fost atestată documentar pentru prima dată în anul 1302, într-un act de donație al greavului Bozouch către Episcopia Catolică din Alba Iulia, în anul 1359 Bazna apare ca așezare liberă din Scaunul Mediașului. Proprietățile curative ale apelor minerale sunt cunoscute din secolul al XVIII-lea, când s-au făcut primele analize chimice, iar un secol mai târziu s-a construit primul stabiliment balnear.

Clima: Bazna beneficiază de climat temperat-continental moderat, cu umiditate mai pronunțată în comparație cu alte regiuni de podiș din țară. Cele mai multe precipitații apar în lunile mai și iunie, iar lunile cele mai secetoase sunt ianuarie și martie. Temperatura medie a lunii ianuarie este de -3°C, iar temperatura medie a lunii iulie este de 22°C.

Moneda: Leu

Obiective turistice:

Biserica Fortificată din Bazna a fost construită anterior anului 1504, conform inscripției de pe unul dintre clopote. Portalul de vest, cu detalii romanice atestă existența unei biserici mai vechi, anterioară celei evanghelice. Fortificația a fost ridicată în secolul al XV-lea, turnul cel mare este al clopotniței, așezat la intrare, în partea de nord-vest se află un turn mai scund, iar în partea de nord-est sunt rămășițele altui turn. În anul 1873 zidul fortificat a fost redus până la jumatatea înălțimii inițiale, iar în anul 1911 a fost construit un alt zid de apărare.

Cetatea Mediașului a fost ridicată din cărămidă şi piatră din ordinul regelui maghiar Matei Corvin din anul 1486 prin care ordona tuturor cetăţenilor din Mediaș să participe la lucrările de construcție. Zidurile fortificate din secolul al XII-lea apărau doar biserica. Construcţia cetăţii a fost finalizată în anul 1534, când Mediaș devine oraş cu statutul de „civitas”. Lungimea totală a zidurilor fortificate era de 2360 metri, cu înălţimea de şapte metri, erau trei porţi principale de acces în oraş cu turnuri de apărare. Biserica evanghelică Sfânta Margareta a fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XV-lea pe locul unei bazilici mai vechi. Biserica în stil gotic este cunoscută pentru Turnul Trompeților cu înălțimea de 68 metri, care s-a înclinat de-a lungul timpului. Din acest turn, cu cea mai bună vizibilitate, trâmbițașul dădea alarma în caz de pericol.

Castelul Bethlen Haller din localitatea Cetatea de Baltă a fost construit la începutul secolului XVII-lea de către Bethlen Istvan din Ictar pe domeniul unui conac. Silueta castelului, cu cinci turnuri acoperite, prezintă elemente arhitecturale renascentiste. De-a lungul anilor, castelul a fost în proprietatea vestitei familii Bethlen, a servit drept grânar şi pivniţă pentru fabrica Jidvei, iar în prezent se poate vizita parterul şi pivniţa. Vizitarea este posibilă în grupuri organizate.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri